Fjernvarme til SøndergårdBo andelsforening


Kære alle i SøndergårdBo andelsforening.

 

Bestyrelsen gør et stort stykke arbejde for at gøre kommunen opmærksom på, at vi gerne så fjernvarme blive etableret i vores område. 

 

Kommunen har nu lagt deres udrulningsplan for fjernvarme ud og vores område er ikke med i fase 1. Vi kan ifølge planen først forvente at komme med i fase 2, som først vil være år 2026-2030.

For at nedbringe Ballerups CO2-udslip er det besluttet at skifte fra naturgas til fjernvarme flere steder i kommunen. Derfor giver det ingen mening, først at tage os med i fase 2, da det kan tvinge mange i foreningen, til at skulle udskifte deres fyr ud, da de nuværende ganske enkelt ikke kan holde til 2026-2030.

 

HVORFOR FJERNVARME:

- Fjernvarmeledninger ligger i forvejen tæt på os 

- Billig, nem og miljøvenlig. Fjernvarmeselskaberne må ikke tjene penge, hvilket gør, at prisen afspejler den reelle pris

- Vi har naturgasfyr der flere steder synger på sidste vers og flere steder er skyld i vandskader  

Kommunen betragter vores område som et parcelområde, vi er en andelsboligforening på 39 boliger, og hvis vi tæller de andre rækkehuse med, så er vi snildt 100 ikke-parcelhusejere. 

Med denne udrulningsplan for fjernvarme, så er foreningen nu nødsaget til at investere i 39 nye gasfyr, da de nuværende gasfyre ikke kan holde til år 2026-2030.

Vi vil ikke acceptere, at 39 familier nu tvinges til at investere i nye ikke klimavenlige gasfyr og så har vi ikke en gang talt de andre rækkehuse med. Ballerup kommune ønsker grøn omstilling, derfor skal det giver det absolut ingen mening. 

Det betyder jo samtidigt, at incitamentet til at gå på fjernvarme ganske få år senere, vil være meget lille.

Fjernvarme-rør ligger allerede meget tæt på os, så det er mildest talt dumt ikke at imødekomme indbyggere i kommunen der VIRKELIG efterspørger dette og har et presserende behov.

 

 


Michaela Jensen - Andelsfoeningen SøndergårdBo    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Michaela Jensen - Andelsfoeningen SøndergårdBo tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...