STOP køb af kampfly for milliarder


STOP KØB AF KAMPFLY

Et flertal i Folketinget er ved at bruge milliarder på at købe nye kampfly. Det er særligt vanvittigt i en tid, hvor vi oplever store nedskæringer på vores fælles velfærd.

 
Forligspartierne bag kampflykøbet - bestående af partierne Socialistisk Folkeparti, Socialdemokraterne, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, De Radikale og Liberal Alliance – har prøvet at gå stille med dørene om Danmarkshistoriens største våbenindkøb.
 
Vi mener, at det skal diskuteres, hvordan man kan bruge milliarder på kampfly, mens der bliver sparet på kernevelfærd og støtten til verdens fattigste.


Hvad koster kampflyene?
  • Regeringen har indstillet til forsvarsforligskredsen, at Danmark skal købe 27 kampfly af typen Joint Strike Fighter F-35 til 20 mia. kr. i indkøbspris.

  • Den samlede udgift inklusiv drift og vedligeholdelse af flyene på er sat til 56,4 mia. kr.

  • De svimlende beløb kan vise sig at blive endnu højere, hvis man ser på erfaringerne fra andre lande.


Det kan vi få for 20 mia. kr. i stedet for kampfly:

  • 80.482.897 besøg fra hjemmeplejen

  • 3.037.298 minerydninger

  • 122 store havvindmøller, der ville dække mere end 1/3 af alle husstandes elforbrug i 20 år.

Nej til kampfly - ja til dialog

Lad os kræve, at kampfly-partierne kommer ud fra deres kontorer og tager diskussionen om indkøbet med befolkningen. SKRIV UNDER for at stoppe indkøbet af kampfly.

 


Læs mere:
 

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive giver jeg Enhedslisten tilladelse til at videregive min underskrift til dem, der har myndighed på dette område.


ELLER

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Bemærk venligst at du ikke kan bekræfte din underskrift ved at svare på denne meddelelse.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...

Facebook