Aalakoortut ikiaroornartumillu tuniniaasut najugaqarfitsinniik peerniarlik./ Væk med fulde mennesker og hashsælgere fra vores boligområde

Aalakoortut ikiaroornartumillu tuniniaasut najugaqarfitsinniik peerniarlik.

Nuussup Pisiffiata eqqaani aalakoortut ikiaroornartumillu tuniniaasut qimagutsinneqarnissaanut kommunalbestyrelsemi suliniuteqartoqarnissaanik piumasaqarneq.  

Nuussuup pisiffiata eqqaani aalakoortut eqqaani ineqartunut pisinianullu toqqisisimananngillat.  

Pisiffiup eqqaani Kalaaliaraasimasumi inuit issiavilersorlutik ullaarnaniit unnuamut imigassartorlutik nilliasut paasullu ukiuni kingullerni takussaajartuinnarput.    

Politiit nakkutilliillutik takkuttarneri akulikilligaluartut, ernguttut ikilerianngillat, kiisalu ambulancit imigassartorsimallutik ajutoortunik aallertarnerat aamma suli taamatut akulilitsigaaq. 

Eqqaani ineqartuulluni kiisalu Nuussuup Pisiffianut pisiniartartuulluni toqqissisimananngilaq.  

Meeqqerivik Umiaq aqqusernup akiani inissisimavoq. Meeqqat taamaatut pissusilersortunik isigitinnissaat akerleraarput, tamanna meeqqat toqqissisimallutik peroriartornissamut pisinnaatitaaffiinik unioqqutitsineruvoq.    

Ataani atsiorpunga siunertamut tapersersuillunga:

Væk med fulde mennesker og hashsælgere fra vores boligområde

Dette er et opråb til kommunalbestyrelsen om at tage tiltag til at rømme fulde mennesker og hashsælgere fra området ved Pisiffik i Nuussuaq.  

Fulde mennesker og hashsælgere fra området ved Pisiffik i Nuussuaq skaber utryghed for beboerne i området og kunderne for Pisiffik.  

I det seneste år har folk gjort det til deres vane at sætte stole op ved det gl. bræt ved Pisiffik, hvor de drikker, råber og slås fra morgen stunden til sent om natten.

Selvom politiet patruljerer oftere, er det stadig almindeligt med fulde mennesker i området, og ambulancerne henter tilskadekomne fulde mennesker lige så ofte.

Det er ikke betryggende for beboerne i området og ikke mindst for kunderne i Pisiffik.   Børnehaven Umiaq ligger på den anden side af vejen. Vi er imod at børnene ser folk, der opfører sig på den måde, da det er en krænkelse af børns rettigheder om at vokse op i trygge omgivelser.  

Undertegnede støtter formålet med min underskrift: