Luk Grimhøjmoskeen

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen Luk Grimhøjmoskeen.


Gæst

#226

2016-03-31 15:05

Terror reder som dette tydeligt er har intet at gøre i et frit land.

Gæst

#227

2016-03-31 18:29

Grimhøjmoskeen er med til at ødelægge det for de fleste muslimer, og giver generelt et forkert indryk af den "almindelige" muslim som gerne vil integreres i det danske samfund.

Gæst

#228

2016-04-01 04:57

Fordi den terrorrede skal lukkes og der skal sendes et klart signal til muslimer der taler tvetunget at straffen er hård

Gæst

#229

2016-04-01 04:59

Fordi disse terrorreder skal fjernes ligeledes de imamer og muslimer med de samfundsødelæggende syn

Gæst

#230

2016-04-01 18:32

Fordi jeg kender den og ved hvilken hunde der kommer der.for jeg har boet i gellerrup i 25 år indtil de kom .Der var eller så fredeligt sammen tyrkerne men så kom palæstinenser. Liberneserne og somalierne.problemet med dem er at de Ingen opdragelse har fået fordi deres far er død i en eller anden krig .Der havede ikke været så mange problemer hvis de stadig havde deres spyd.og ikke en russisk kalasikof

Gæst

#231

2016-04-01 20:46

Iflg. Medierne bliver der prædiket had og intolerance fra imamerne i denne moske og det er særdeles farligt.

Gæst

#232 Re:

2016-04-01 23:44

#227: -  

De fleste muslimer? hvad dækker det over?

Det de prædikker i ikke kun grimhøj moskeen er jo bare koranen og ikke andet

Mår først de er mange nok så bliver det jo lov det de kæmper for. De hører ikke hjemme i et vestlig demokratisk land.

Selv vores politikker tror stadig på at der findes moderate muslimer. Men begrebet findes ikke ifølge koranen sådan er det bare  


Gæst

#233

2016-04-02 17:06

Fordi jeg tror, at mange muslimer kun er ude på at ødelægge og overtage Danmark.

Gæst

#234

2016-04-02 22:22

Det gør jeg simpelthen for Danmarks interesse og fremtid
Den moske skal lukkes og helst skal alle moskeer lukkes i Danmark
Efter al det skidt jeg har set i de udsendelser da kan det kun gå for langsomt med at få den og evt andre moskeer lukket
De hører ikke hjemme i Danmark

Gæst

#235 Forbyd islam i Danmark

2016-04-03 12:35

Hver tredje dag får en religiøs forkynder ophold i Danmark

Sidste år fik 124 udenlandske imamer og prædikanter opholdstilladelse i Danmark, og det er en fordobling siden 2014. Boomet får både S og DF til at kræve stramninger

Hver tredje dag får en udenlandsk prædikant som imamer eller mormonske præster en opholdstilladelse af myndighederne, så de kan forkynde deres tro i en moske, frikirke eller andet trossamfund på dansk jord.

I tørre tal fik 124 religiøse forkyndere opholdstilladelse i 2015, viser nye tal fra Udlændingestyrelsen. Det er dobbelt så mange som i 2014, da blot 68 imamer og præster fik opholdstilladelse i Danmark efter udlændingelovens paragraf 9. Året før bankede 130 prædikanter på Danmarks dør og blev lukket ind.

50 var mormoner
Der findes ikke en endelig opgørelse over, hvilke religioner og trossamfund prædikanterne kommer fra. En foreløbig opgørelse fra september 2015 viser dog, at 50 af de 124 prædikanter, der fik opholdstilladelse sidste år, er mormoner fra 'Jesu Kristi Kirke Af Sidste Dages Hellige i Danmark.

Men også apostolske og katolske menigheder har fået lov at invitere forkyndere fra udlandet herop, ligesom det gælder blandt andet Avedøre Moske og Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse.     

Religionsforsker på RUC, lektor Lise Paulsen Galal, pointerer, at den voldsomme stigning i antallet af religiøse forkyndere herhjemme er overraskende men ikke nødvendigvis betyder, at der kommer flere rabiate imamer til Danmark.

Svag stigning i kristne trossamfund
- Det er svært at finde argumenter for, at et øget antal religiøse forkyndere også skulle betyde et øget antal hadprædikanter. De religiøse forkyndere kommer fra alle trossamfund, og hidtil har der ikke været en overvægt af det ene eller det andet, fastslår hun.

Lise Paulsen Galal fremhæver, at der de senere år har været en svag stigning i kristne trossamfund i Danmark, og at de også har hentet prædikanter til Danmark, der vil tælle med i Udlændingestyrelsens statistik.

- Selvfølgelig er der også imamer i blandt opholdstilladelserne, men der er også mange nye kristne grupper fra Østeuropa, Ukraine og Egypten, siger hun.

S vil skærpe kravene
Men boomet i opholdstilladelser fra 2014 til 2015 til religiøse forkyndere både chokerer og bekymrer Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen. Ikke mindst i lyset af TV2’s dokumentarserie ’Moskeerne bag sløret’, der afslører, at flere imamer blandt andet taler for stening af utro kvinder og vejleder kvinder til at blive hos deres voldelige ægtemænd.  

- Der skal ikke være tvivl om, at vi ønsker at få strammet op. Kravene til at blive godkendt som religiøs forkynder i Danmark skal skærpes, så vi undgår, at radikaliserede forkyndere får ophold. Uanset om der er 124 eller 68 religiøse forkyndere, skal der bare én imam eller prædikant til for at skade kvinder og børn, der søger råd og vejledning i et trossamfund, siger Trine Bramsen.

Integrationsordfører i Dansk Folkeparti, Martin Henriksen, ønsker også at få strammet op.   

DF freder de kristne
- Det skal være vanskeligere at få såkaldte hadprædikanter til Danmark. Det kan man både gøre ved at kigge på opholdstilladelser til religiøse forkyndere og ved at kigge på visumregler, siger han. Martin Henriksen vil have undersøgt, hvem forkynderne er, inden han kræver omfattende ændringer.

- Mange af de religiøse forkyndere er kristne, og derfor behøver de ikke at udgøre noget stort problem i forhold til radikalisering og parallelsamfund, fastslår Martin Henriksen.

Han henviser til at Folketinget tidligere har strammet i forhold til religiøse forkyndere, og dengang klagede en række kristne trossamfund over, at de blev ramt.

- Hvis vi strammer, skal vi ramme de rigtige. Og vi har ikke noget stort behov for at ramme en præst, der ønsker at komme ind og prædike i en katolsk kirke eller en anden kristen frimenighed, hvor det er helt uproblematisk, siger Martin Henriksen.

640 forkyndere på syv år
Tal fra Udlændingestyrelsen viser også, at mere end 640 udenlandske prædikanter har fået opholdstilladelse i Danmark igennem de seneste syv år. Sidste år viste et svar fra daværende justitsminister Mette Frederiksen (S) til Folketingets Retsudvalg, at ingen religiøse forkyndere de seneste ti år har fået afslag på ophold i Danmark.

Det ønsker Socialdemokraterne også at lave om på.

- Når ingen imamer og andre religiøse forkyndere har fået afslag på opholdstilladelse i de seneste år, og der sker en voldsom stigning i interessen for at komme hertil som for eksempel imam, understreger det bare behovet for at kigge på reglerne, så vi fremover får et grundlag for at afvise ansøgerne, fastslår Trine Bramsen.

I forhold til hadprædikanterne mener Dansk Folkeparti, at der skal sættes ind overfor religionsfriheden, der fastslås i grundlovens paragraf 67.

- På den ene side siger har vi religionsfrihed i grundloven, men på den anden side siger grundloven også, at man må praktisere sin tro, hvis det ikke støder mod sædelighed eller forstyrrer den offentlige orden, siger Martin Henriksen. 

- I begrebet sædelighed ligger et spillerum for Folketinget til at lave en særlov, så vi forhindrer hadprædikanter kommer ind i landet eller fratage trossamfund vielsesretten eller skattefordele eller lukke det helt, siger han.

Skal myndighederne lytte til prædikerne?
Dansk Folkeparti ønsker også mulighed for at fratage imamer deres statsborgerskab, hvis de går over grænsen.

Religionsforsker Lise Paulsen Galal har svært ved at se, hvordan regeringen vil stramme lovgivningen uden, at den kommer i konflikt med både ytringsfriheden og religionsfriheden. Og hun kan slet ikke se Socialdemokraternes forslag om en autorisation af de religiøse forkyndere for sig.

- Alle kan jo i princippet skrive under på, at de vil overholde dansk lov. Skal myndighederne så ned og studere, hvad de har prædiket, da de var imamer og præster andre steder? Hvis vi tror på religions- og ytringsfrihed har jeg svært ved at se, hvordan man kan screene den enkelte prædikant for at have de rigtige holdninger inden de kommer til Danmark, siger hun.

Lise Paulsen Galal mener, at det i stedet kan være det enkelte trossamfund, der skal stå til ansvar for prædikanten.

- De religiøse forkyndere kommer jo hertil, fordi et trossamfund kalder på dem. Så de menigheder, der inviterer en prædikant til Danmark, må kunne dokumentere, at han eller hun er den rigtige og stå til ansvar for, at forkynderen overholder alle love og regler, fastslår hun.

På torsdag 7. april mødes en række partier igen hos kultur- og kirkeminister Bertel Haarder (V) for at diskutere, hvordan man kan bekæmpe radikaliserede religiøse miljøer herhjemme.

Certifikation af prædikanter
Regeringen har selv lagt flere konkrete forslag på bordet. Blandt andet skal ekstreme imamer kunne nægtes indrejse, ligesom de skal fratages retten til at vie folk og kunne retsforfølges for ytringer, der undergraver dansk lovgivning.

Socialdemokraterne kræver i forhandlingerne, at religiøse forkyndere skal certificeres for at få ophold herhjemme.

- Det skal være sværere at tildele opholdstilladelser. Vi ser gerne en autorisation, der betyder, at hvis man søger ophold som udenlandsk forkynder, skal man godkendes, og vi skal vide, at personen er bekendt med dansk lovgivning og skrive under på, at de vil overholde det. Så kan vi nemlig kontrollere, at de overholder det og tage opholdstilladelsen fra dem igen, fastslår hun.

 I de seneste 15 år er antallet af godkendte trossamfund steget fra 90 til 160. Og det dækker over både flere kristne og muslimske trossamfund.

Ifølge Kirkeministeriet er der i dag mere end 60 godkendte islamiske trossamfund og menigheder herhjemme. Det dækker over alt fra Ringsted Moske over Århus Islamiske Trossamfund til Islamisk Center Vest i Albertslund


Gæst

#236

2016-04-04 08:23

Fordi den Moske skal lukkes ASAP!

Gæst

#237

2016-04-12 18:53

Forde det er svineri hvis de er troende må de benytte kirken eller rejs hjem og så udnytter de det danske system ud med dem

Gæst

#238

2016-04-13 06:09

Fordi de skal lukke det oldnordiske pis og se at integrere sig i det danske samfund - ellers... FRAAAVELLER

Gæst

#239

2016-04-13 10:06

Lad os nu ikke forblinde, bar fordi vi har råd.. Lad vores smukke land blomster for danskere og folk der kan se det gode i vores samfund.. Seriøst, mennesker der ikke kan følge vores regler og love, de skal da ikke ha lov til at være her????

Gæst

#240

2016-04-13 20:09

Den bliver ikke lukket. Der er jo allerede "kloge" høveder, der mener, at stedet har ret til at komme med de syge indstillinger til livet, da det hører under ytringsfriheden. Hvor fanden er det, at vores land, er på vej hen? 


Gæst

#241

2016-04-16 01:16

Det bekymrer mig , at religiøse ledere er fulde af løgn.

Gæst

#242

2016-04-22 22:50

Brug vores F16 jager på den i stedet for de skal flyve helt til Syrien for at bombe

Og meget gerne under fredagsbønnen


Gæst

#243

2016-05-01 14:53

Fordi Grimhøj moskeen i meget høj grad er med til at hæmme integrationen og er styret af imamer der gerne ser Sharialoven indført i Dk. Kvinder og børn i området derude, ville få et lykkeligere liv hvis den blev lukket og jævnet med jorden. Jeg syntes iøvrigt også at de selvsamme imamer fører landsskadelig virksomhed og de burde udvises.
Frida

#244 Re:

2016-05-06 09:43

#26: -  Det mest syge folkefærd og syge religion der ikke hørere hjemme her i Danmark.


Gæst

#245 Re:

2016-05-07 16:10

#243: -  

 Ja, men hvad er der gjort?? Ikke en skid. Alle trådte ellers på hinandens fødder, alle sagde, at nu skulle de stoppes, de hadprædikantrer. Næ, nu er luften gået af ballonen. Velkommen til hverdagen, hvor alt er som før.


Gæst

#246

2016-05-11 16:19

p.gr.a. radikalisering i moskeen

Gæst

#247 Landsforrædere

2016-05-18 08:29

Moskeen rådgiver folk til at være landsforrædere


Gæst

#248

2016-06-14 11:32

for den skal ikke være her i danmark

Gæst

#249

2016-06-14 11:36

Fordi det er en terrorrede Grimhøjmoskeen.

Gæst

#250

2016-06-14 12:43

Fordi Grimhøjmoskeen er en terrorrede og shariatilhænger tilhængere. Den skal simpelthen lukkes den hører ikke hjemme i Danmark.