Mere fokus på Skifergas i Medierne

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen Mere fokus på Skifergas i Medierne.


Gæst

#1

2014-09-01 17:03

- Skifergas er sundhedsfarligt. Er allerede konstateret i USA.
- Skifergas udvinding forurener med stor sandsynlighed vores drikkevand med 750 farlige kemikalier.
- Skifergas er forsilt brændstof, som giver CO2 udslip
- Skifergas får forsile brændstofpriser til at falde og forsinker derved grøn omstilling.
- Stop dette vanvid med alle midler!

Gæst

#2

2014-09-02 11:08

Ikke at forglemme at methan som er en drivhusgas siver ud alle steder omkring boring og brønd, selv ved lukkede brønde i USA siver der methan ud.

methan er en drivhusgas.


Gæst

#3

2014-09-08 21:07

Medierne har forsømt deres pligt til publik service, ved ikke at belyse alle sider af Skifergassagen. Befolkningen i Danmark har krav på at vide om alle risici og miljøkonsekvenser der er ved en udbygget skifergasindustri. Lad os vide noget om hvordan det er gået i de områder i USA og Australien, hvor ukonventionel gasindustri har været igang de sidste 8 år. Send de dokumentarfilm der er. F.ex. Den Australske "Fracktured Country"

Gæst

#4

2014-09-08 21:34

Trods adskillige opfordringer til DR fra offentligheden om at dække skifergas problematikken på et seriøst plan med inddragelse af eksperter fra videnskaben (f.eks. Dr. Anthony Ingraffea & Dr. Theo Colborn) har man endnu intet set på landsdækkende TV. Man kunne få den tanke, at DR er blevet pålagt IKKE at foretage sig noget i denne særdeles kontroversielle sag, hvor politikerne taler med to tunger........

Gæst

#5

2014-09-09 04:42

Der bliver talt meget om vækst og det har stor bevågenhed i medierne. Vi bliver manipuleret til tro, at vækst er det mest betydningsfulde for DK lige nu, netop fordi vi bliver bombarderet med det af alle medier. Hvad med om miljøet - og det vi udsætter det for - fik en tilsvarende omtale!!??? JA!! DET ER EN MAGTFAKTOR, I SOM MEDIER HAR! BRUG DEN VARSOMT! Der står så meget på spil, når vi siger JA til Skifergasudvinding - ikke kun i DK - men på sigt også i resten af verden! I 2030'erne er planerne, at DK hovedsagligt skal benytte sig af vedvarende og bæredygtig energi! Hvordan hænger det sammen med et nyt fossilt brændstof??? Hvorfor inkluderes vedvarende og bæredygtig energi IKKE i vækstspekulationerne??? Skifergas er en sovepude - en meget skadelig og ødelæggende en af slagsen!! Jeg appellere til alle medier, om at tage vores miljø -og særligt Skifergasudvinding i øjeblikket - MEGET ALVORLIGT!!!
Med venlig hilsen
Anne Neergaard Olsen

Gæst

#7

2014-09-13 07:20

Der har været alt for lidt oplysning om, hele projektet inden man startede prøveboringer. Befolkningen har ret til at vide det, når man på udsætter vores drikkevand for forurening og foretager udvinding, der betyder store mængder af kemisk affald. Det er ikke rimeligt at et byråd på godt 32 medlemmer skal sidde og afgøre, hvorvidt man udsætter folk for alvorlige sygdomme på grund af grådighed og mangel på viden. Regeringen taler om grøn fremtid, så de bør gribe ind, stoppe vanviddet og fremme energi fra sol og vind. Med venlig hilsen Lene Sieling

Gæst

#8

2014-09-13 13:12

Det er vigtigt at finde andre energi kilder,der ikke goer skade paa vores grundvand...

Gæst

#9

2014-09-15 13:13

Ingen focus på
de varige skader på naturen der ikke
Kan repareres??
Os der bor her?
Prostitution af land for penge?

Dette indlæg er blevet fjernet af dens forfatter (Vis detaljer)

2015-04-13 20:30



Gæst

#11

2015-05-04 12:22

Fordi de ingen erfaringer har om skifergasudvinding i kalkundergrund, som danmark ligger på.
Vi har noget helt specielt rent drikkevand, fra underjordiske kilder i kalklagene ..som det er nu, skal al væske der lander i kilderne trænge igennem kalklagene - hvilket betyder de bliver renset for urenheder mm.
Fracking betyder, at man ved overtryk springer revner i disse lag - hvilket ville være en katastrofe for de underjordiske kilder.

Der skal kun en enkelt revne til at ødelægge dette flere 1000 år gamle net af ferskvandskilder ...hvordan kan man så overhovedet overveje en så kranieudhulende, uintelligent idé?!?

 

PS: Bare til sammenligning!

Her hjemme, drikkes der meget importeret kildevand, fra den tyrkiske kilde 'Hayat'.

Bare lige, så folk forstår hvad der står på spil her ..så er vores postevand(fra vandhanen!): 70 gange renere end vandet i flaskerne, fra Hayat!(blev testet for flere år siden, og var publiceret i en af danmarks store aviser!)

Men folk ved det åbenbart ikke, siden de blir ved med at købe det importerede vand!??


Gæst

#12 Re:

2015-05-04 12:40

#2: -  

Methan er en "drivhusgas", ja..

Men den forurener mere end doppelt så meget, end alm. drivhusgas (hvis den ikke forbrændes først)

Det værste er, at de tal vi/staten skal forholde sig til(omkring methan-udslip), er de tal som firmaerne SELV inberetter(ergo ingen, eller næsten ingen udslip!)

Det på trods af, at der har været uafhængige videnskabelige målinger - med langt bedre teknologisk udstyr, end det firmaerne selv bruger til at måle deres udslip med.

Disse målinger, har afsløret udslip over 10 gange det anmeldte!

Hvor de viser, hvordan de til at starte med, holder ude i områder uden boringer(med normalt niveau af gasser) ...og så ser man en hel eksplosiv udvikling i niveauerne af methangasser, da de kører ind i områder med boringerne - det var rent ud sagt, uhyggeligt at se.

Men alt dette går staten forbi, fordi de ikke selv undersøger dette, men udelukkende forholder sig til de talt, som de implicerede firmaer(!?) ..selv indberetter!