Bevar Klub Søndergården

DD91966F-58BF-4996-863E-5FA1C7F3A758.jpeg
Hjælp vores børn med at bevare deres klub
❤️🙏🏻

Roskilde kommune er kommet med et forslag til hvordan de ser Svogerslev By.


Der er stor fokus på fortætning og grønne områder. Hvordan de to ting skal hænge sammen i en lille by som Svogerslev er svært at forstå.


Seniorboliger er også en del af helhedsplanen. Det er for så vidt fint nok. Det giver de ældre mulighed for, at skifte ud til en mindre bolig og derved bane vejen til nye børnefamilier. Her kommer så et STORT men..... 


Vi har en gammel 4-længet gård, der i dag huser spejdere samt klub. Det er absolut det eneste sted - overhovedet, de unge kan gå hen og have lidt alenetid. Der er udenomsarealer, der lægger op til leg og en helt fantastisk atmosfære.


Kommunen vil i deres helhedsplan lukke klubben. Det vil formentlig betyde, at klubben vil flytte ind i vores SFO, som vil flytte på skolen OG derved medvirke til, at kapaciteten bliver reduceret væsentligt i forhold til elevtal og dermed ændre skolens størrelse fra 3 til 2 spor. Og vores børn og unge kan gå fra skoleklasser på skolen til klub på skolen.
Hvis skolens elevtal reduceres, så kommer der ikke det samme antal børnefamilier til byen.

Er det en spareøvelse eller ligger der en gemt dagsorden i at udfase skolen? Skal alle byer omkring Roskilde elimineres med mindre de ligger øst for byen?
Facebook