Bevar nuværende regionalrute 130/131 (FynBus)

FynBus vil omlægge rute 130/131 (Assens/Haarby-Vissenbjerg-Odense) til pendlerrute. Det betyder, at afgange midt på dagen, om aftenen og i weekenderne vil blive fjernet.

Vi ønsker at bevare den nuværende regionalrute 130/131. Dette ønsker vi blandt andet af følgende grunde:

  • En nedskæring af antallet af afgange på ruten vil have store konsekvenser for dem, der arbejder på skæve tidspunkter og er afhængige af offentlig transport til og fra arbejde.
  • Det vil have konsekvenser for unge, der er under uddannelse uden for eget postnummer, da undervisning også kan ligge på skæve tidspunkter.
  • En fjernelse af busser i weekenden, herunder natbusserne vil få store konsekvenser for unge (og alle andre) i Assens Kommune, der ikke længere trygt vil kunne tage bussen hjem fra en bytur i Odense, eller når de har været til fest og lignende.
  • En nedskæring af regionalruten vil have store konsekvenser for dem, der ønsker at deltage i kulturelle arrangementer og tilbud, der ligger uden for eget postnummer.
  • En forringelse af muligheden for offentlig transport vil have enorm betydning for tilflyttere i Assens Kommune samt potentielle fremtidige tilflyttere.
  • I en tid med klimakrise og stort ønske om grøn omstilling fra både Fynbus selv, politikere og ikke mindst borgere er en omlægning af busruten særdeles problematisk, da dette vil betyde, at flere vil anskaffe sig eller benytte sig af en bil frem for grøn kollektiv transport.
  • Borgere uden bil vil med en omlægning af rute 130/131 få stort besvær med at komme til rådhuset, borgerservice eller jobcentret.
  • Nedskæringen af ruten vil betyde, at nogle borgere ikke længere kan besøge eller få besøg af venner og familie.
  • En omlægning af den regionale busrute vil betyde, at man ikke længere vil kunne opnå forbindelse til andre grønne alternativer til bilen, eks. andre busruter og togforbindelser.
  • Man vil afskære folk, der ikke har råd til en bil fra at kunne komme nogen steder. Uanset postnummer eller pengepungens størrelse, bør det være muligt for alle borgere, unge som gamle, at kunne komme rundt på Fyn.

En regional busrute som rute 130/131 bør ikke nedprioriteres. Vi ønsker, at regionalruten 130/131 bevares med mindst de afgange, som allerede eksisterer.


Christopher Ammentorp    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive accepterer jeg, at Christopher Ammentorp vil kunne se alle de informationer jeg angiver på denne formular.


Jeg giver samtykke til behandling af de oplysninger jeg angiver i denne formular, til følgende formål:
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...