Palle Hjelmsbo

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen Palle Hjelmsbo.

Camilla Søgaard

#1 For dårligt

2014-03-17 19:33

Det værste er næsten måden de har gjort det på... afvist ham under indlæggelsen.
Det kunne de have gjort LÆNGE før, så der kunne komme 'styr på det rod' i god tid inden indlæggelsen!

Palle er far til min venindes datter, så jeg har en smule indblik i hvordan det her har påvirket mange andre end Palle selv.

Det er bare ikke i orden at kommunen nu vil lade Palle have en 'døgnvagt' der KUN må passe respiratoren og at hjemmeplejen så skal komme og hjælpe ham med alt andet når han ringer efter dem.
Ikke et ondt ord om hjemmeplejen - de gør et kæmpe arbejde. Men i Palles situation duer den løsning bare ikke. Det er ikke acceptabelt at han skal have nye hjælpere der skal lære ham at kende, som skal lære hans ønsker og behov at kende, hans små tegn og signaler på hvordan han har det og hvad han har behov for. Skal han virkelig bruge sine kræfter på det og ikke på at give sine nærmeste de gode stunder i stedet.
Han kan i værste tilfælde komme til at sidde og vente, på alle de ting som vi andre tager for givet.

Lad Palle have sit hjælper team som kender ham til hudløshed OG en respirator ansvarlig!
ELLER uddan hans hjælpere så de kan yde ham den hjælp også!

Hvor svært kan det være?

ALS er en meget aggressiv sygdom og det er ingen hemmelighed at Palle lever på lånt tid.
Lad dog den tid blive så god som muligt!


Gæst

#2

2014-03-17 19:41

Venligst alle hjælp en kammerat og skriv under på denne indsamling

Gæst

#3

2014-03-17 19:47

Utrolig at man ikke kan åbne sine øjne mere op!

Gæst

#4

2014-03-17 20:17

Ønsker dig held og lykke i kampen♥
Martin

#5

2014-03-17 20:56

Føj for et velfærdssystem ! Jeg væmmes!

Gæst

#6

2014-03-18 07:18

Føler med dig og familien. KÆMP for dine og dine pårørendes rettigheder, liv og ønsker!!
/Rikke Thorup

Gæst

#7

2014-03-18 08:07

Kan man bare ikke behandle syge mennesker, som man selv vil behandles.
Tänk jer dog om og brug hovedet.

Gæst

#8

2014-03-18 08:20

Han har brug for alle de underskrifter han kan få.

Gæst

#9

2014-03-18 08:38

Kære alle. Hjælp min elskede ven Palle.

Gæst

#10

2014-03-18 14:02

Kære Palle, Silke og Lise og Zara
Jeg håber det bedste for dig Palle. Det er fulstændig urimeligt, det der sker. Jeg har selv 2 handicappede børn, så ved hvordan det føles, at være en brik i systemet, desværre.
Mange hilsner
Pernille (Janes mor )
Maximillian Lundgren Nielsen

#11 Bureaukrati af værste skuffe

2014-03-18 21:33

Det er hvad det er!!!

Der er, fra kommunens side absolut ikke udvist den mindste form for fleksibilitet i denne sag. Sagsbehandleren Naim og hans chef, har handlet med størst mulig kynisme. Der er ingen der kan se det fornuftige i, at fratage Palle sin BPA-ordning, nu hvor han er så syg, at han skal tilkobles respirator og, hvor han er ekstra sårbar. Der er absolut ikke udvist nogen form for empati overfor en medborger, som har betalt sin skat til samfundet, indtil han blev ramt af ALS i en alder af 46 år.
Det værste er at Kommunens repræsentanter kalder det en principsag, hvilket betyder at Palle bliver frataget noget af det som er meget vigtig for ham, nemlig, at han kan beholde de hjælpere han er vandt til og som består af gamle venner, der stiller op for ham.
Naim og hans chef er sunket så dybt, at de har fabrikeret samtaler, som aldrig har fundet sted og som de bruger som tungtvejende argument for at fratage Palle BPA-ordningen. De påstår at en medarbejder fra Handicapformidlingen, som varetager Palles administrative arbejdsgiveropgaver, har udtalt telefonisk til kommunens sagsbehandler Naim, at Palles hjælpere er trætte af at arbejde for Palle. Dette er direkte usandt, og hvis man tænker over det, så ville det være som at grave sin egen grav, hvis Handicapformidlingen udtalte dette til kommunen.
På trods af protester fra både Palles hjælpere samt Handicapformidlingen, fastholder kommunen at sådan en samtale har fundet sted. Det er grotesk og en uartig magtdemonstration overfor en medborger, som ikke er i stand til at kæmpe for sin ret.

Skam jer, siger jeg bare!!!

Lad nu Palle beholde de hjælpere som han er tryg ved og som holder af Palle. Det vil give ham en smule livskvalitet hvilket han fortjener

Gæst

#12

2014-03-18 23:13

❤️
Bent

#13 At føle afmagt

2014-03-19 08:41

Jeg hedder Bent og er kæreste med Lissi som er Palle's mor.
Jeg synes at jeg har grund til at fortælle jer et par ting som ikke er kommet frem endnu.
Lissi har været til nogle møder med kommunen ang. Palle og har hver gang oplevet at mødedeltagerne fra kommunen talte et paragrafsprog.
En dag skulle tre af palles hjælpere møde i respirationscentret til noget orientering men da de kom derop fik de at vide at mødet var annuleret af kommunen.
Dette fik Palle's mor til at ringe til hendes kontakt ved kommunen,Naim,for at høre hvorfor man ikke var blevet orienteret om dette. Til det svarede Naim at det var blevet sagt på mødet
som vistnok var dagen før,og at der havde været tre fra kommunen der havde hørt på det. Palles mor svarede at de havde været fem alm. mennesker der ikke havde hørt noget. Da de havde diskuteret dette i ikke over 1 munut havde kommunens mand Naim lagt røret på uden at sige farvel.
Jeg overhørte samtalen og Lissi sagde ikke noget som kunne være stødende.
Jeg har skrevet dette så I kan se hvad vi er oppe imod og håber meget at medierne vil tage over.
Tak for alle jeres underskrifter.

ps:Palle kommer på tv2 østjylland i aften kl.19.30


Gæst

#14

2014-03-19 17:31

her er hjælp fra mig

Gæst

#15

2014-03-19 19:02

Principper!!!!!! Føj hvor bliver man dog flov over århus kommunes skalten og valten over dårligt stillede menneskers liv.

Gæst

#16 Re: Bureaukrati af værste skuffe

2014-03-19 20:07

#11: Maximillian Lundgren Nielsen - Bureaukrati af værste skuffe

Ja ingen som kender Palle kan være uenig med Max(millian). De hjælpere/gamle venner som vi har mødt gennem Palles sygdomsforløb ville aldrig svigte Palle ligesom jeg ikke vil. Jeg lovede Palle i 2011, at når han skulle køres rundt i kørestol ville jeg kommer og gøre det, men hvad hjælper det hvis den som er ansvarlig for hans kommende respirator ikke må flytte sig fra Palles lejlighed.

Palles livskvalitet afhænger vel også om han stadig kan komme i sin kolonihave og deltage i forskellige arrengementer her = bevare sine sociale kontakter. Dette bliver umuligt med den ordning Århus Kommune nu vil "tilbyde" Palle. Og så tænker jeg selvfølgelig også som skatteborger. Ikke kun Palle siger den bliver dyrere for os som også skatterborger. Jeg synes at Palles krav er helt reele. Palle ønsker kun at kunne fortsætte det liv han har haft indtil nu, siden han i 2011 fik konstateret ALS, er dette et urimeligt krav eller bare et menneskeligt krav???? Spørg jer selv, hvis du læser dette. Og husk en alvorlig sygdom kan ramme os alle og vores familie.

Rigmor og Lasse

 

 


Gæst

#17

2014-03-19 23:46

Palle Hjelmsbo skal have alt den hjælp og støtte,der kan gøre hans hverdag nemmere,utroligt at det skal i medierne,før der sker noget.

Gæst

#18

2014-03-20 08:52

Så meget held og lykke til dig, Palle Hjelmsbo. Bedste forårshilsner Henriette Berthing

Gæst

#19

2014-03-20 12:41

Det er ikke fair for et menneske ...Tænk jer da om!!!

Gæst

#20

2014-03-20 15:37

Du er en sej mand, al respekt til dig herfra. Kender selv en der fik ALS og døde af sygdommen, det er en af de værste sygdomme der findes.... jeg håber du får din operation og din respirator meget snart, samt at du får lov at beholde dit hjælper team.


Gæst

#21

2014-03-20 16:25

Kære Palle
Herfra sendes et stort knus til dig, sammen med stor respekt for din kamp mod systemet.
Så stærkt at du står frem, og går foran. Jeg ønsker dig alt det bedste, og håber dit forløb bliver med den ro du har brug for, og i som familie fortjener.
Tak til din hjælper fordi jeg kunne hjælpe en lille, bitte mikro smule.
Tanker til dig, som et betydningsfuldt mennesker for mig, fra min fortid.
Tinnah

Gæst

#22

2014-03-20 18:58

Kære Palle.
Nu ser det ud til at det lykkes, med den ønskede respirator.
Hvis kommunen stadigvæk ikke vil give dig lov til at beholde dit hjælper team, kan du prøve at kontakte ankestyrelsen. Dette er et råd som jeg er blevet givet fra en tidligere sagsbehandler, som pt. arbejder med at undervise SSA- elever i den nyeste lovgivning inden for plejen.
Du sidder med en ond sygdom, men stadigvæk udviser du mod og styrke. Du bibeholder er glimt af livsglæde i dit øje. Jeg kan kun sige at jeg er stolt af at have mødt dig, og at du stadigvæk har de,t som jeg husker dig for.
De bedste tanker til dig og din familie
Kh. Anita
Anni Hytting - Palles søster

#23 Palle er ikke bare en brik i spillet, han er et menneske og min bror

2014-03-20 20:56

Det berører mig meget, at så mange har underskrevet for at hjælpe Palle - tak til alle, ingen nævnt ingen glemt:-)
Jeg blev så harm her til aften, da jeg så rådmanden Jette Skive udtale sig til TV2, og på enhver måde fralægge sig ansvar, i frygt for at blive væltet af hendes elskede taburet. Hun tager ikke stilling til det menneske, der er kommet i klemme i denne sag, for hende handler det kun om at slippe for ansvar, jamen var det ikke ansvar hun ønskede, da hun stillede op ved kommunalvalget? Eller var det af andre grunde hun stillede op? Da hun bliver spurgt om, hvad det er hun ved, som alle andre kommuner i landet ikke ved, svarer hun arrogant - "vi kender lovgivningen" Jeg ved at Respirationscenter Vest, fra starten har været klar til at uddanne Palles hjælpere, så de kan varetage respirationsopgaverne, men kommunen ( læs Jette Skive og Naim et eller andet), fik øjeblikkeligt stukket en pind i det hjul, ved oplyse respirationscenteret om at de agtede at fratage Palle BPA-ordningen, og derfor stoppede de den planlagte uddannelse af Palles venner og hjælpere. Hvis Respirationscenteret viser lidt handlekraft nu, så uddanner de Palles nuværende hjælpere, så alt er klart når paragrafrytterne er færdige med deres mudderkast, så kan Palle få den livsnødvendige respirator hurtigt og Palles nuværende hjælpere er så klar til at passe godt på ham og hans respirator,
Jette Skive og co. skal bare vide, at vi ikke stopper kampen her, vi fortsætter indtil alle muligheder er forsøgt, der er andre medier end TV2 og hun skal forberede sig på et "Velkommen på forsiden", det er ikke en trussel, det er et løfte. Alt dette bliver helt sikkert genopfrisket når kommunalvalget nærmer sig næste gang, mon ikke der er et par dygtige læserbrevsskribenter iblandt de mere end 800 venner der har skrevet under her.

Endnu en gang tak til alle.
Mange kærlige hilsner til jer
Anni

Gæst

#24

2014-03-21 01:16

Velfærdssamfund og min bare røv! Hvad helvede bilder de sig ind og behandle anstændige mennesker uanstændigt og samtidig behandle uanstændige svin anstændigt.. Hvordan kan man kalde sig et socialistisk demokratisk velfærdssamfund og ikke vide hvad social, demokrat og velfærd betyder..? Gad vide om en sådan regerining ved hvad human egentlig betyder..? Ønsker af hele mit hjerte Palle en helvedes masse held i et system, hvor alle skal smadres, for hjælpes kan vi ikke blive. Folket er til for regering og ikke omvendt, som der vist står i grundloven..! Knus og mange tusinde tanker til Palle og familie fra Susanne Hoffmann <3
Lisbeth

#25

2014-03-21 07:18

Kære Palle.
Håber virkelig at kommunen må vågne op NU.
Jeg har slet ikke ord for de tanker der gik rundt i mit hovede da jeg så dig på TV2.er så dybt rystet over at det offentlige kan behandle
Dig på den måde .
Sender dig og familien de varmeste tanker.
MvH Lisbeth