Nej tak til tvungen fjernvarme i Horsens

Tina

/ #173

2015-12-08 11:17

Efter min mening har den fremsatte fjernvarmeløsning for mange negative konsekvenser for borgerne og virker ikke helt gennemtænkt hverken ift økonomi/miljø:

1) Vi har bygget hus i 2015 og har et helt nyt gasfyr. En snarlig skrotning af dette helt nye fyr til fordel for fjernvarme vil både være økonomisk og miljømæssigt urentabelt. Hvis vi endelig skal over til fjernvame så lad os gøre det når fyret alligevel skal skiftes om en hel del år.

2) Fjernvarme vil for os blive en dyrere varmeløsning idet vi har et A-mærket hus med et lavt gasforbrug på 6000-8000 kr/år. Sammenholdt med den ret store udgift der er knyttet til at få omlagt fra gas til fjernvarme gør det fjernvarmen helt og aldeles uattraktiv. Fjernvarmeløsningen vil i væsentlig grad påvirke vores privatøkonomi i en negativ retning.

3) Der er allerede nu mangel på affald i sådan en grad at vi må importere affald fra England og Tyskland. Efterspørgslen og dermed manglen på affald vil øges over de næste mange år og derfor vil priserne på affald alt andet lige stige, dvs. vi ender med at være fastlåst til en meget dyr løsning. Miljømæssigt kan det vel heller ikke være en fordel at transportere affald pr skib/lastbil over store distancer??? Drives disse transportmidler mon af vedvarende energi?

4) Regeringen har fastsat et mål om at udfase naturgas inden 2035 - altså i løbet af de kommende 20 år. 20 år er lang tid og der kan ske meget inden da. Hvorfor forcere en omlægning fra naturgas til fjernvarme, der får så store negative økonomiske konsekvenser for os almindelige borgere?