Stop sexuelt misbrug af dyr (Forbyd zoofili i Danmark!)


Gæst

/ #1032 For menneskenes skyld! (Også).

2014-03-17 18:30

Skønt denne underskriftindsamling sandsynligvis er vigtig, er det dog typisk (synes jeg), at den får mange flere underskrifter end f.eks. denne, der handler utvetydigt om beskyttelse af mennesker: http://www.skrivunder.net/nej_tak_til_lovliggorelse_af_kons_abort_i_danmark

Jeg må indrømme, at jeg synes, den (måske - jeg har ærlig talt ikke tænkt over det før - har forsøgt ikke at tænke på emnet overhovedet) allervigtigste grund til at gøre zoofili ulovligt, er at beskytte menneskene, som jeg sætter over dyrene, imod noget, som er skadeligt for menneskene, uværdigt for menneskene, en synd (hvis folk ved, hvad det ord betyder). Men forbydes det, vil dyrene jo også få gavn af det, hvis man mener, de har det (og hvis et forbud afholder nogen fra at gøre det) - og det er da en win-win situation!

Der er måske mange i dag, der vil finde mit synspunkt forkert, da en udbredt holdning er, at man må gøre, lige som man vil, så længe det ikke "går ud over uskyldige", og at ingen har ret til at mene, at noget i øvrigt er principielt forkert og afholde andre fra at gøre det - hvis det altså ikke går ud over nogen, der ikke selv indvilger. Derfor er min fordom, at de fleste skriver under her af hensyn til dyrene, som det vistnok også er populært at synes, "det er synd for", men jeg skriver altså under primært af hensyn til menneskene. Jeg skal indrømme, at jeg ikke har læst alle 1031 kommentarer, så jeg kan selvfølgelig tage fejl, men kan dog se, at hele underskriftindsamlingen er lagt an på, at det er dyremishandling.

Citat fra forsiden: "Vurderingen af, om vi finder det etisk acceptabelt at bruge dyr til sex, vil afhænge af vores baggrund og værdier, især af vores menneskesyn, dyresyn og natursyn. Om vi har et antropocentrisk (menneskecentreret) livssyn med mennesket i centrum hævet over dyrene og naturen, der primært opfattes som et instrument/redskab til at opfylde menneskers behov, og som værdsættes herudfra...".

Jeg må sige, at man kan have et livssyn "med mennesket i centrum hævet over dyrene og naturen etc.", i hvert fald i en hvis forstand hævet over dyrene og alligevel være imod zoofili. Man kan jo have et livssyn med GUD i centrum (teocentrisk livssyn), og en opfattelse af menneskene som en helt særlig skabning blandt de andre ("skabt i GUDS billede"), og med opgaven at herske over naturen (1. Mosebog kapitel 1, vers 27-28). Men en god hersker er jo en retfærdig og tjenende herre (tænk bare på Jesus som GUDS udtrykte billede).

Hm, nu blev det alligvel lidt længere, end jeg havde tænkt mig...