Boykot Shen Mao's racistiske foretagende!

Shen Mao er en natklub beliggende i Århus, der gerne vil se sig selv som værende et hipt og smart sted, hvor unge mennesker kan komme for at mødes og more sig. Men et hurtigt klik forbi deres hjemmeside giver hurtigt en et indtryk af, at det er alt andet end lige det. Udover de obligatoriske menuer såsom kontakt og åbningstider, er der også links til henholdsvis en stærkt nedladende video samt deres Facebook side.

Stereotypisering af folk af asiatisk afstamning.
I videoen bliver man introduceret til en fiktiv person, man har valgt at døbe, Shen Mao. Denne karikerede person er det som danner rammen for deres racistiske markedsføring. Især folk af kinesisk oprindelse fremstilles som både klodset og nogen alle kan grine lidt ad, for hyggeracismen er noget der blot bliver taget for givet uden nogen omtanke for de personer der står på mål for den. Latterliggørelsen videreføres på deres Facebook side, 
hvor man bevidst har sprogliggjort afsenderen med en kluntet asiatisk accent formuleret på dårligt engelsk, for dermed at håne folk med asiatisk baggrund. Eksempelvis: "Enyboduy reddy for cray ping pong weekedn?!" Et fordummende billede der står i kontrast til den fornuftige og altid overlegne hvide person.

Link til video

Afvisning af mørke personer i nattelivet
Stedet har også ry for at være afvisende overfor især mørke personer. Dette er ikke bare en enlig svale, men noget der er sket gentagene gange. Senest er det blevet bekræftet på Facebook af en kvinde fra Århus, der besøgte stedet sammen med sin fætter og deres fælles ven. Både fætteren og vennen der begge er adopteret fra Colombia blev afholdt for at få lov til at komme ind og kvindens mobiltelefon revet ud af hånden og smidt på gulvet af en dørmand, da hun ville identificere dem. Selv efter politiet kom var der heller ingen hjælp at hente hos dem med argumentet, at det var et privat etablissement, hvorfor de ikke kunne foretage sig noget.

Opråb på facebook angående Shen Mao

Alle kommentarer omkring stedets adfærd bliver affejet på deres Facebook side ved at blive slettet.

Hvor meget mere skal vi finde os i? Det er på tide at sige fra overfor hverdagsracismen.


Everyday Racism Project DK    Kontakt forfatteren af dette andragende