FJERN LOFTET OVER SYGEDAGPENGENE

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen FJERN LOFTET OVER SYGEDAGPENGENE.

Johnny

#1 Skriv bare under

2012-09-29 10:25

Der kan ikke komme een eneste underskrift for lidt
Tanja

#2 Re: Skriv bare under

2012-09-29 21:35

#1: Johnny - Skriv bare under

Helt enig !!

 

Dette må og skal støttes!

s.skjoldan

#3

2012-10-04 10:58

Jeg håber at der vil være rigtig mange der støtter dette,
og at det er muligt at tale til mennesket bag de polerede politikker facader,
på tværs af partiskel, dette handler ikke om smart spin, men om indsigt og humanisme.
Mickei

#4 Støt sagen

2012-10-04 15:17

Jeg håber inderligt at underskrifterne vil strømme ind!
Jeg er selv ramt af de forbandede regler. Indtil videre har de kostet mig en depression og en skilsmisse. Og det næste er at huset ryger.
Det er et sygt sygt velfærdssystem vi har!

Gæst

#5

2012-10-04 19:06

På tide man fjerner dette loft og giver de syge mulighed for at få deres sag hurtig behandlet uden at de skal igennem en masse sagsbehandling hos diverse afd. i forvaltningen. Langtidssyge har ski' ret til en fair behandling og ret til en økonomisk hjælp uanset varighed.
Wintheric

#6 SYGEDAGPENGE. Det tager længere end 52 uger.

2012-11-03 22:38

Det er de færreste, som bliver ramt af en simpel "stress & depression", som bliver rask på 52 uger eller mindre. Dertil er den off. og kommunale hjælp for dårlig. I årevis får du ikke den hjælp, du har brug for. Den kommer først, når du er helt nede med nakken og halvdød. For sent.
Jeg gik ned med stress (og depression) samt en fyring af samme grund i 2006/07. Jeg prøvede at råbe kommunen op fra dag 1. Men fik først psykolog-hjælp fra sommeren 2011 og bostøtte fra efteråret 2011. Og nu er det op ad bakke. En times aktivitet koster 1-2 dages rekreation og søvn. Ligenu er jeg ved at flytte, og det kræver 2 måneders arbejde og rekreation. Så det er langtids-planlægning. For 6 år siden ville det have taget max. 2 døgn. Det var dengang, da jeg kunne arbejde 16-18 timer, og sove 3-4 timer, og være klar igen. Nu er det lige omvendt.
Jeg startede med at gå ned psykisk, med efterfølgende fysisk deroute. Hvordan er det så ikke for andre at gøre det omvendt. Fx. en kræftramt, som bliver truet psykisk når syge-dp. ophører, og der ingen penge er, måned efter måned. Hvordan skal man så blive rask? Du står tilbage som et afpillet psykisk & fysisk-skelet.
Søster

#7 Det SKAL STOPPES

2012-11-09 09:30

Hver eneste uge kontakter mennesker mig, der IKKE kan betale for ganske basale ting, som medicin,
HVORFOR.. jo der er bare ikke en kr. til det, på EN indtægt og med LÅSTE udgifter... For de FLESTE større ting, som bl.a. ejerbolig, det er baseret på to indtægter...

Det er en menneskelig katastrofe som nogle FÅ TJENER på.. nemlig de der lejer TVIVLSOMME boliger ud til billige penge...

DERFOR kæmper vores landsforening .. igen og igen.. OG i dialog med politikerne inde på borgen... MOD de 52 ugers begrænsning! www.lffv.dk

Johnny

#8 Re: SYGEDAGPENGE. Det tager længere end 52 uger.

2012-11-09 10:58

#6: Wintheric - SYGEDAGPENGE. Det tager længere end 52 uger.

Helbredelse på akkord kræver et stærkt helbred... lad os nu bare forsøgsvis antage, at regeringen ville spare helingstiden for brækkede knogler... man kunne spare mere end halvdelen af udgifterne ved at lade en brækket hofte hele på to uger i stedet for +6 uger

Pia

#9

2012-11-11 19:45

Vi kan alle blive syge...og få brug for hjælp...
H.Johansen.

#10

2012-11-15 23:19

det skulle ikke være sådan at nogle kommuner spekulerer i om det er økonomi i at hjælpe folk eller ikke, og i hvert fald skal den enkelte hava ret til en ny vurdering for at fange eventuelle fejl,for mit vedkommende vil jeg tilføje,at jeg under en kræftsygdom for 10år siden, var meget glad for den hjælp og vejledning vi fik igennem hele forløbet, en stor tak til Herning Kommune.

Gæst

#11

2012-12-13 13:26

Sæt dog linket på din FB-væg.... Det er et VIGTIGT skridt.... !
Michael Eriksen

#12

2012-12-16 01:00

Nogle gange virker den danske lovgivning til, at være lavet af 10 årige elver på en skole. Og hvis man først prioritere penge frem for folket, så begynder folket at tvivle på dem selv. Uden forståelse og accept, så bliver de syges kamp endnu mere kompliceret end lovgivningen.
Chornbech

#13

2013-01-14 11:29

Jeg står selv i samme situation. Min kæreste er psykisk syg, og vi har siden marts ikke haft anden indkomst ind min SU. Vi har været igennem hele klage systemet, møde med byens borgmester, advokater, privat socialråsgiver, og jeg har været i kontakt med regeringen og enhedslisten. Men desværre uden held. Så dette er helt klart en sag jeg støtter fuldt ud. Hvis du har brug for hjælp, så kontakt mig endelig, vil gerne være en del af denne sag. Christina Hansen (chornbech@gmail.com)
Bente

#14

2013-01-14 21:12

dejligt der er nogle der har overskud trods sygdom til at handle, har selv været uden indtægt i 2,3 år så støtter helt klart denne sag, Bente jilsø
Pliniussen

#15 Staf synderne og lad være at skære alle over én kam

2013-01-14 23:33

Måske skulle der også kigges på hvorfor "hænger" der så længe. Alle processer er ekstremt langsomme. Arbejdsskadestyrelsen, kommunen og for slet ikke at tale om manglende kommunikation imellem instanser. Det er som om at læger og kommunens lægefaglige konsulent ikke er helt enige om hvad patienten fejler. Og somme tider skulle man tro, at "nogen" tror at den syge gerne VIL sidde der. De fleste vil bare gerne videre og i gang. Kommunen har bare en mærkelig anklagende og mistroisk måde at behandle folk på. Hvis man nu satte sig ind i personens situation og fulgte sagen ordenligt, så kunne man måske få lov til at få den rette hjælp og i det mindste en anstændig behandling. De tror automatisk at ALLE vil snyde, så de snyder patienten, som er uvidende.... Og i virkeligheden snyder systemet sig selv, og bruger al for mange ressourcer og tid=penge på at gøre det ulideligt og psykisk belastende for staklen som er en stakkel i forvejen. Straf dem der snyder... Men lad være med at straffe dem som ikke fortjener det!

Gæst

#16

2013-01-15 10:25

super godt initiativ endeligt en med overskud til at gøre noget ved det trods sygdom tusind tak for det. jeg melder mig gerne på banen hvis det kan være til nogen hjælp
Birger Andersen

#17

2013-01-18 22:54

Hvis dette skal blive et folkekrav, skal der mange underskrifter til. Jeg håber, at der læser denne besked gør deres for at vi når målet.
Anita Kofoed

#18 Hvis ikke man er syg, så sørger systemet for at man bli´r det

2013-01-22 14:02

Hvad mon der ville ske, hvis det var en af vore politikere, der blev ramt af alvorlig, langvarig sygdom, eller måske endda flere forskellige sygdomme indenfor de 18 uger ?

Det kunne jo starte med en trafikulykke, som udelukkende er modpartens skyld, men som koster sygemelding på deltid i en periode p.g.a. piskesmæld(som anerkendes med me´n grad på 10%)og herefter udløser en depression som kræver behandling. Efter ca. 3/4 år, begynder det at gå godt og du raskmeldes til fuldtid. Så lige pludselig efter en måned rammes du af utallige blodpropper i nyre, lysken og i begge ben, indlægges og får trombolyse behandling, fordi venstre ben er uden blodtilførsel til tæerne, og konsekvensen kan blive at tæer, måske underben med tiden skal amputeres, da der ikke kan genoprettes det ødelagte. Det koster tid at komme gennem alle undersøgelser; tid du ikke har, da der kun er 2 måneder til dine sygedagpenge, når varighedsbegrænsningen. Så når sygedagpengene ophører får du denne begrundelse ; "din sygdom er ikke stationær og behandlingsmuligheder ikke tilendebragt, så vi kan slet intet gøre for at forlænge din sygedagpengeperiode."

Nej for pokker, vi har jo et "ikke så kvikt sygehussystem"; tidsramme på 2 måneder til med indlæggelse for her at forsøge genoprettelse af skader, indkørsel i div. medicin (blodfortyndende, blodtryksnedsænkende, kolesterolnedsænkende, hjertemagnyl, jern for lav blodprocent, da den blodfortyndende til tider giver voldsomme blødninger) Div. undersøgelser for årsag til blodpropper, 4 forskellige afdelinger ; kateter i pulsåren i lyske, slange gennem spiserør med kamera for hjerteundersøgelse, gynækolog, sidst men ikke mindst blod udredning (blodets evne til at koagulere, eller hvorfor det koagulerer for kraftigt.   PUHA, de skal rende stærkt på Skejby!!!!!
Alt dette min kære politiker, skal sygehusvæsenet nå indenfor 2 måneder, fordi du desværre rammes af en ny type sygdom (alvorlig), i stedet for at adskille sygedagpengene og årsager ad.


Jamen fint ; "Så når der IKKE på det foreliggende grundlag anses for overvejende sandsynligt at der kan iværksættes en revalidering, der kan føre til at du som sygemeldt kan vende tilbage til det ordinære arbejdsmarked ( §. 27 stk. 1), JAMEN så må jeg da kunne søge førtidspension? Og for at det ikke skal være løgn, så blev jeg i en alder af 28 år ramt af flere blodpropper i begge lunger, og har i forvejen beviselig nedsat lungefunktion (niv.II) Mit arbejdsgrundlag er da så stationær som noget kan være ?"

" Nejjj, nej kære lille politiker, hva´ tænker du på? Førtidspension, det er du skam for ung til, du er kun 45, der er stadig masser af "ressourcer" i dig, vi skal bare lige ha tiden til at gå, og "pist væk" så er der nok forsvundet nogle "barrierer",(det er jo derfor vi så smart har opfundet fænomenet "Ressourceprofil".(Burde nok ha´ heddet "Barriere profil", da det jo er dem der afgør udfaldet om forlængelse eller ej)

"Bagefter kan vi rigtig teste dig, hvad du kan holde til! Det tager "kun" nogle få år!!!!!

M.h.t. din økonomi ? Jamen, du må sælge din villa, vovse, volvo´en, og måske også Verner (hans indkomst er for høj, så "SKIL" dig endelig af med ham), så kan vi tilbyde dig kontanthjælp, medmindre du har en formue på 10.000 kr. Den bruger du lige først. At du har arbejdet i 30 år, og været en god skatteborger og betalt det du skulle, og herefter har investeret dine surt og hårdt tjente penge, efter skat i livskvaliteter (VVV),(de få der snart er her i livet)det er vi lidt ligeglade med. Dem skal du lige bruge først også må du jo bare starte forfra igen, hvis du da ellers kan arbejde når du fylder 50, med den begrænsede arbejdsevne, du nu måtte ha. "


Ja kære politiker, dette er ikke en tænkt situation, det er min, og det kunne i morgen blive din ! Måske det er hvad der skal til for at I indser, at vi er altså mennesker, ikke hunde man bare afliver i ny og næ, når det bliver for "dyrt" at behandle.
Lad dog de raske, der virkelig ønsker at få et arbejde, få det job, og lad vi andre få tid til at komme os, uden at I vælter korthuset vi har bygget op. Det kræver også penge at vi bliver mere syge når I trækker tæppet væk under os !!! for ikke at nævne vores familiemedlemmer, herunder mand og børn, hvis vi da stadig har en mand.

HIP HIP HURRA FOR GODE GAMLE DANMARK. VI HAR DET SÅ GODT.


Gæst

#19

2013-02-03 12:43

Sådan, giver jer helt ret, går selv sygemeldt, har gået siden den o1.02.12. min læge og sygehuset vil ha mig på pension da jeg har gigt i hele kroppen, men nej da, kommunen i esbjerg ved meget bedre, de vil ha man skal søge begravelses hjælp istedet for pension.

Gæst

#20

2013-02-18 08:23

Har selv været der... 'Nåede' ud i tide..
Gæst

#21 Lidt opmuntring til alle os der kæmper

2013-03-12 16:59


Gæst

#22

2013-03-19 00:53

Jeg troede at jobcentret rolle i en sygdomsforløb er,at tidligt i forløbet kan foretage en risikovurdering og derved tilrettelægge sagsbehandlingen ud fra dette og hjælpe de syge ramte med at få tilknytning til arbejdsmarkedet eller få afklaret deres arbejdsevner.
Men nej!
Socialrådgiver, jobkonsulenter, lægekonsulenter og ikke mindst de" dygtige" fysioterapeuter, skal nok søger for, at kassen bliver lukket uden hensyntagen til dig som syg og til de dyrebare speciallægeerklæringer som de indhenter en efter den anden. De ved det meget bedre i Esbjerg!

Jeg har nu selv været uden forsørgelse i 9 mdr. efter en arbejdsskade og jeg synes,at dette er helt klart en sag jeg støtter.

MB

#23 bliv rask - nu

2013-04-12 02:49

man ved at ens samfund er på vej den forkerte vej, når man ikke længere giver sine syge, handicappede og ældre en værdig og respektfuld behandling, og det gør man ikke nu.

jeg er selv sygemeldt på 3. år pga en arbejdsskade, godkendt i arbejdsskadestyrelsen, men kommunen og lægerne har været 3 år om stadig ikke at finde en diagnose eller en afklaring på om jeg kan få fleksjob, eller om jeg skal arbejde mig helt i stykker, ødelagte knæ,hofter,skuldre,albuer, nakke og håndled er ikke helt nok, når man bor i vest, man skal helst være død.
hvordan kan man kræve at folk skal blive raske på 52 uger, hvis ikke lægerne kan finde ud af hvad der er galt, og kommunen ikke er interesseret i at afslutte sagen, da det koster mere at have en borger i fleksjob/ på førtidspension end det gør at parkere dem på kontanthjælp, der er intet incitament for kommunen, i at fremskynde sager, det er gratis og straffrit for den at smøle. de eneste som straffes i disse sager er borgerne, indtil videre har det kostet mig 250.000kr at få en arbejdsskade, og jeg kan ingen erstatning få da der endnu ingen diagnose er fundet.

sikke en værdig behandling, der er noget galt i DK, og det er ikke Dybøl mølle som maler forkert!

Gæst

#24

2013-04-12 18:23

Et år efter, at mine sygedagpenge blev lukket, vandt jeg sagen og fik afgørelsen omstødt. Denne kamp mod uretfærdigheden er utvivlsomt hovedårsagen til, at jeg endte på førtidspension. Jeg var nemlig tæt på at blive rask lige inden de lukkede for sygedagpengene og har desuden lægelig dokumentation for, at fysisk og psykisk stress forværrer min lidelse.

Gæst

#25

2013-05-11 22:24

Stop klapjagten på syge og begynd at opføre jer som anstændige mennesker. At træde på mennesker som ligger ned er under alt lavmål, håber at der findes anstændige personer, selv blandt politikker, som vil stoppe denne forfølgelse af syge.