Ændring af unødvendig sidefagsforlængelse

På de danske universiteter er der visse fagkombinationer, der udløser en studietidsforlængelse (oversigt over hvilke fagkombinationer der udløser forlængelse: se tabellen nederst).

Begrundelsen er, at man skal læse ét semester mere, hvis man kombinerer to fag fra forskellige fakulteter.

Som det er nu, er danskstuderende (humanistisk fakultet) undtaget for denne forlængelse, hvis der vælges psykologi (samfundsvidenskabeligt fakultet) som sidefag.

Jeg mener, at denne undtagelse også bør gælde for engelsk og tyskstuderende (humanistisk fakultet), da indholdet på disse studier i høj grad ligner indholdet på danskstudiet, dog med sproget som variation.

Mange læser kombinationer af to fag med henblik på at blive gymnasielærer. Så hvis en person der er uddannet i dansk og psykologi har opnået tilstrækkelig viden til at undervise i psykologi efter 3 semestre på psykologistudiet, kan jeg ikke forstå, at personer der er uddannet i engelsk/tysk og psykologi, skal bruge 4 semestre på at opnå samme kompetencer.

Det ekstra semester på psykologi indeholder modulerne arbejds-/ og organisationspsykologi, biologisk psykologi eller klinisk psykologi, forskningsmetoder: potentialer og begrænsninger i et omfattende metodefelt og et valgfag. Der er ikke lignende moduler på danskstudiet, som ikke også er på engelsk- og tyskstudiet - altså er begrundelsen for forskellen ikke til at få øje på.

Sidst, men ikke mindst, koster det staten mange penge at udbetale SU i de ekstra 6 måneder studietidsforlængelsen finder sted - især hvis det i bund og grund ikke er nødvendigt. Derfor vil jeg foreslå, at det tages til genovervejelse og jeg har i sinde at kontakte uddannelses- og forskningsministeriet, efter jeg har samlet underskrifter.

Skærmbillede_2021-01-03_kl._12_.26_.15_.png


Helena Baunbæk Sveigård    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive giver jeg Helena Baunbæk Sveigård tilladelse til at videregive min underskrift til dem, der har myndighed på dette område.


ELLER

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Bemærk venligst at du ikke kan bekræfte din underskrift ved at svare på denne meddelelse.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...