Bevar Bus 22 i Aarhus

Aarhus Kommune, Teknik og Miljø har i deres spareforslag for 2023-2026 fremlagt en plan om at ville nedlægge bus 22. Det vil være en katastrofe for os der bruger bussen meget og vil skabe en dårligere sammenhæng mellem mange forskellige bydele i Aarhus.
Jeg bruger personligt bussen fra Busgadeforløbet (som ruten Klostertorvet-Hans Hartvig Seedorf Stræde så fint kaldes) hjem til Hasle.

Bus 22 giver også borgere fra mange dele af byen en nem mulighed for at komme til Bazar Vest, City Vest, Åbyhøj, Universitetet, Ringvejen. Den fragter passagerer fra alle aldersgrupper mellem bydelene Aarhus V, Aarhus N og Aarhus C.

Det har taget lidt tid for folk at lære den lidt anderledes busrute at kende. Jeg har dog som bruger at bussen siden oprettelsen, observeret at langt flere i dag bruger bussen til og fra arbejde, skole, civilsamfund osv. Nedlæggelse af denne bus vil betyde store konsekvenser for alle brugere men især for dårligt gående og handikappede, der ville skulle skifte busser flere gange og gå længere, for at komme rundt i vores by. Flere vil skulle ændre transportmønster, hvilket sandsynligvis vil gøre brugernes hverdag mere besværlig og skade deres effektivitet og trivsel. Jeg synes i forvejen man som offentligt transportbruger har megen ventetid og skift, når man rejser rundt i byen, og denne nedskæring vil blot gøre det endnu værre. 

22 er den mindst benyttede Busrute i byen, men også en af de nyeste som netop binder byen sammen på en helt særlig måde pga. rutens ringstruktur - meget anderledes end andre busruter. Derfor mener jeg alligevel den skal bevares. 

Hjælp med at dele denne underskriftindsamling, så vi kan redde Bus 22 og stoppe kommunens massakre på vores alle sammens busser! 

Jeg har linket til artiklen fra Stiften og et link til Aarhus Kommunes sparekatalog som er i offentlig høring indtil d. 24/11-22. 

https://stiften.dk/artikel/gigantisk-spareplan-er-offentliggjort-her-overvejer-aarhus-at-fyre-ansatte-slukke-gadelys-og-lukke-biblioteker

https://deltag.aarhus.dk/sites/default/files/documents/Sparekatalog%20for%20Teknik%20og%20Milj%C3%B8.pdf

 


Tobias Samuel Kjærgaard Jacobsen    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Tobias Samuel Kjærgaard Jacobsen tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...