Din ret til barn nr. 2 - med samme biologiske far

Familier_bliver_splittet_ad.jpg

Kampen skal kæmpes, hvis vi ønsker at blive forældre til mere end blot ét barn igennem IVF/ICSI i det offentlige. 

Det er således at man i det offentlige regi har 3 forsøg når vi taler reagensglasbehandling. Det vil sige, at har man først fået sit første barn i reagensglasbehandling sammen med sin partner og ingen æg på frys ejer, jamen så har du faktisk ikke mulighed for at få en lillebror eller lillesøster til din guldklump uden det koster os en stor sum penge.  

Dette syntes jeg personligt er helt hen i vejret. 
Der har de sidste mange år været stor fokus på, at vi ikke føder nok børn i Danmark.
Men i og med statistikken for barnløshed er så høj, er det umuligt at sætte flere børn til verden for os som ikke har de naturlige evner selv og som ikke har en opsparing på over 50.000 kr. 

Hvad jeg syntes er endnu mere forfærdeligt er, at hvis man har ét enkelt barn med sin partner, så er det ikke en mulighed at få endnu et barn på det offentliges regning med den samme partner. Vælger man derimod at udskifte sin partner, kan man få tildelt 3 nye reagensglas forsøg.  

Det kræver nemlig at man som det mindste afsætter omkring 45.000 danske kr, rundt regnet i budgettet. Og hvem har råd til det? Hertil kommer der udgifter til medicin som snildt kan rende op i mange tusinde kr med en CTR saldo i bund og uden indmelding i Sygeforsikring Danmark. Bemærk at dette blot er for ét forsøg med medicin. De 45.000 kr er for 3 forsøg i reagensglasbehandling. 

Vælger man derimod at skifte sin partner ud med en anden mand, som derved ikke har mulighed for at have en biologisk tilknytning til moderens barn, kan man endnu engang få 3 forsøg GRATIS i det offentlige via. reagensglasbehandling. 

Ser man lidt groft på det, så er der mange kvinder der ønsker en søster eller bror til deres førstkommende guldklump, men dette er kun muligt, hvis du skifter din partner ud, ham som egentlig er dit første barns biologiske far. Det vil altså sige, at man bliver nødt til at træffe et meget svært valg der lyder på følgende: 

1) Jeg kan vælge at blive med min nuværende partner og nyde vores ene barn og indfinde mig med, at jeg aldrig får oplevelsen af at blive mor igen?

Eller

2) Jeg kan vælge at finde en ny partner og få et barn med ham, på trods af at jeg egentlig kun vil være sammen med min nuværende partner?

What to do?

Dette giver os en forfærdelig situation og en masse tankemylder. Vi bliver nærmest tvunget til af det offentlige, at skulle vælge mellem vores nuværende partner eller endnu et barn med en anden partner. 

Der er også en masse snak der går på, at for mange par bliver skilt. Men kunne dette ikke anses for at være en stor og "god" grund til, at en skilsmisse kommer på tale? Vi kan jo ikke få de børn vi ønsker os sammen. Jeg mener at dette kunne være en grund til en skilsmisse og det er ikke en fair behandling overfor de par som i forvejen kæmper med en masse i reagensglasbehandling. 
Det er så hård og sej en kamp. 

Alt handler om psykiske og fysiske aspekter i sådanne en kamp, og det er noget som alt for mange overser. Vi kvinder bliver pumpet med hormoner ved hvert forsøg, vi får bivirkninger som til tider kan være meget uoverkommelige. Vi er igennem en skrækkelig ægudtagning, som er blot noget af det vi må bide I os, for at vinde denne hårde og uretfærdige kamp.

Vi kæmper, vi falder, vi rejser os. Men hvornår kan vi skimte lykken?
Når vores guldklump(e) er i vores arme og ikke før. For det er jo det vi kæmper for.      

Ifølge læger fra Rigshospitalet er nedsat frugtbarhed faktisk en af de mest udbredte kroniske sygdomme blandt 20-45-årige i Norden, og helt op til hver fjerde skandinav vil få problemer med at få børn. 

Og kigger vi endnu længere tilbage i årene, ved vi at der idag er mere end otte millioner mennesker der er kommet til verden med hjælp fra reagensglasbehandling. Det viser dataer om fertilitetsbehandling fra 1991 til 2014.

Det har også betydet, at antallet af danske fertilitetsbehandlinger næsten er fordoblet de seneste 20 år. I 2017 blev der udført 38.628 behandlinger, viser tal fra Dansk Fertilitetsselskab.

Det jeg vil kæmpe for med denne underskriftindsamling er, at der skal være plads til kærlige omsorg, forståelse og ret til et barn nr. 2 i reagensglasbehandling i det offentlige regi med samme biologiske far.

Et rimeligt forslag ville herfra være, at der skulle gives 5 forsøg pr. par til både det første og det andet barn i det offentlige, i stedet for de nuværende 3 forsøg. I alt 10 forsøg.
Opnåes der ikke en enkelt graviditet indenfor de første 5 forsøg, vil de næste 5 forsøg ligeledes være til rådighed. Herefter vil det koste ca. 45.000 + medicin, hvis yderligere behandling ønskes. Opnåes to levedygtige børn indenfor de 5 forsøg, gælder de tilbageværende 5 forsøg ikke længere og der skal derfor betales for et barn nr. 3.

Jeg håber på en masse underskrifter, så vi SAMMEN kan få vores drømme opfyldt med vores ønskepartner og ikke en tilfældig mand. 

Billedet der er vedhæftet illustrere hvordan vi i fertilitetsbehandling oplever vores kamp. Vi bliver flået fra hinanden i tusinde småstykker og vi bliver aldrig helt samlet igen, før vi opnår det vi kæmper for. Nemlig vores fremtidige børn og vores egen biologiske familie. 


Kristina Kantsø Kjæp    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Kristina Kantsø Kjæp tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.


ELLER

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...