Faste eksamensdatoer/mere fleksible valgfag/tidligere varsel for mundtlige reeksaminer på Det Juridiske Fakultet

exam.jpg

Suk – dette er min tredje underskriftsindsamling imod noget mit fakultet gør. Jeg er ked af at mange føler at det er et administrativt helvede at gå her og jeg vil prøve at tage initiativ til at forbedre tilværelsen. Denne underskriftsindsamling omhandler tre pointer.

1)

Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet ændrer eksamensdatoer som det tilsyneladende passer dem, uden varsel og med flere ugers forskel (fx 5 uger!). Jeg mener at sidste frist for de endelige datoer vist var 2/1/2018, men de er blevet skiftet lang tid derefter. Der er heller ikke overenstemmelse med datoerne som fakultetet skriver i mails og dem som står i fagbeskrivelserne.

Skiftet er generende for dem der læser op, har arbejde, har praktik, har børn, ferie, skal på udveksling, osv. Desuden tvinges folk til at afmelde eksamen i andre fag, da de lige pludseligt er sammenfaldende.
Hvem har ansvaret for at en elev kun mangler én eksamen som aldrig afholdes igen? Hvem skal erstatte alle udgifter til de fx aflyste ture og rejser som folk har bestilt? 

2)

Det Juridiske Fakultet har også nedlagt ualmindeligt mange fag i år som stadigvæk var populære (tror det er 46?). I teorien får man at vide at der er meget at vælge imellem, men i praksis skal "blokkene" passe med hinanden samt undervisningen/eksaminerne – hvilke ofte overlapper, især når studiet bare ændrer datoerne, jf. ovenstående. Man ender ofte med fag man ikke er interesseret i eller noget man skal afmelde fordi datoerne pludseligt bliver ændret.

Skriv gerne under hvis du er enig med at vi skal have faste eksamensdatoer samt flere valgfag på Det Juridiske Fakultet – så kan vi kontakte studiet når der er nået et tilfredsstillende antal og se om vi har en chance for at få det ændret :)

3)

Som en vigtig pointe jeg glemte at tage med fordi KU laver så mange sære ting, kommer "tre dages-reglen". Det Juridiske Fakultet fortæller folk blot tre kalenderdage inden mundtlig reeksamen, hvornår de skal op. Jeg tror at det fx på medicin bliver offentliggjort mere end en uge inden – hvorfor kan vi på jura så ikke også få det at vide lidt tidligere? 

 

Image source: https://microsites.ncl.ac.uk/oncoursetoncl/tag/exams/page/2/