Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs.


Gæst

#9226 Margrethe VESAGER!!! ansvarlig Økonomimiinister?????

2014-01-28 05:55


Gæst #8823 Vestager tag dit ansvar du har tabt for altid, troede på dig, men det slut nu!2014-01-27 21:06
Vestagers facebook:

Margrethe Vestager
for 10 timer siden
Besøger LEGO for at drøfte hvordan vi bedre og lettere kan rekruttere internationale medarbejdere.

Gæst

#9227

2014-01-28 05:55

Kære Corydon og "Socialdemokrati"

Læs se og forstå!

Den liberale model og deres bagmænd Den 26. november 2012 viste DR/TV filmen: ”Penge, magt og den amerikanske drøm”

Filmen gav os et indblik i, hvorfor det er gået så grueligt galt i den globale verden. Her blev man oplyst om, hvad og hvem der forårsager fattigdom og finanskriser verden over.

Filmen giver os også viden om, at det er republikanernes økonomiske støttegruppe, der står bag den liberale politik i USA. Det er republikanerne der siden 1950 har medvirket til, at selskabsskatterne er faldet fra 55 % til kun 12.5 % i 2011. Det var Bush der fra 1994 til 2008 gav skattelettelser til de mest velhavende på 50 %.

Uden skat har vi ingen civilisation, fortælles det i filmen. Den økonomiske politik førte til overbelåning, boligboble og bankkrak. Tusinde måtte lukke butikken og gå fra hus og hjem. Over 8 % amerikanere står uden arbejde.

Vi besøgte et kæmpe hus på 740 Park Avenue i New York med kun 31 lejligheder. Fældes for beboerne i huset er, at de alle er megamultimilliardærer, børsspekulanter og ledere af nogle af verdens største igangværende og konkursramte virksomheder. En tidligere portner fortæller: ”De her mennesker styrer simpelthen verden. De er ikke så mange, men de er temperamentsfulde, så man skal være tykhudet for at arbejde for dem. Man kommer til at arbejde med afskyelige mennesker”.

Uligheden er blevet større i USA.

”Der har altid været en kløft mellem de mest velhavende og alle andre i vores samfund, men i løbet af de seneste 30 år er der noget, der har forandret sig. Kløften er blevet til en afgrund”, siger filmens instruktør Alex Gibney. ”I 2010 sad de 400 rigeste amerikanere på en større formue end hele den fattigste halvdel af befolkningen, der udgør ca. 150 millioner mennesker”. Spørgsmålet er så, hvad multimilliardærerne bruger alle deres penge til?

De rige bliver rigere de fattige fattigere

”Efterhånden som en større og større del af velstanden havner hos de allerrigeste, forandres amerikansk politik”, fortæller Jacob Hacker, som er politolog på Yale Universitet. ”Vi har set en selvforstærkende cyklus. Dem i toppen har klaret sig godt. De har investeret i en politik, som har været gunstig for dem selv, og dermed har de klaret sig endnu bedre, og så har de kanaliseret en masse af deres penge tilbage i politik”, siger han.

De amerikanske bagmænd

På 740 Park Avenue bor børsspekulanten Steve Swarzman, der tidligere var direktør for det krakkede Lehman Brothers og Blackstone Group, og hans mangeårige samarbejdspartner Merrild Lynch, der ejer investeringsbanken af samme navn. Her bor de ultra-højreorienterede oliemagnater brødrene Charles og David Kock som har doneret over halvdelen af medlemmerne i Repræsentanternes Hus og i Senatet.

Tilsammen udgør brødrenes formue i 2012 over 50 billioner dollars.

Det er her beboerne køber sig til fordele. Det er her børsspekulanten Steve Swarzman samler det rigeste jetset til en årlig fest, og underholder gæsterne med kendte kunstnere. Det er her man modtager de republikanske præsidenter, guvernører og senatorer. Tea Party- ledere og kandidater, medie og pressefolk og lobbylister, som begaves med millioner af dollars for til gengæld, at modarbejde demokraterne og Barack Obama, at sprede republikanernes politisk og rygter om de politiske modstandere i de medier, hvori de er ansat.

Kort fortalt skal de arbejde for en lovgivning der sikre de rige amerikanere større rigdom og deres virksomheder får lavere skatter, både nationalt og internationalt. De skal arbejde for aftaler, regler og lovgivning der kan svække fagforeningerne, gennemtvinge lavere lønninger til arbejderne og nedskæringer i de i forvejen sparsomme sociale bidrag til de mange millioner fattige amerikanere.

Et sponsorat fra David Kock gjorde det i januar 2011 muligt, at indsætte den konservative Scott Walker som guvernør i staten Wisconsin. Hans politiske opgave var bl.a., at sænke lønnen med 8 % for de ansatte i den offentlige sektor. Han fratog arbejderne to vigtige punkter i deres kollektive forhandlingsret med arbejdsgiverne, hvad der trods massive protester fra fagforeningerne desværre lykkedes for ham i nogen grad. Hans politiske rolle i Wisconsin accosierer i uhyggelig grad til Enoch ”Nucky” Johnsons der i 1900 tallet var økonomichef i Atlantic City og opbyggede et gensidigt afhængighedsforhold mellem gangsterne, politikerne og republikanerne der holdt i mere end 30 år, uden en demokratisk opposition.

Venstre og Løkkes danske model

I Danmark foregår det lidt anderledes, men strategien ligner den samme som i USA. Fremgangsmåden i Venstre og formålet med partiets politik her i Danmark er helt på linje med republikanernes og deres velyndere i USA. Ventres økonomiske politik førte som i USA til overbelåning, boligboble og bankkrak. Virksomheder er gået konkurs og over 6 % står uden arbejde.

Noget for noget

I 1998 stiftede Venstre og Fogh Rasmussen ”Den Liberale Erhvervsklub”. Formålet var at oprette en støttegruppe af topledere der kunne sikre partiet økonomisk. Klubben har i dag omkring 100 indflydelsesrige medlemmer, der hver betaler 20.000 kr. om året for et medlemskab. Kontingentet på 20.000 kr. kan betales uden at giverens navn skal fremgå af partiregnskabet. Spørgsmålet er så, hvad medlemmerne bruger deres kontingentpenge til? Men ikke mindst, hvad dette ”Jetset” som støttegruppe forventer af fordele ved medlemskabet.

Klubben og dens støtter afholder flere gange om året møder om aktuelle politiske emner, og overskuddet fra møderne og kontingent går til partiet Venstre. Formand for klubben indtil Venstres årsmøde i 2012 var Fritz Schur. Ifølge BT i 2004 modtog nuværende Nato sekretær Fogh Rasmussen alene omkring 300.000 kr. af ”Den Liberale Erhvervsklub”. Og BT kaldte det noget for noget.

De danske bagmænd

Efter Fogh blev statsminister udpegede han milliardæren Fritz Schur til formandsposten for Post Danmarks bestyrelse. Senere udpegede Helge Sander ham som formand for Rådet for Teknologi og Innovation. Fritz Schur har senere beklædt formandsposter i bl.a. Dong Energy fra 2005 og fra 2008 i SAS, hvor han i 2012 under trusler om konkurs dikterede lavere lønninger til de ansatte.

Den 1. december 2012 kunne man læse i Ekstrabladet, at Michael Kristiansen kommentator på TV 2 og tidligere spindoktor for statsminister Anders Fogh Rasmussen var hyret og betalt af SAS til at være spindoktor for den kommunikationsplan, som skulle navigere SAS gennem ledelsens højt eksponerede spareplan, hvilket giver en velbegrundet mistanke om, at det hele var en stor omgang planlagt bluf.

Fritz Schur bortviste Dong direktør Anders Eldrup i marts 2012 officielt på grund af frås med virksomhedens midler. Anders Eldrup er også kendt som en stor fortaler for vedvarende energi, og gift med TV direktør Merete Eldrup.

I 2009 blev Jetsettet inviteret til fest hos milliardæren Fritz Schur. Øverst på gæstelisten var tidligere statsminister, Anders Fogh Rasmussen og prins Henrik. Dronning Margrethe meldte fornuftigt nok afbud! For aftenens underholdning stod den nyopståede sanggruppe Four Jacks, hvori Jesper Asholt i øvrigt spillede en flot rolle som min bror Bent. ”Det havde de rigtige Four Jacks aldrig medvirket til”!

Ligheden er synlig med Venstres mærkesager

Om ulighed: ”Det gør ikke noget, at den økonomiske forskel på bankdirektøren og bistandsmodtageren vokser og vokser. Det er faktisk kun "dejligt", hvis bare de fattigste ikke bliver fattigere”. Det sagde Venstres finansordfører Peter Christensen forud for debatten om VK- regeringens finanslovsforslag i 2005.

Om løn: Danskernes lønkrav er for høje, og det er et problem for Danmarks konkurrenceevne. Det mener tidligere beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V), der foreslår at sænke mindstelønnen og det generelle lønniveau efter tysk forbillede. ”Det vil betyde en omvæltning af det danske arbejdsmarked med vidtrækkende sociale og økonomiske konsekvenser for den enkelte lønmodtager”, sagde Hjort Frederiksen i november 2012.

Om skatter og afgifter: ”Jeg blev statsminister midt under krisen (2009). Og det stod klart for mig, at vi ikke kan fortsætte, som vi plejer. Reformarbejdet gik i gang. Og hverken dagpenge, børnecheck, kommunerne eller efterlønnen gik fri. Nu er det nødvendigt at tage næste skridt: skatten skal ned”, sagde Lars Løkke Rasmussen på Venstres årsmøde i 2012.

Om arbejdsmarkedet: Venstre foreslog at gøre det ulovligt at iværksætte blokader og sympatikonflikter, når der i forvejen er indgået en overenskomst med en lønmodtagerorganisation. Det mente Ellen Trane Nørby i august 2012.

Den 30. november 2012: Venstre og Dansk Folkeparti sparker nu deres forslag om at indskrænke fagbevægelsens ret til at blokere virksomheder til hjørne. Det understreger arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted DF efter Arbejdsrettens dom i den såkaldte Vejlegård-sag blev erklæret lovlig.

Om den offentlige sektor: Lars Løkke Rasmussen vil have udgiftsstop og nulvækst i den offentlige sektor. Det var hovedpunktet i Lars Løkke Rasmussens store tale på Venstres landsmøde i Herning Kongres Center. ”Vi skal turde og vove noget. Derfor flytter jeg nu Venstre. For det vigtigste er, at sikre danske arbejdspladser. Udgangspunktet for Venstre i regering er et offentligt udgiftsstop, som sikrer danske arbejdspladser”, sagde Venstre-formanden i 2012.

Om Venstre og medierne:

nyhedsoplæser i DR Uffe Ellemann Jensen blev medlem af Folketinget i 1977 for Venstre og udenrigsminister fire gange i Schlüters regeringer i årene 1982-93. Nyhedsoplæser Morten Lykkegaard DR blev medlem af Venstre i 2008. I 2009 blev han valgt ind i Europaparlamentet for Venstre. Ulla Østergård den tidligere spindoktor for Lars Løkke Rasmussen er nu Redaktør på TV2 og gift med Peter Arnfeldt, der var tidligere spindoktor for Troels Lund Poulsen (V). Begge er involveret med en mistanke om ulovlig lækage af Helle Thorning-Schmidts skattesag. Ulla Østergaard var ansvarlig for TV2 News valgkampdækning i 2011.

Man gør sig sine spin

Selvfølgelig er der ikke nogen politikere, erhvervsfolk eller mediefolk her i Danmark der er sponseret af beboerne på 740 Park Avenue i New York, men måske er de gode venner. Tanken ligger nær, når man tænker på den overdrevne rapportering i danske medier i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg, hvor de danske TV værter og kommentatorer lige til det sidste mente, at Mick Rommy ville vinde valget. Venstres politik og filmen ”Penge, magt og den amerikanske drøm” er tankevækkende. Hvem er købt og hvem er solgt?


Gæst

#9228

2014-01-28 05:59

Mine samfundsværdier skal ikke i kløerne på profitgribbe.

Gæst

#9229 Ingen tillid til medierne, som får penge af Dong, regeringen og Goldman Sachs

2014-01-28 05:59

Går den så har den, men det er slut, TV2 ledelse skal undersøges omgående!!!!! T

Gæst

#9230

2014-01-28 05:59

Det bør undersøges nærmere om danske pensionsmidler kan investere og løfte opgaven i DONG.

Gæst

#9231 Venstre og medier udpluk:

2014-01-28 06:01

nyhedsoplæser i DR Uffe Ellemann Jensen blev medlem af Folketinget i 1977 for Venstre og udenrigsminister fire gange i Schlüters regeringer i årene 1982-93. Nyhedsoplæser Morten Lykkegaard DR blev medlem af Venstre i 2008. I 2009 blev han valgt ind i Europaparlamentet for Venstre. Ulla Østergård den tidligere spindoktor for Lars Løkke Rasmussen er nu Redaktør på TV2 og gift med Peter Arnfeldt, der var tidligere spindoktor for Troels Lund Poulsen (V). Begge er involveret med en mistanke om ulovlig lækage af Helle Thorning-Schmidts skattesag. Ulla Østergaard var ansvarlig for TV2 News valgkampdækning i 2011.

Man gør sig sine spin

Selvfølgelig er der ikke nogen politikere, erhvervsfolk eller mediefolk her i Danmark der er sponseret af beboerne på 740 Park Avenue i New York, men måske er de gode venner. Tanken ligger nær, når man tænker på den overdrevne rapportering i danske medier i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg, hvor de danske TV værter og kommentatorer lige til det sidste mente, at Mick Rommy ville vinde valget. Venstres politik og filmen ”Penge, magt og den amerikanske drøm” er tankevækkende. Hvem er købt og hvem er solgt?
Schlotfeldt

#9232 øbø

2014-01-28 06:03

Har hr Corydon et hjerte?

Gæst

#9233 Venstre og medier udpluk:

2014-01-28 06:03

#9231 Venstre og medier udpluk:2014-01-28 07:01
nyhedsoplæser i DR Uffe Ellemann Jensen blev medlem af Folketinget i 1977 for Venstre og udenrigsminister fire gange i Schlüters regeringer i årene 1982-93. Nyhedsoplæser Morten Lykkegaard DR blev medlem af Venstre i 2008. I 2009 blev han valgt ind i Europaparlamentet for Venstre. Ulla Østergård den tidligere spindoktor for Lars Løkke Rasmussen er nu Redaktør på TV2 og gift med Peter Arnfeldt, der var tidligere spindoktor for Troels Lund Poulsen (V). Begge er involveret med en mistanke om ulovlig lækage af Helle Thorning-Schmidts skattesag. Ulla Østergaard var ansvarlig for TV2 News valgkampdækning i 2011.

Gæst

#9234 Luksus-Løkke og Pindemanden Søren

2014-01-28 06:06


Gæst #8906 Luksus-Lykke og Pindemanden Søren må bare ikke blive næste generation i regeringen det bliver same
Egoistiske børnehavelege uden ansvarlighed og respekt for vælgerne men bare higen efter egen profit!
Svar Rapportér upassende indhold

Gæst

#9235 Dansk olie forbliver dansk ejet andet er idioti. Ny DONGolieplatform begynder produktion i 2016

2014-01-28 06:09

Det sprøjter op med guld lige om lidt

Gæst

#9236 Thulelsen Dahl: jeg tror Corydon kan stoppes

2014-01-28 06:10

#9079 Thulelsen: jeg tror på at damptromlen kan stopes fra hans Ugebrev 27/1 142014-01-28 00:17

Indtil afstemningen på torsdag vil jeg dog tro på, at ”damptromlen” kan stoppes. Modstanden mod salget til Goldman Sachs har efterhånden vokset sig så stor, at regeringen eller måske Venstre og De Konservative besinder sig. Og det er ikke blot stadigt flere eksperter og politikere, der vender sig fra et salg til Goldman Sachs og mod alternativet fra de danske pensionskasser. Det er også danskerne mere generelt. En underskriftsindsamling på nettet viser således, at ganske mange danskere er meget optagede af at bevare kontrollen med DONG. Over 150.000 danskere har på meget kort tid sagt ”nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs

Gæst

#9237

2014-01-28 06:11

Kom så.

Gæst

#9238 Margethe VESAGER svigter sTORT,!!!!!

2014-01-28 06:14



Gæst #8852 Vestagers motto: den enkelte før systemet?!?? Og et andet Slogan: Tag Ansvar2014-01-27 21:28
Vestager du svigter stort, de udviser uansvarlighed som førende Økonomiminister. Og så skubber du stik i rend pigen Sofie ud for at gøre det beskidte arbejde, hvilket Sofie Carsten bestemt ikke gør med fællesskabet, ansvar og den enkelte før systemet for øje. Nej ren kynisme!!!
Svar Rapportér upassende indhold

Gæst

#9239

2014-01-28 06:14

Nej tak til salg til Goldman Sachs

Gæst

#9240 Hvorr bliverLukus lamsebamse Lars ???

2014-01-28 06:16

Han ligger på sofaen og smiler sig i skægget og hygger sig med Fladbamser selvom weekenden er forbi....
Nåhh ja det kan han jo for venstrebil og privatchauffør er der jo
Wangsgaard

#9241

2014-01-28 06:17

Har underskrevet.
Er dog nervøs for, at det er forgæves oven på Corydons seneste udtalelser.

Han rider da bare stormen af, akkurat som alle de andre utroværdige politikere vi har siddende i regeringen.

Gæst

#9242 Barfod med din"grønne" politik hvorfor passer du ikke dit arbejde??? du svigter danskerne

2014-01-28 06:18

,!

Gæst

#9243 Hov hvor er Lukus-Lars henne sidder han og drikker sjusker i flyver på BEST CLASSIC for

2014-01-28 06:22

Skatteborgernes penge, som også lige betaler for datterens tur til Sydamerika!!!!?? Lille-Lars er ikke troværdig somkommende statsminister, han er rådden helt ind til benet!!!

Gæst

#9244 Samtlige utroværdige og uduelige politiker skal afskediges!! Helle, Thorning, Løkke, Vestager Corydn

2014-01-28 06:25

Stine Carsten Nielsen, Ida Auken, Barfod, der skal renses ud!! fFor KORRUPTIOn og UANSVARLIGHED!! Det er slut for Jer,!!!!

Dette indlæg er blevet fjernet af dens forfatter (Vis detaljer)

2014-01-28 06:25


Vupti løsninger

#9246 Staten og privat sektor

2014-01-28 06:27

Hver gang staten laver aftaler, køber software eller starter større byggerier går det galt, der mangler personlig ansvar for de vupti køb og løsninger de vedtager.
Der er burde generelt følge et større personlig ansvar med de høje lønninger, dette gælder også for den private sektor og bank verden.

Gæst

#9247 u-løkke

2014-01-28 06:27

u- løkke rasmussen sidder som en anden iz-no-good i kulissen og fryder sig , han får gennemført et dongsalg som han går 100% ind for, som han aldrig selv ville vove ar tage skraldet for .Og så kan han nyde hele Coridons fald på aftalen.

U løkken regner med det er hans vej tilbage til statsministerstolen for han ved godt at ingen vil bruge ham i internationale topposter, han er nødt til at nøjedes med at være statsminister.
og uløkken, hjorten og støjsenderen er endnu værre for Danmark. Tragedien er at vi ikke har noget alternativ til Thorning regeringen.

Gæst

#9248 Corydon er færdig

2014-01-28 06:27

#9042 Corydon på lansdækkende TV iaftes var skandaløst, ingen serøse argumenter og den samme lirekassens 2014-01-27 23:45
Igen og igen. Bliver ophidset og lader ikke DF Thulelsen Dahl tale ud og Corydon taler udenom ved at beskylde Thulelsen Dahl om hvad der er sket for ti år siden og det sidst pr. men CORYDON vågn op,vi er i 2014 lige her med en masse ubesvarede spørgsmål, hvor du indti imorgen har siddet massivt på alle de vigtige oplysninger. Som Thulelsen Dahl og Pensionskassen sagde Finansministeren er den eneste der kender til alle oplysningerne. Kender du til DEmKRati? Du sidder i FOLKE tinget for folket, så LYT nu og kom ud med de dokumenter!

Gæst

#9249 Samtlige korrupte ansvarsløse plolitiker afskediges nu!!!Corydon, Helle Vestager, Vilhelmsen, Løkke

2014-01-28 06:33

Barfod, Søren Pind, Stine Carsten Nielsen, Ida Auken, Astrig Kragh, det er nu det er slut!!! ud af FOLKETinget!

Gæst

#9250 Borgen skal renses massivt for ledende politiker, det er uansvarligt, ud medejer allesammen!!!

2014-01-28 06:35

Og det kan ikke gå for langsomt