Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs

Kontakt forfatteren af dette andragende

Send Bjarne Corydon en mail!

2014-08-20 17:26:46

Kære underskrivere

Her er lige et DONG fra underskriftsindsamleren.

Indsamlingen her har jo nok peaket for længe siden, men jeg ser, at medierne stadig fatter interesse for DONG-salget, og jeg vælger at tro, at de næsten 200.000 folkestemmer tæller i redaktørernes baghoveder rundt omkring.

I aften kan du f.eks se DR1 dokumentaren "DONG - Bag lukkede døre". Det er kl. 20.

Det viser sig nu, at de danske pensionskasser åbenbart kunne matche Goldman Sachs tilbud. Bjarne Corydon siger, at de var for sent ude og valgte i sidste ende Goldman Sachs som største køber af DONG-aktierne.

Hvis denne indsamling har lært mig noget, så er det, at det betaler sig at være aktiv i samfundsdebatten. På den ene eller den anden måde.

Derfor har jeg takket ja til u-lands organisationen IBIS forespørgsel om, at sende understående opfordring med denne update. IBIS var, med chef Lars Koch i front, nogen af de første til at påpege den spekulative skattely konstruktion Goldman Sachs benyttede sig af, da DONG sagen rullede. Jeg opfordrer alle til at gøre hvad IBIS foreslår, da det kan lægge lidt yderligere pres på Bjarne Corydon i denne sag.

 

Tak for jeres opmærksomhed og underskrifter

 

Niels Christian Cederberg.

 

Her er hvad IBIS skriver:

 

Kære underskrivere

Da regeringen i januar solgte DONG til Goldman Sachs, sagde Bjarne Corydon, at det ikke var muligt at sige nej til tilbuddet, fordi regeringen ikke må diskriminere. Nu viser nye analyser, at det faktisk er muligt at sige nej til et selskab, der gør alt hvad de kan for at undgå at betale skat.

 

Den slags skattespekulation gør verden til et ekstremt ulige sted, hvor de 85 rigeste mennesker ejer det samme som de 3,5 milliarder fattigste.

 

Derfor: Send finansminister Bjarne Corydon en mail og fortæl ham, at han gerne må sige nej til at handle med skattefiflere http://ibis.dk/formularer/husk-bjarne-corydon-paa-han-gerne-maa-sige-nej-til-skattefiflere/

 


Niels Christian Cederberg

Opfordring til Corydon - pressemeddelelse

2014-01-28 07:31:00

Kære underskrivere

Ført og fremmest. Det er for vildt det her. Tak for opbakningen og de mange underskrifter.

Jeg har i dag sendt følgende til de danske medier:

Kære Presse

Du har måske hørt om underskriftsindsamlingen "Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs" på skrivunder.net.

Det er mig der står bag underskriftsindsamlingen.

Og bedst som jeg gik og troede, at jeg ikke havde nogen stemme i samfundet, fik jeg i den grad modbevist den påstand.

Her på dag 14 af indsamlingen tæller underskrifterne 170.000. Det havde jeg ikke i min vildeste fantasi regnet med.

Jeg må understrege, at jeg ikke har haft nogen partipolitisk agenda i oprettelsen af underskriftsindsamlingen, men blot har udtrykt min bekymring som borger overfor et delsalg af Danmarks største energiselskab til en notorisk kynisk investeringsbank, der efter min mening ikke tjener Danmarks interesser. Det er især de udvidede beføjelser i aftalen der vækker min bekymring.

Det er jeg ikke alene om at synes, og der er i løbet af de sidste 14 dage kommet flere eksperter på banen, der kritiserer denne aftale. Tak for det.

Mit mål med indsamlingen var at skabe debat om et forløb, der er ført bag lukkede døre, uden at jeg som borger har kunnet tage stilling på oplyst baggrund. Men også at tage hul på en egentlig principiel debat om, hvad og til hvilke selskaber vi skal sælge ud af vores fælleseje. Politikerne har trods alt et valg. Det mål har jeg i den grad nået, og jeg er lykkelig over, at man med sin demokratiske stemme faktisk kan skabe denne form for debat. Det opfordrer jeg alle til at gøre, hvis man er utilfreds med magthavernes dispositioner.

Det har været turbulente 14 dage for mig, og jeg er uforvarende kommet til at stå som taler for mange tusinde danskere. Det betyder naturligvis også pressedækning, og jeg har for sagens skyld stillet op og sagt min mening. De næste par dage vil jeg dog gerne bede mig tid til at passe mit arbejde.

På torsdag den 30. januar kl. 9 vil jeg som en symbolsk handling, og for at få en afslutning på denne underskriftsindsamling fra min hånd, aflevere så mange underskrifter som muligt i udskrevet stand hos finansministeriet. Med eller uden Bjarne Corydon.

Vedhæftet finder I et åbent brev og en opfordring til Bjarne Corydon om at møde mig dér og modtage protesten.

Jeg har gjort min borgerpligt.

Med venlig hilsen
Niels Christian Cederberg
Borger og initiativtager til underskriftsindsamlingen "Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs"
Læs brevet til Corydon her:

Amager d. 28. januar 2014

 

Opfordring til finansminister Bjarne Corydon (S)

 

Kære Bjarne Corydon

Som du nok har bemærket, så har regeringen og en række forligspartiers aftale om salg af DONG til Goldman Sachs skabt en del folkelig virak. Debatten om landets interesser har været mangelfuld og præget af lukkethed. Ingen udover indercirklen har haft lejlighed til at vurdere de afgivne bud på DONG.

Underskriftsindsamlingen ”Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs” på hjemmesiden skrivunder.net har dags dato Kl. 07:20 netop rundet 170.000 underskrifter.

Goldman Sachs har et mildest talt blakket ry. Det er udenfor enhver tvivl, at investeringsbanken tjener interesser, der ligger udelukkende hos Goldman Sachs. At banken har specialiseret sig i at spekulere imod egne samarbejdspartnere, kunder og stater, er vel nok en del af årsagen til, at så mange borgere er utrygge ved denne handel - som de færreste af os jo kan gennemskue. Udvidet mindretalsbeskyttelse, garanteret afkast, skattely og bonusaftaler gør blot utrygheden større og bidrager til følelsen af, at vi ikke har hørt hele sandheden om denne aftale.

Du har endnu til gode at forklare mig og resten af vælgerne i Danmark, hvorfor du er så sikker på, at dette er den bedste handel, så vi kan danne vores mening på oplyst grundlag.

Du har gang på gang i medierne fortalt, at du hilser debatten velkommen, og derfor håber jeg, du er mand nok til at stå ved dit ord og vil mødes med mig personligt torsdag den 30. januar kl. 9 i Finansministeriet, så jeg kan overdrage dig et print af underskrifterne mod salget af DONG Energy til Goldman Sachs.

Jeg vil desuden underrette alle medlemmer af finansudvalget pr. mail om underskriftsindsamlingens status inden mødet i finansudvalget torsdag den 30. januar kl. 13.

Kopi af dette brev sendes ud i offentligheden.

Venlig hilsen

 

Niels Christian Cederberg
Borger og initiativtager til underskriftsindsamlingen “Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs”


Niels Christian Cederberg

Demonstration i Aarhus og København

2014-01-27 12:43:37

Kære Underskrivere

Folk fra den nu meget lange liste af underskrivere har uafhængigt af mig arrangeret demonstration på Christiansborg Slotsplads på onsdag kl. 16:00. Læs om det på facebook her: https://www.facebook.com/events/799007153449476/?fref=ts

Til jer der ikke har facebook skriver de følgende:

Kære underskriver

 

Hundredetusindvis af borgere har nu skrevet under på, at DONG ikke bør sælges til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Antallet af underskrifter stiger time for time, og det samme gør rækken af politikere, fra et bredt spektrum, der åbent erklærer deres skepsis overfor salget.

 

Utilfredsheden tager for de fleste udgangspunkt i en række ubesvarede spørgsmål, der rejser tvivl om denne aftale reelt er den bedste for Danmark:

 

Vil en kynisk amerikansk investeringsbank, der har sin ekspertise i at spekulere i kortsigtet profit, bidrage med langsigtede investeringer til gavn for det danske samfund?

 

Vil Goldman Sachs, der ikke har erfaring med energisektoren, kunne fremme en grøn omstilling af det danske energisystem?

 

Undergraver forligsparterne ved salget ikke kampen mod skattely? Og hvorfor er Goldman Sachs ikke forpligtet til at betale dansk udbytteskat?

 

Hvilken magt kommer Goldman Sachs til at få med udvidet mindretalsbeskyttelse og strategisk vetoret?

 

Ligger salgsprisen langt under den reelle værdi, og kommer vi som skatteydere til at betale regningen for det, der for Goldman Sachs er blevet betegnet som ”en forrygende aftale”?

 

Mangler du også svar på disse spørgsmål, så støt op om denne demonstration. Vi ønsker at opfordre politikerne til at udsætte salget af DONG til vi har fået svar og opfordrer også regeringen til at undersøge andre muligheder.

 

Tag gerne bannere og skilte med, så vi kan sende et klart og synligt signal til politikerne.

 

KØBENHAVN

Tid: Onsdag d. 29 januar, kl. 16.00

Sted: Christiansborgs Slotsplads, København

Se talere og tilmeld dig gerne på FB:

https://www.facebook.com/events/799007153449476/?source=1

AARHUS

Tid: Onsdag d. 29 januar, kl. 16.00

Sted: Rådhuspladsen i Aarhus

Se talere og tilmeld dig gerne på FB:

events/735160156496300/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regularNiels Christian Cederberg

Så kører maskineriet

2014-01-23 22:41:24

Kære Underskrivere

Hvor er det dog fantastisk, at en simpel underskriftsindsamling kan mønstre så mange mennesker på så kort tid. Det vidner om sagens vigtighed. Jeg er på godt dansk "blæst bagover".

18.200 i skrivende stund. WOW.

Jeg har fået et par taksigelser undervejs fordi jeg startede denne indsamling, men det er os alle i fælles flok, der skal takke hinanden for at have skrevet under. Jeg tror, vi har større betydning end som så. Det viser disse artikler med al tydelighed:

http://politiken.dk/oekonomi/virksomheder/ECE2189450/flere-end-10000-har-skrevet-under-paa-protest-mod-dong-salg/
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/01/23/221022.htm

Vi bliver hørt. Så bliv endelig ved med at dele denne indsamling med jeres netværk og klappe jer selv lidt på skulderen.

Siden min sidste besked er der sket det forunderlige, at medierne er begyndt at snuse en rigtig saftig historie i den her sag. Hele dagen har salget været kommenteret og omtalt over en bred kam i medierne. Glædeligt! Endelig!

For mig startede det i går eftermiddags, da jeg blev inviteret ind i Radio24syv for at forklare om underskriftsindsamlingen. Hør hvad der blev drøftet ca. halvejs inde i programmet, der følger dette link: http://arkiv.radio24syv.dk/video/9218287/24syv-eftermiddag-1705-22-01-2014-3

Det er uhørt, at der ikke bliver åbnet op for en reel debat om en så stor magtafgivelse til en privat investor af denne kaliber. Det virker som om partierne bag forliget slet ikke må debattere dette emne. Jeg savner som borger, i den grad, gennemsigtighed i det her salg, og jeg føler mig totalt undervurderet som vælger, når det ikke må debatteres, hvorfor man gennemfører dette salg trods den voksende modstand og gode argumenter imod.

Der er flere, der spørger, om jeg vil afholde en demonstration i næste uge. Jeg har ingen konkrete planer om det - endnu. Jeg agter dog stadig at aflevere alle underskrifter til finansudvalget. Evt. torsdag morgen inden deres drøftelse af salget af DONG-aktier til Goldman Sachs.

Men hvis en demonstration kan udliciteres til andre, der er gode organisatorer, hører jeg gerne fra jer.

 

Tak for nu

De bedste hilsner

Niels Christian

 


Niels Christian Cederberg

Behandling af salg af DONG udskudt!

2014-01-21 21:28:58

Kære modstandere af et salg af DONG til Goldman Sachs.

Først og fremmest: Tusind tak for opbakningen. Vi nærmer os 7000 utilfredse underskrifter. Jeg opfordrer igen til at dele denne underskriftsindsamling med jeres netværk. Keep the flame alive!

Dernæst til lidt gode nyheder:

Det lader til, at virakken omkring salget har fået Bjarne Corydon til at udskyde behandlingen af salget i finansudvalget.

Det betyder nu, at deadline for endelig afgørelse af salget er skudt til torsdag den 30. januar, hvor finansudvalget har møde.

Det betyder jo meget for en underskriftsindsamling som denne, at vi har en hel uge mere til at mobilisere underskrifter.

Læs mere om udskydelsen her:

http://www.business.dk/green/corydon-opfordrer-til-hurtig-afklaring-om-dong

Jeg agter at sende underskrifterne i udskrevet stand til medlemmerne i finansudvalget, når de kommer tættere på en endelig behandling af salget. Hvis andre har gode ideer til, hvor underskrifterne vil gøre nytte så skriv til mig.

Hvis der iøvrigt er nogen der har lyst til at tygge sig igennem hele det aktstykke, der beskriver vilkårene i salget af DONG, så værsgo:

http://www.ft.dk/RIpdf/samling/20131/aktstykke/aktstk37/20131_aktstk_anmeldt37.pdf

De bedste hilsner

Niels Christian


Niels Christian Cederberg

Tak for underskrifter

2014-01-20 12:31:26

Kære deltagere i denne underskriftsindsamling.

4000 underkrifter på under en uge! WOW.

Jeg vil gerne sig tak for opbakningen, og dernæst opfordre alle til at læse min redigerede udgave af indledningsteksten på indsamlingen. Der var et par faktuelle fejl i den første, og jeg har desuden ført lidt flere links til med god baggrundsinfo om det forestående salg af DONG til Goldman Sachs.

Som jeg ser det, afgiver staten alt for meget kontrol til Goldman Sachs hvis denne handel gennemføres. Det er uholdbart, hvis vi skal sikre en bæredygtig energiforsyning på borgernes præmisser i fremtiden. Det er min mening. Jeg er ikke finansmand, men blot en borger i Danmark, der finder det urimeligt at staten sælger ud af vores infrastruktur til gennemdokumenterede kynikere i en amerikansk investeringsbank.

Jeg opfordrer alle til, endnu engang, at dele denne underskriftsindsamling med flest mulige i jeres respektive netværk.

Her er linket:

http://www.skrivunder.net/nej_tak_til_statens_salg_af_dong_til_goldman_sachs

På den måde er der en lille sandsynlighed for, at undergrundens opstand bliver hørt inden torsdag, hvor forligspartierne skal beslutte sig endeligt for en handel med Goldman Sachs.

Tak endnu engang.

De bedste hilsner

Niels Christian


Niels Christian CederbergDel denne underskriftsindsamling

Hjælp med at skaffe flere underskrifter til denne indsamling

Hvordan promoverer man en underskriftsindsamling?

  • Del andragendet på din Facebook-væg og i grupper relateret til emnet.
  • Kontakt dine venner
    1. Skriv en besked, hvor du forklarer hvorfor du har skrevet under på denne underskriftindsamling, da folk vil være mere tilbøjelige til at skrive under, hvis de forstår, hvor vigtigt et emne det er.
    2. Kopier og indsæt webadressen for din underskriftindsamling i din besked.
    3. Send beskeden vha. e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.