BEVAR GØDVAD BOTILBUD FOR AUTISTER I REGIONEN

NU OGSÅ MED STØTTE OG OPBAKNING FRA AUTISME OG ASPERGERFORENINGEN:

”Autisme- og Aspergerforeningen støtter underskriftindsamlingen, fordi alle mennesker, også autister, har ret til et værdigt liv. Det er uværdigt, at beboerne på Gødvad skal være en del af et kommunalt forsøg på at løfte opgaver, som kommunerne ikke har kompetencerne til. Vi ser desværre en tendens til, at kommunerne ønsker at hjemtage tilbud for at spare penge. Dette er til skade for såvel borgere som pårørende, fordi det fører til afspecialisering af et område, hvor netop den dybe faglighed er helt afgørende. Borgere med handicaps skal ikke være prøvekaniner i kommunale spare-eksperimenter”

Hvad handler det om? Gødvad Botilbud er et højt specialiseret botilbud for voksne med autisme. Det er en af 25 afdelinger, som Region Midt driver - og har drevet siden 2007. Der er 480 vosne med autisme tilknyttet Specialområde Aurisme i Region Midt. Og der er 450 fuldtidsansatte i de 25 afdelinger. Alle ansatte er særlig uddannet og har kompetencer til at hjælpe borgerne med autisme. Specialområdet gør sig umage for, at de autistiske mennesker, som de samarbejder med, oplever, at den støtte der ydes er hjælpsom. Kun faglig ekspertise om tillægsdiagnoser til autismen gør, at de unge borgere i Gødvad kan få den mest optimale hjælp og støtte i hverdagen - og være en gevinst for samfundet. Og lige nu er der en venteliste på over 60 fra hele Danmark- så mon ikke dette højtspecialiserede tilbud er ret attraktivt.

NU VIL SILKEBORG KOMMUNE TIL AT DRIVE BOSTEDET...... Silkeborg Kommune driver allerede i dag flere botilbud for voksne med bl.a. autisme - men eksperticen er ikke tilstede i de nuværende kommunale botilbud. Mads Frandsen, formanden for Socialudvalget, »tror« at Silkeborg Kommune kan løfte opgaven. Men at tro, er ikke at vide og at gemme beslutningsprocessen væk under lukkede punkter på dagsordenen, gør ikke utrygheden bedre. Silkeborg mister forbindelsen til SAU’s enorme Autisme vidensbank og personale, ved en hjemtagelse. Silkeborg Kommune må have misforstået årsagen til, hvorfor netop autismeområdet har behov for høj faglighed. Havde de haft det, så havde de bestemt ikke være så utydelige i deres begrundelser, og det er dybt kritisabelt, at de sætter autistiske borgere i en sådan situation. Bare det i sig selv bevidner den mangelfulde specialiserede faglige viden om autisme. Samtidig er indtrykket, at kommunen har glemt, at man i Danmark er forpligtiget til at overholde handicapkonventionen. 

Så derfor hjælp de unge med autisme ved at skrive under på denne underskriftindsamling. Den vil blive præsenteret for såvel Socialudvalget i Silkeborg Kommune og Byrådet, Silkeborg Kommune.

Mennesker med handicaps fortjener god, værdig hjælp & støtte af kompetente, engagerede mennesker med høj faglig indsigt og kompetencer.

209165559_10219498361866055_2846962228156806057_n.jpeg

Se evt. disse indslag med nogle af borgerne, som bor på i Gødvad:

https://www.tv2ostjylland.dk/silkeborg/josefine-kan-miste-sine-trygge-rammer-det-bliver-en-voldsom-oplevelse

 

https://www.tvmidtvest.dk/silkeborg/paaroerende-frygter-katastrofe-for-botilbud-hvis-kommunen-tager-over 

 

https://silkeborg.kommune-tv.dk/watch/7393. spol frem til 30 minutter og 16 sekunder henne i borgerdialogerne. 

 

 


Dorthe Lund Bjørn på vegne af forældregruppen til pårørende i Gødvad botilbud og Gødvad boliger    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive accepterer jeg, at Dorthe Lund Bjørn på vegne af forældregruppen til pårørende i Gødvad botilbud og Gødvad boliger vil kunne se alle de informationer jeg angiver på denne formular.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.


Jeg giver samtykke til behandling af de oplysninger jeg angiver i denne formular, til følgende formål:Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...