Nej tak til kontanthjælps og SU-reform

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen Nej tak til kontanthjælps og SU-reform.


Gæst

#1

2013-04-18 15:37

Man foreslår jo groteske nedskæringer på kontanthjælpsområdet og for de studerende.
Vi har penge til at investere i arbejdpladser og i samfundet som sådan.

Vi har 270 milliarder stående på en almindelig konto i Nationalbanken.

270 milliarder i likvider. Det er en buffer som netop skulle kunne anvendes når tiderne er hårde. Før krisen havde vi en buffer på ca 60 milliarder. Men da krisen startede og i de følgende år satte den daværende beskæftigelsesminister adskillige ekstra milliarder ind på kontoen. Hvor mange nu konkursramte firmaer, som pludselig blev nægtet lån af forskrækkede banker, ville have kunnet overlevet, hvis man havde oprettet en statsbank i starten af krisen. Vi forærede milliarder til bankerne uden at få en krone igen.
Danske bank siger tak til skatteborgerne for redningsplanken ved at indføre gebyrer for at have en almindelig lønkonto.

Vi vil have velfærd og økonomisk tryghed tilbage.
Og før det sker, er der ingen som tør forbruge, og væksten forbliver minimal.

Og stop med chikanen af de fattigste, tag pengene fra Claus Hjort Frederiksens fede sparegris. Det gør ikke ondt på nogen, men det vil de planlagte reformer af SUen og kontanthjælpen gøre.

Gæst

#2

2013-04-18 15:56

'Dovne Robert' er formand for et fup-parti, som kalder sig 'Nihilistisk Folkeparti'. Det er ment som en kunstnerisk, ironisk kommentar til dansk politik. Men der var lige hårdt nok at køre joken så langt, at han nærede folks værste fordomme om dovne kontanthjælpsmodtagere, og dermed gav politikerne alibi for at skære i kontanthjælpen igen og igen.

Man foreslår, at kontanthjælpsmodtagere skal kunne miste deres hjælp i 3 måneder, hvis de ikke møder op til aktivering. 3 måneder. Så er lejligheden røget, indboet opmagasineret dyrt, og der er ingen penge til mad og medicin. Hvad skal skal folk stille op i den situation? Der er kun tyveri, tiggeri og prostitution tilbage.

Hvad er det for et samfund, som i ramme alvor kan overveje den slags tiltag.
Eller unge som skal leve på SU niveau, hvis de er så uheldige at blive arbejdsløse.

Der bliver ikke flere jobs af at man straffer de arbejdsløse. De arbejdsløse er ikke skyld i at der er arbejdsløshed, det er afhængigt af konjunkturerne.

Nu mangler vi bare at arbejdslejrene og fattiggårdene bliver genindført...

Gæst

#3

2013-04-18 21:33

I mange år har diverse politikere sagt "at vi ikke kunne sende regningen videre til vores børn" NU har de F.... gjort det!

Gæst

#4

2013-04-19 08:05

jeg vil gerne se en helbreds svækket politiker spise efter behovs pyramiden og heale op på kontanthjælp
OD

#5

2013-04-19 10:31

Vi husker alle tydeligt hvordan Mette Frederiksen da hun sad som socialordfører for socialdemokratiet under den blå regering, angreb venstre for at føre en uansvarlig social politik, den gang påstod hun at kontanthjælpen absolut ikke var for stor og at det var på tide at der blev gjort noget ved den stigende fattigdom, hvad er det lige konen har skabt i dag, sænkning af kontanthjælpen med øget fattigdom til
følge, noget af en kovending må man da sige, man kan vist roligt sige at socialdemokratiet er blevet det man kaldet asocialt.

Gæst

#6

2013-04-19 22:49

Vi må støtte de stakkelse lærer hvem bliver de næste

Gæst

#7 svar tii # 6

2013-04-20 01:46

Vi burde allesammen støtte hinanden mod den asociale regering. Kontanthjælpsmodtagere, dagpengemodtagere, som risikerer at blive kontanthjælpsmodtagere, de sygemeldte, lærerne og alle offentlige faggrupper, som risikerer at blive rundbarberet ved de kommende overenskomster. Nu hvor vi står hver for sig, batter det ikke lige så meget.

Men tjek evt. de andre underskriftsindsamlinger. Der er fx en stor flok nu som kræver åbenhed i forvaltningen, dvs de er imod at borgeres og journalisters aktindsigt skal begrænses væsentligt, når det kommer til den polititiske proces på Christiansborg.
Og der er en underskriftsindsamling i gang mod heldagsskolen, som vil tvinge børnene til at være i skolen i nogle lange lange skoledage.
En anden underskriftsindsamling støtter folk på dagpenge...