Red nattoget fra Danmark til Europa

Kontakt forfatteren af dette andragende

Kom med til Berlin og slå et slag for tog i Europa og for klimaet

2015-10-08 17:25:05

Arrangør: Rådet for Bæredygtig Trafik.

Vi vil hylde at en række politikere kører i tog til Paris lørdag morgen d. 28.11. og ikke tager flyet. Men vil også pege på, at internationale tog også skal køre udenfor festdagene, både dag og nat. Vi vil pege på at Skandinavien langsomt, men sikkert er ved at blive koblet af det europæiske jernbanesystem.

Det politiske grundlag er: Ikke flere nedlæggelser – sæt gang i Europas langdistance tog!

Tog giver de bedste og mest miljørigtige forbindelser i Europa. Men en bølge af lukninger af langdistance tog har hærget kontinentet. Vi hilser COP21 i Paris og siger at NU det er på tide at komme tilbage på sporet - for klimaets skyld. Dette er vores budskab til jernbaneselskaberne og politikerne:

Vi kræver: Ikke flere nedlæggelser – fortsæt alle langdistance tog i Europa.

 • Der skal være direkte tog mellem alle de vigtigste byer i Europa, både om dagen og om natten!
 • Glem ikke Skandinavien!
 • Nattog fra København til Europa!
 • Dagtog mellem Aarhus/København og Berlin.
 • Få lavet fælles køreplaner og -billetter for alle Europas jernbaner.

Praktisk om turen Afgang fredag d. 27.11. kl. 7:43 med ICE-tog direkte fra København til Berlin. Og hjem lørdag kl. 13:12 til København med skift i Hamburg, vi er hjemme 20:13.   Vi overnatter på vandrehjemmet A&O HOSTEL lige ved hovedbanegården.

Sammen med tyske aktivister vil vi deltage i de tyske statsbaner, DB's og den internationale jernbaneorganisation UIC's arrangement lørdag kl. 8.30 - 9.00 på hovedbanegården med vores bannere og paroler. Særtoget til COP21 med politikere og andre kører kl. 9:14. Denne formiddag kommer der også et særtog fra Kina og Rusland igennem Berlin til Paris.

Hvad gør du? Tilmelder dig enten på facebook event siden

https://www.facebook.com/events/1642932739316467/

eller direkte til poul (at-tegn) kattler.dk.

Du køber selv din togbillet http://www.dsb.dk/kampagner/tog-til-udlandet/ inkl. pladsbillet. DSB har desværre ikke ønsket at give os en særlig rabat på toget, men billetter koster fra 349 kr. per vej. Book selv din overnatning vandrehjemmet. Fra 15 Euro. http://www.aohostels.com/en/berlin/berlin-hauptbahnhof/ Priserne stiger jo tættere vi kommer, så køb togbilletter og book overnatning så snart som muligt!

Hvordan fungerer vi som gruppe? Vi laver bannere og skilte på forhånd. Vi holder styr på hvor i toget vi sidder. Der er stadig nogle få sweatshirts med ”Back on Track” print at købe i toget hos Poul. Vi mødes fredag aften i Berlin og hygger os med de tyske aktivister fra Back on Track netværket, og planlægger søndagens aktion. Rådet for Bæredygtig Trafik deltager i netværket Back on Track. http://back-on-track.eu/   Det bliver en absolut fredelig manifestation, og vi kan påregne en del lokalt medie bevågenhed. Vi vil arbejde for dansk medie interesse, og vil arbejde for at vi kan få en hilsen fra vores aktion oplæst på den store klimademonstration i København søndag d. 29.11.

Skriv under på den internationale underskriftsindsamling med samme politiske grundlag som vores aktion: http://www.skrivunder.net/ikke_flere_nedlaggelser_saet_gang_i_europas_langdistance_tog    

 


Poul Kattler

Billige fly og dyre tog til Europa: Klimaet betaler prisforskellen!

2015-06-18 18:47:21

Man kan rejse 50 gange den samme tur i tog som én tur i fly fx mellem to europæiske hovedstæder. Hvis man vel at mærke alene ser på effekten på klimaet. EU’s miljøagentur frygter en stigning i flyrejser på op til 270 % fra 2012 til 2050 hvis ikke udviklingen vendes.

Samtidig lukkes togene mellem de europæiske lande. For godt et halvt år siden stoppede fx nattoget fra Danmark sydpå. På trods af, at der aldrig havde været flere passagerer! Og tendensen er den samme i resten af Europa. Politikerne har ikke turdet tale transport i valgkampen og transportselskaberne giver bare op! Ingen satser på togene som det klimavenlige alternativ til flyene.  

I den kommende weekend er der aktioner på rundt i Europa for at støtte togene på tværs af Europa. På Københavns Hovedbanegård stiller vi senge op på perronen, klæder os i nattøj og spørger: Hvor er nattoget til München / Basel / Amsterdam osv.? I nattøjet går vi syngende rundt og henvender os til passagererne i forhallen. Midtvejs stiller vi om til perronerne i Berlin og Paris, som også mistede deres nattogsforbindelse, og hører, hvad de gør dernede i Europa?

Støt en klima-aktion af de helt usædvanlige med humor og god mening omkring et helt overset problem i klimadebatten = transporten over landegrænserne i Europa!

Tid og sted: Københavns Hovedbanegård spor 7½ ude mellem hallen og Tietgensbro lørdag d. 20.6. kl. 18.45 – 21.00 samt i samme tidsrum to gange i banegårdshallen.

Odense Banegård spor 5 lørdag d. 20.6. kl. 19:00.

Mandag middag europæisk illustreret pressemeddelelse der sammenfatter aktionerne rundt om i Europa i weekenden.  

Talere i København: Kjeld Allan Larsen, Rådet for Bæredygtig Trafik Jette Gotsche, Dansk Cyklistforbund m. fl.

Se mere på: >> https://www.facebook.com/events/365522360310727/

Og på: >> http://back-on-track.eu/weekend-of-action/

Skriv under på den fælles europæiske underskriftsindsamling: >> http://www.skrivunder.net/ikke_flere_nedlaggelser_saet_gang_i_europas_langdistance_tog

 


Poul Kattler

Farvel til nattoget?

2014-10-26 19:18:35

Om en uge, natten mellem d. 2. og 3. november mødes de to sidste nattog til/fra Danmark et sted nede i Tyskland. Søndag aften d. 2.11. kører det sidste nattog fra København via Odense og Kolding sydpå.

 

Vores underskriftsindsamling har været en god manifestation og har i skrivende stund samlet 8.000 underskrifter, men den har ikke kunnet forhindre DB og DSB i at stoppe toget. Jeg stopper til gengæld underskriftsindsamlingen, når det sidste tog er kørt.

 

Jeg har taget initiativ til, at vi i Danmark laver en markering ved den sidste afgang. Vi står på perronerne og siger farvel – og gerne på gensyn!

 

I København består vores arrangement af disse to ting:

 

Søndag d. 2.11. kl. 18.15. Sted: Under uret.

En dans for nattoget: Vores manifestation i København indledes med en ganske særlig event. Alle rejsende på Københavns Hovedbanegård søndag aften kl. 18:15 vil blive vidne til at menneskemængden under uret pludselig bryder ud i dans til James Browns gamle soul-nummer 'Night Train'. Vi kan stadig bruge flere frivillige til denne lille danse-flashmob, så hvis du kan afsætte et par timer samme dag fra kl. 15 til at øve en sjov og let lille dans, så se mere om det og tilmeld dig på https://www.facebook.com/events/616564321799051/ 

Eller skriv til arrangøren Nina på: ninath83@hotmail.com

 

Søndag d. 2.11. kl. 18.30. Sted: Spor 7, midt på perronen.

Farvel til nattoget? En værdig protest med bannere, skilte, levende musik og to korte taler.

Tilmeld dig på https://www.facebook.com/events/369297779904837/ eller duk bare op!

Toget afgår 18.46. Efter sidste musiknummer slutter manifestationen.

 

Toget kører så mod Tyskland, og vi laver også markeringer langs ruten:

Odense ved spor 5 kl. kl. 20.15 – 20.28 (til afgang)

Kolding ved spor 1 kl. 20.55 – 21.10 (til afgang)

 

Kontakt Leif Kajberg, hvis du vil deltage i Odense eller Kolding. leif_kajberg@hotmail.com


Poul Kattler

Red nattoget? Vi har brug for flere underskrifter!

2014-09-04 18:06:50

Da jeg satte underskriftsindsamlingen i gang midt i sommerferien forlød det, at nattoget skulle slutte ved køreplansskiftet 14. december. Nu vil DB og DSB stoppe det allerede 1. november. Samtidig står det klart, at dette tilbageslag ikke alene omfatter nattog til Danmark, men også en række andre nattog, fx Hamburg/Berlin – Paris og biltoget fra Hamburg mod syd. Bilerne skal nu sættes på lastbil igennem Europa!

Grænseoverskridende togdrift, både dag og nat, er truet, for de er typisk ikke omfattet af aftaler mellem lande og operatører. Dette problem står nu lysende klart. Og er noget, der tages op i både Folketinget og i EU.

Men vi er endnu en lille gruppe, der protesterer. Vi har opdaget vi har venner rundt omkring i Europa. Men vi skal blive flere for at kunne lægge pres på politikerne. Det må være muligt at få 10.000 underskrifter (nu: 3.750) inden Folketinget åbner.

Vær rare og fortæl jeres venner en ekstra gang om underskriftsindsamlingen.

Jeg skal fortælle jer, at jeg opdater ordlyden på underskriftsindsamlingen en lille smule i henhold til ovenstående.


Poul KattlerDel denne underskriftsindsamling

Hjælp med at skaffe flere underskrifter til denne indsamling

Hvordan promoverer man en underskriftsindsamling?

 • Del andragendet på din Facebook-væg og i grupper relateret til emnet.
 • Kontakt dine venner
  1. Skriv en besked, hvor du forklarer hvorfor du har skrevet under på denne underskriftindsamling, da folk vil være mere tilbøjelige til at skrive under, hvis de forstår, hvor vigtigt et emne det er.
  2. Kopier og indsæt webadressen for din underskriftindsamling i din besked.
  3. Send beskeden vha. e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.