1millionnej - til kæmpevindmøller på land

Kontakt forfatteren af dette andragende

God lille film

2019-12-07 18:19:37

 

Kære alle

Her er en rigtig god lille film om vindmøllers påvirkning, som jeg hermed gerne vil anbefale. Den varer 26 minutter :)

https://www.youtube.com/watch?v=ibsxVKU6B8s&fbclid=IwAR0OKGWRZ7Fyrmj9sUFIu1zeJ2axFtOnug7S7RaB8BeXiEG_2QYDZSpBuoo

God og stille jul!

Marie


Marie Hjort

I husker lydmåleren som blev låst inde?

2019-03-25 10:45:07

Kære alle

 

Her er en opfølger om lydmåleren som kunne måle lavfrekvent støj hos enhver vindmøllenabo som ville låne den gratis.

Jeg så på Peter Skeel Hjorth´s facebookside, denne besked som jeg tillader mig at sætte ind her, uredigeret, til orientering.

Den skulle nok have været over på lydmåler underskriftsindsamlingen, men den er blevet ikke lydhør for ændringer :) men tak til de 244 personer som skrev under derovre: 

 

Peter Skeel Hjorth skriver på sin side 

 

EN SKAMSTØTTE OVER

AALBORG UNIVERSITET

Den 26. marts er det fem år siden, at Aalborg Universitet afskedigede støjeksperten Henrik Møller, angiveligt efter pres fra vindmølleindustrien, der var yderst utilfreds med den åbenmundede professors kritik af reglerne for vindmøllestøj.

Henrik Møller var internationalt anerkendt som en af verdens førende videnskabsmænd, når det gælder lavfrekvent støj og dens påvirkning af mennesker. Derfor gjorde hans faglige kritik ondt på såvel myndigheder som vindmølleindustrien, der direkte opfordrede universitets rektor til at skille sig af med den besværlige kritiker.

Rektor afviste, men alligevel skete det et par år efter. I dag fem år efter fyringen er ingen af de ansvarlige, dekan Eskild Holm Nielsen og institutleder Børge Lindberg, længere ansat på universitet. De fik ikke deres åremålsansættelser forlænget. En central kilde på universitetet oplyser, at de begge blev opfordret til ikke at ansøge om forlængelse.

Samtidig med fyringen af Henrik Møller blev universitetets sektion for akustik nedlagt. Og en nykonstrueret lydmåler, der på enkel vis kunne måle lavfrekvent støj (fra vindmøller og andet) direkte i støjplagede menneskers boliger, blev lagt i mølpose, hvor den stadig befinder sig. Også det skete angiveligt efter pres fra vindmølleindustrien, der frygtede, lydmåleren skulle afsløre vindmøllestøj over støjgrænsen. Sagen er beskrevet i min bog ”En skjult magt” (Forlaget Frydenlund).

Hele universitetsmiljøet omkring lydmåleren er forsvundet. De tilbageværende forskere beskæftiger sig med andre ting. Forskning i lavfrekvent vindmøllestøj og dens påvirkning af mennesker er en saga blott på den nordjyske læreanstalt. Det er sandelig en skamstøtte over Aalborg Universitet.

 


Marie Hjort

Med håbet om vindstille nytår til alle!

2017-12-29 16:56:46

Kære alle

Jeg skal ikke forstyrre her i jul/nytår. Men giver jer nu alligevel et link hvor vindmølle-etiske mennesker mangler voldsomme 50.000 underskrifter. Pyhh. Måske nogle herindefra vil skrive under - her er et link: https://www.skrivunder.net/nej_til_kystnarevindmoller

Ha´det godt alle

Mange hilsen

Marie

 

 

 


Marie Hjort

Vindmølleindustriens nye landskampagne

2017-07-04 19:23:39

 

Hej alle  

 

Vindindustrien har igen fundet søde smilende krølhårede børn til at markedsføre deres industri.

Jeg håber I vil hjælpe med at nuancere billedet. Lave nogle opslag om jeres erfaringer med vindmøller.  Små børn ved ikke så meget andet end hvad de får at vide, mens mange af jer har prøvet det på egen krop. 

Kampagnens facebook side er denne:

 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=846809982138149&id=842485029237311&ref=page_internal    

 

Der er åbent for kommentarer ;) Denne kampagneform er bunden af bunden, bid fra jer !

 

Og så ønskes I - ind i mellem kampene - GOD SOMMER

Hilsen Marie


Marie Hjort

Vindmøller korrumperer land og lov - Boye har lagt sin vanvittige historie på Youtube

2017-06-03 17:57:02

 

Boye Jensen fortæller, hvordan vindmølleindustrien fik udslettet hans virksomhed, Lammefjordens Stauder.

 

https://www.youtube.com/watch?v=My3tciIcz1Q

 

Med venlig hilsen

Marie

 

 


Marie Hjort

Peter Skeel Hjorth har lavet en ny bog! - Invitation til en spændende aften

2017-05-31 10:08:20

En_skjult_magt.jpg

Ny bog af Peter Skeel Hjorth

 

Invitation til arrangement

Onsdag den 14. juni 2017 kl. 19.00-21.00 Godsbanen, Skovgaardsgade 3 8000 – Aarhus C

 

En skjult magt er fortællingen om, hvordan lan­dets universiteter, myndigheder og politikere lader sig kue af vindmøllebranchen. Bogen viser også, hvordan især kommunerne ofte bliver udsat for et voldsomt – og retsstridigt pres fra vindmøllebranchen.

Læs mere om arrangementet her: http://stilhed.eu/2017/05/25/indbydelse-til-foredrag/

Tilmeld dig her: https://form.jotformeu.com/71211376127348

 

Med venlig hilsen

Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller

Formand Henriette Vendelbo            

Næstformand Karsten Drøjdal   

 

 

 

 

 

PS lille besked fra mig:

Da Peter skrev bogen "Besat af Vind" var der mulighed for at købe bogen til arrangementet - husk penge i så fald. Jeg har købt den nye her i boghandelen på bestilling og jeg gav 249,-.....Besat af Vind er iøvrigt en fremragende godt skrevet bog for dem som ikke allerede kender den. Glæder mig til at læse mere i den nye - tak til Peter for at rede trådende ud endnu engang og gøre det fordækte så modbydeligt tydeligt. for alle at se.

Hilsen Marie:)

 

 


Marie Hjort

De ulovlige vindmølleprojekter

2017-03-16 09:35:24

 

Kære alle 956 medlemmer :)

Horten har uddybet EU Domstolens afgørelse om, at vindmølleprojekter, som er vedtaget uden en miljøvurdering efter SMV reglerne er ulovlige. Der er en god afklaring her:

http://horten.dk/Nyhedsliste/2017/Marts/EU-Domstolen-saar-tvivl-om-vindmoelleplanlaegningen

Det ser også ud til, at de generelle støjkrav som alle vindmølleprojekter anvender er ulovlige - støjens påvirkning skal vurderes konkret og ikke bare overholde en standardgrænse.

Så hvordan udnytter vi denne fantastiske appelsin i turbanen? Vedtagelsen af diverse "gamle" vindmølleprojekter er muligvis ugyldige. Jeg håber I vil læse linket. Skal vindmøllesagerne tilbage til klagenævnet mhb på genoptagelse måske?  

Idealistisk set kunne man jo også slå hårdt og hyre Horten til en prøvesag - vi er 956 medlemmer á f.eks. 50 kr.......og Horton selv kan nok godt se forretningsfidusen i vindmøllenaboer skulle de vinde sagen ;):):)

 

Hilsen til alle

Marie

 


Marie Hjort

Ny dom slår fast - ingen vindturbiner uden en strategisk miljøvurdering først

2017-02-09 19:06:06

 

 

Kære alle

 

Lang tid siden - håber I alle har det godt og slås med uformindsket styrke :)

Jeg ved at mange af jer gamle kæmpere hjælper de nye med viden og mod. Jeg ved at landsforeningen, som sædvanlig, gør et kæmpe stykke arbejde. Men nu er der en i særklasse god ekstrahjælp:

Dét, mange af os har klaget over og ikke fået medhold i, passede så alligevel. Det er ikke lovligt at opstille vindmøller (rettere kæmpe industrianlæg med vindturbiner) uden først at lave en overordnet miljøvurdering og dertil en høring. Først derefter kan man lave en VVM og dertil en høring også:  

Se her https://ing.dk/artikel/eu-dom-kan-stoppe-alle-danske-vindprojekter-193349

Der er to veje at gå med dette som jeg ser det - bruge det nu til at lave en hulens ballade og forhale sit vindmølleprojekt i at blive vedtaget. Eller forbigå det i tavshed, som kommunen nok også vil, og så får omgjort vedtagelsen i klagenævnet senere (hvor hele processen så bør gå om så vidt jeg kan se, da den påkrævede SMV er øverst i planhierakiet)

Glade hilsner til alle

Marie

 

Skulle linket hurtigt blive ændret - jeps det tror vi da - så er her lidt søgekriterier:

EU-dom kan stoppe alle danske vindprojekter

Danske kommuner kan blive tvunget til sætte alle igangværende projekter i bero, fordi man ikke har fulgt den gældende lovgivning på området. Miljøstyrelsen er i gang med at undersøge konsekvenserne.

Af Kristian Balle Ravn 9. feb 2017 kl. 12:54

Marie Hjort

Demonstration mod kæmpevindmøller

2016-04-03 11:31:28

 

Kære alle 917 underskrivere!

 

Vi kæmper alle på hver vores måde mod kæmpevindmøllerne og så godt som vi orker. Det er ofte som at slå i en dyne af overmagt, korruption, embedsmandsvælde og dét som kunne gå under samlebetegnelsen: falske rapporter. Hertil kan lægges nabostridigheder og ødelæggelse af sammenholdet i lokalsamfundet. I Varde har de været alle facetter igennem og går nu til direkte demonstration af deres utilfredshed mod kommunens vindmølleplan for 10 kæmpevindmøller. 

Min mening er, at der er alt for få vindmølle demonstrationer. Jeg synes, at vi i flere år har argumenteret begavet (og tidskrævende), men at vi alligevel mangler synlighed. Vi skal nok have flere direkte visninger af hvor mange vi efterhånden er.

Derfor også denne mail om invitation til demonstration i Varde. Vi burde måske også køre rundt med nej tak stickers, have skilte på postkassen og i vejgrøften ved siden af byskiltet mv. som set diverse steder i Europa.

Nå, men Varde inviterer og vil gerne have så mange som muligt med. Der vil være rig lejlighed til gode tips og møde med ligesindede, da Vardefolkene har gennemlevet samtlige rædsels sider af en vindmøllekamp!

Tid: Den 5. april.  Kl. 17.00

Sted: VARDE RÅDHUS, Bytoften 2, 6800 Varde

Demonstrationen starter kl. 17.00

Der er byrådsmøde kl. 18.00

 

Vel mødt til alle som har tid og lejlighed :) sig det endelig videre til folk I måske kender i området

Og fortsat god søndag!

 

Hilsen Marie

 

 

 

 

 


Marie Hjort

Sindsyge tilskud og forfordeling af een enkelt branche giver.....?

2016-02-07 08:04:19

Claes Kastholm skrev denne sidste klumme om vindmøllebranchen, Henrik Møller og vores lydmåler:

http://www.b.dk/nationalt/korruption-det-er-en-by-i-rusland 

 

 

Hilsen Marie

http://www.skrivunder.net/giv_vindmoelle_naboerne_lydmaaleren_tilbage

 


Marie HjortDel denne underskriftsindsamling

Hjælp med at skaffe flere underskrifter til denne indsamling

Hvordan promoverer man en underskriftsindsamling?

  • Del andragendet på din Facebook-væg og i grupper relateret til emnet.
  • Kontakt dine venner
    1. Skriv en besked, hvor du forklarer hvorfor du har skrevet under på denne underskriftindsamling, da folk vil være mere tilbøjelige til at skrive under, hvis de forstår, hvor vigtigt et emne det er.
    2. Kopier og indsæt webadressen for din underskriftindsamling i din besked.
    3. Send beskeden vha. e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...

Facebook