Vitaminer og mineraler skal med i kampen mod corona

Kontakt forfatteren af dette andragende

Følg med her

2021-07-21 09:26:37

Hej alle sammen,

tak for jeres støtte til underskriftsindsamlingen - og for at dele den flittigt på facebook! Hver underskriver har statistisk set delt indsamlingen 4,5 gange - det er dejligt!

Jeg vil lige nævne nogle muligheder for at følge med og blive klogere på, hvad der sker:

For det første er der vores grupper - 1 på facebook:

https://www.facebook.com/groups/829638844275795

og 1 på mewe:

https://mewe.com/group/602a452b07da935cab57ab1f

Der er alle velkomne, og der bliver løbende delt nyt fra forskningen og andre interessante ting.

Andre gode steder at følge med i forskningen er:

Orthomolecular Medicine News Service

http://www.orthomolecular.org/resources/omns/index.shtml

Alliance for Natural Health International

https://vdmeta.com/

Hvis du har besluttet, at du ikke vil vaccineres, kan du melde dig ind i kontrolgruppen - det er gratis, og du får et virtuelt ID-kort. Du kan også støtte det og blive betalende tilknyttet (associate), så får du også et fysisk ID-kort:

https://www.vaxcontrolgroup.com/

Rigtig god sommer!

Mange hilsner

Anette


Anette Paulin, Carsten Vagn Hansen, Eva Lydeking, Kurt Lindekilde, Inger Rasmussen, Søren Larsen, Jane Borlev, Sanjin Kulenović, Marie Raes

Update maj 2021

2021-05-22 07:23:50

Pressemeddelelse på TV2 i dag:

"- Udryddelse af coronavirus er yderst usandsynligt

Coronavirussen SARS-CoV-2 vil formentlig i årevis fortsætte med at udvikle sig og "udryddelse er yderst usandsynligt."

Sådan lyder det i et dokument, der fredag blev offentliggjort af det rådgivende forskerorgan Scientific Advisory Group for Emergencies (SAGE) i Storbritannien, skriver Sky News

Af dokumentet fremgår det, at det på sigt er sandsynligt, at de nuværende vacciner vil fejle i forhold til beskyttelse mod smitte og endda sygdom forårsaget af smitte med nye varianter.

Af samme grund er rådet fra forskergruppen, at de britiske myndigheder skal overveje, hvorvidt den fremtidige vaccinationspolitik skal sigte mod immunitet i hele befolkningen eller kun for dem, som er i risiko for alvorlig sygdom."

Så: vi kommer aldrig af med coronavirussen og de nuværende vacciner vil fejle overfor de nye varianter - hvad kan vi så gøre andet end at blive ramt af frygt og panik?

Vi kan styrke immunforsvaret med alle til rådighed stående midler, og det omfatter blandt andet de vitaminer og mineraler, som nævnes i vores underskriftsindsamling! 

Det er på tide, at vitaminer og mineraler kommer med i kampen!

En række engelske læger og professorer skrev et indlæg i december i BMJ, hvor de kritiserer NICE (National Institute for Health and Care Excellence) for smøleri og udsættelse i forhold til D-vitamin.
NICE bliver ved med at sige at der ikke er nok evidens for, at D-vitamin beskytter mod Covid-19, og de venter på mere forskning.
Det store forsøg, der er sat i gang i England, med D-vitamin i 2 doser (800IU og 3200IU om dagen) har ikke en placebo-arm og vil derfor ikke blive anerkendt som evidens. (Om tilskuddene så er høje nok er et andet spørgsmål. Gruppen af læger bag det åbne brev om D-vitamin anbefaler 4.000 IU om dagen).

Der er allerede meget forskning der viser, en sammenhæng mellem D-vitaminmangel og risiko for Covid-19, og der er 4 forsøg i gang med D-vitamin til forebyggelse ud over det engelske. Indlægget slutter med:

"De (forsøgene) planlægges afsluttet i henholdsvis marts og juli 2021. Hvis pandemien, som man håber på nu, aftager i påsken, vil disse forsøg, hvis de er gennemført med succes, fortælle os med tilbagevirkende kraft, om mange liv kunne være blevet reddet af en stærkere anbefaling af D-vitamintilskud, der stort set intet koster og er ekstremt sikre. Er det virkelig det evidensbaserede medicin skal handle om?"

Læs hele indlægget her:
Rapid Response:
Re: vitamin D and COVID-19 – this is no time for procrastination
https://www.bmj.com/content/371/bmj.m4912/rr-6
Forfatterne:
George Griffin Emeritus Professor of Infectious Diseases and Medicine, St George’s University,
Martin Hewison Professor of Molecular Endocrinology, University of Birmingham;
Julian Hopkin Rector, Medicine and Health and Professor of Experimental Medicine, Swansea University;
Rose Anne Kenny Professor of Medical Gerontology, Trinity College Dublin;
Richard Quinton Senior Lecturer in Endocrinology, Newcastle University;
Jonathan Rhodes Emeritus Professor of Medicine, University of Liverpool;
Sreedhar Subramanian Consultant gastroenterologist, Royal Liverpool University Hospital;
David Thickett Professor in Respiratory Medicine, University of Birmingham, University of Liverpool

Den danske sundhedsstyrelse handler nøjagtig som NICE - de anerkender ikke vigtigheden af vitaminer og mineraler, og selvom de for nylig opdaterede retningslinjerne, så alle danskerne nu opfordres til at tage tilskud af D-vitamin i vinterhalvåret (og visse grupper opfordres til at tage hele året), så er der flere problemer i det.
For det første er dosis alt for lav - 10 mcg om dagen, det er slet ikke nok, og især ikke når man tænker på, at alle der ikke har taget tilskud, i følge alle studier er i stor mangel af D-vitamin.
For det andet har de ikke fulgt det op med store landsdækkende kampagner langs landevejen som tidligere: "Husk selen" - man kunne have lavet en lignende med  D-vitamin ... (Nå, nej, det var vist mig der misforstod noget ;) )
For det trejde så sørger de ikke for, at i det mindste mennesker i det offentliges varetægt får den anbefalede dosis. En bekendt var for nylig indlagt akut en uge på et hospital og berettede bagefter: "Man får overhovedet ingen kosttilskud, når man er indlagt! Ikke en multivitamin, ikke en D-vitamin, intet!"
Kunne man i det mindste ikke ofre et par kroner på at sørge for, at indlagte på hospitalerne havde nok D-vitamin?
 
Der er lang vej endnu, så vi må fortsætte med at oplyse! Del endelig denne underskriftsindsamling med alle, I kender - husk at inde i facebookgruppen: 
er der masser af information og opdatering om forskningen, som foregår lige nu.
 
Mange hilsner
Anette Paulin
 
 
 

Anette Paulin, Carsten Vagn Hansen, Eva Lydeking, Kurt Lindekilde, Inger Rasmussen, Søren Larsen, Jane Borlev, Sanjin Kulenović, Marie Raes

Lille hilsen

2021-02-28 12:10:14

Hej alle sammen!

Tak for jeres støtte! Husk at I er meget velkomne i vores fb-gruppe:

Støttegruppe for "Kosttilskud skal med i kampen"
https://www.facebook.com/groups/829638844275795
Der bliver delt meget god forskning og viden generelt i denne gruppe, hvor der pt. er 919 medlemmer.

Her er et eksempel på den forskning, der bliver delt - det er mit opslag fra tidligere i dag:

Hvis du skulle bygge et hus, ville du så satse på, at en bunke mursten var det, der skulle til - eller ville du også regne med at få brug for en lang række andre ting såsom mørtel, isoleringsmateriale, søm, skruer og så videre?
Du ville nok regne med det sidste - altså at der var brug for en lang række byggematerialer for at bygge et hus, og på samme måde er det også med vores immunforsvar: for at opbygge og regulere det har kroppen brug for en lang række af byggematerialer: vitaminer, mineraler, fedtstoffer osv.
Der kommer i øjeblikket en lang række forsøg, som ser på eet vitamin eller mineral i forhold til sygdommens forløb, alvor og død, og i de fleste forsøg undersøges eet vitamin eller eet mineral for sig: C-vitamin eller D-vitamin eller ... og i et forsøg var de sørme så dristige at de kombinerede to ting, nemlig C-vitamin og zink - hold da op, hele to ting på een gang!
Men i Iran har de været i gang med et forsøg med mange vitaminer samtidig: A, B, C, D og E - i et og samme forsøg! Selvfølgelig kan man stadig sige, at det ikke er nok, der burde også være vitamin K, selen, zink og omega 3 med, men det er trods alt et virkelig modigt træk! Og det bliver spændende at se resultatet - det burde snart komme, forsøget blev afsluttet i juli sidste år.
Læs mere om forsøget her:
Impact of vitamins A, B, C, D, and E supplementation on improvement and mortality rate in ICU patients with coronavirus-19: a structured summary of a study protocol for a randomized controlled trial
https://trialsjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13063-020-04547-0

Mange hilsner

Anette 


Anette Paulin, Eva Lydeking, Søren Larsen, Sanjin Kulenović, Inger Rasmussen, Jane Borlev, Marie Raes

Ny underskriftsindsamling

2021-01-29 08:33:57

Hej alle sammen,

Tak for jeres støtte til denne underskriftsindsamling - og tak for at I deler den flittigt på Facebook!

Nu har vi lavet endnu en underskriftsindsamling, som har fokus på D-vitamin alene. D-vitamin er nok det vitamin lige nu, som forskningsmæssigt står stærkest med mest tydelig sammenhæng med risikoen for at blive smittet og alvorlig syg af Covid-19. Også intuitivt giver det mening, at pandemien i øjeblikket raser på hele den nordlige halvkugle: vi har vinter her og kan ikke få den sol, vi har brug for, for at danne D-vitamin! Mange undersøgelser har netop vist, at de fleste mennesker (= alle der ikke tager tilskud) mangler D-vitamin om vinteren, især de ældre, de med mørk hud, overvægtige og syge. Og det er netop disse grupper, der også har størst risiko for at få et alvorligt forløb med Covid-19! Derfor er det vigtigt nu, at alle kommer i gang med at tage tilskud af D-vitamin - og det vil vi gerne sætte fokus på med den nye underskriftsindsamling, som hedder:

Stop undertrykkelsen af D-vitamin

Du finder den her - og jeg vil gerne bede jer også støtte og dele den! TAK!


Anette Paulin

Åbent brev med anbefaling af D-vitamin-tilskud

2021-01-17 11:04:33

Jeg har nu fået lagt en dansk oversættelse af det åbne brev på bloggen. Brevet er skrevet af over 200 internationale læger og eksperter, og de anbefaler at alle tager tilskud af D-vitamin her i vintermånederne. Her er en kort opsummering af deres anbefalinger: 

  • De anbefaler alle voksne at tage 4000 IE (100 mcg) (µg) dagligt (eller mindst 2000 IE) i mangel af test. 4000 IE betragtes bredt som sikkert. Den største dose i et produkt i danske apoteker er 90 mcg (µg)
  • De anbefaler, at voksne, der ikke allerede får de ovennævnte mængder, får 10.000 IE (250mcg) (µg) dagligt i 2-3 uger (eller indtil de når 30ng / ml ved test), efterfulgt af den daglige mængde ovenfor. Denne praksis betragtes bredt som sikker.
 
Dette bør anbefales til alle i vintermånederne. Vi kan få 500 mikrogram (µg) ved at tage sol i en dag. De optimale beskyttende blodniveauer er 150 nmol/L (60 ng/ml) for kvinder og alle mennesker over 60 år og 125 nmol/L (50 ng/ml) for mænd under 60 år. Disse data er bygget på et stort studie med ca. 190.000 mennesker. Niveauerne falder under betændelser og infektioner.

Det er doser, der er væsentligt højere end det, som de danske myndigheder er begyndt at anbefale - men højere doser er nødvendige for at opnå beskyttelse mod covid-19!

Og det er jo det, der er vigtigt lige nu!

Læs oversættelsen af det åbne brev på bloggen her: https://ingenland.wordpress.com/abent-brev-med-anbefaling-af-d-vitamin-tilskud/

Tak fordi du har støttet underskriftsindsamlingen!

Sørg også godt for dig selv: Få nok vitaminer, mineraler, søvn og motion - hold humøret oppe og pas godt på dig selv!

Mange hilsner

Anette 


Anette Paulin

Tilføjelser den 6. januar 2021

2021-01-06 12:25:30

Jeg har tilføjet et nyt krav til underskriftsindsamlingen:
"Mål niveauerne af C-vitamin, D-vitamin, B-vitaminer, zink og selen hos alle indlagte med Covid-19. Hvis der er mangler, skal de udbedres samtidig med standardbehandlingen."

Og samtidig har jeg tilføjet informationen herunder:
"En gruppe læger i USA (Front Line COVID-19 Critical Care Alliance) har arbejdet intensivt siden starten af pandemien med at udvikle protokoller til behandling og forebyggelse af Covid-19 med en kombination af gængse lægemidler og kosttilskud: C-vitamin, D-vitamin, Thiamin, zink, quercetin og melatonin - doserne afhænger af sygdommens sværhedsgrad.
Andre naturlige stoffer som artemisin, bromelain og curcumin har også vist gavnlig virkning og kan inddrages i forebyggelse og behandling."

Jeg vil anbefale alle at se på artiklerne og protokollerne hos Front Line COVID-19 Critical Care Alliance - de har samlet erfaring i lang tid og er nu rigtig dygtige til at redde livet på de patienter, der bliver indlagt på de hospitaler, hvor protokollerne bruges. Samtidig slutter flere læger sig til verden over og begynder at indføre de samme protokoller - fordi det virker!
https://covid19criticalcare.com/

Del - del - del! Tak!

Anette


Anette Paulin

Tak!

2021-01-06 10:21:11

Tak til jer alle for jeres støtte og jeres kommentarer - det varmer meget at læse dem!

Lige nu er vi på vej ind i en hård periode - der er mere smitte, flere syge, mere nedlukning og så videre - og der er nu mere brug for denne viden end nogensinde før. Derfor vil jeg gerne bede dig om at dele underskriftsindsamlingen igen! Del den pr mail til din familie, venner og bekendte, del den på facebook i alle grupper, du er med i. 

Har du mulighed for det økonomisk, kan du lige nu støtte underskriftsindsamlingen ved at købe øget synlighed herinde - for 37 kroner vil den blive vist til 3.000 besøgende her. 

Husk at du også er velkommen i støttegruppen på facebook: https://www.facebook.com/groups/829638844275795

Der bliver delt meget god viden, forskning og så videre. 

De bedste ønsker for at du og dine kommer godt igennem de næste måneder!

Mange hilsner

Anette


Anette Paulin

Breaking: Danmark går foran et lille skridt i den rigtige retning!

2020-12-22 11:25:09

Hej til alle jer, der har støttet underskriftsindsamlingen "Kosttilskud skal med i kampen mod corona"!

Nu sker der endelig nogle ting, der går i den rigtige retning!
Den 21. december kom den danske Fødevarestyrelse med nye anbefalinger med hensyn til D-vitamin, og de anbefaler nu at alle danskere tager tilskud af D-vitamin i vinterhalvåret (fra oktober til april).
De anbefalede doser ligger dog langt under, hvad eksperter anbefaler, men derfor er det alligevel et lille skridt i den rigtige retning!
De nye anbefalinger kommer samtidig med, at over 100 forskere, læger og andre eksperter er gået sammen om at skrive et åbent brev til alle regeringer, sundhedsmyndigheder, læger og sundhedspersonale i hele verden. I brevet betoner de vigtigheden af, at alle har nok D-vitamin nu, og betoner den videnskabelige evidens, der viser at det kan beskytte mod alvorlig Covid-19.
Disse læger og eksperter anbefaler generelt at alle voksne tager 4000 IU (100 mikrogram) dagligt - det er 10-20 gange så meget, som Fødevarestyrelsens anbefaling på 5-10 mikrogram. Indtil nu har 135 læger tilsluttet sig det åbne brev - og som en interessant detalje kan alle, der skriver under, skrive, hvor meget vedkommende anbefaler til andre, og hvor meget vedkommende selv tager. Og der kan man se, at mange af disse eksperter tager selv mere end de anbefaler, op til 10.000 IU eller mere.

Jeg har ikke set de nye anbefalinger fra Fødevarestyrelsen slået stort op i medierne i går, sådan som de burde være - lad os være med til at gøre det kendt nu, så alle danskere ved det!

Der er nu over 800, der har støttet denne underskiftsindsamling, men det ville være dejligt at nå ud til endnu flere! Derfor vil jeg gerne bede dig om at dele den på mail eller facebook igen, og du er også velkommen i støttegruppen på facebook, hvor der også ligger mange gode og interessante opslag! Her er link til gruppen:

https://www.facebook.com/groups/829638844275795

Mange hilsner

Anette Paulin

Kilder:
Nye D-vitamin-anbefalinger til børn og voksne
https://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Pressemeddelelser%202020/Nye-D-vitamin-anbefalinger-til-b%C3%B8rn-og-voksne.aspx

Over 100 Scientists, Doctors, & Leading Authorities Call For Increased Vitamin D Use To Combat COVID-19
https://vitamindforall.org/letter.html


Anette Paulin

Støttegruppe på facebook

2020-12-10 08:15:05
En bekendt har oprettet en støttegruppe på facebook for underskriftsindsamlingen, og der vil jeg gerne invitere dig til at være med: https://www.facebook.com/groups/829638844275795

Der sker mange spændende ting verden over i disse dage, og facebook-gruppen vil være et sted, hvor man kan holde sig opdateret og dele erfaringer!

 

Med venlig hilsen

Anette Paulin


 


Anette Paulin

Ny vigtig artikel!

2020-11-29 15:18:23

Tak for din støtte til underskriftsindsamlingen - og for at dele den, så vi får denne vigtige viden ud til så mange som muligt!

Der er ændringer på vej i den rigtige retning - i går, lørdag den 28. november, bragte Politiken en artikel med overskriften: 

Overlæge opfordrer til indtag af D-vitaminer mod corona: »Ud fra mit kendskab til det kan det være forskellen på at leve og at dø«
 

Det er første gang, danske eksperter og forskere har fået lov til at gå ud i stort medie og udtale, at der er noget, man kan gøre for at styrke immunforsvaret, og det er jo stort.

I artiklen fremhæves de mange undersøgelser, der viser en sammenhæng mellem D-vitaminmangel og øget risiko for alvorlig Covid-19, og det omtales også, at en stor undersøgelse af danskernes niveau af D-vitamin for nogle år siden viste, at mangel er udbredt om vinteren.

"»På nuværende tidspunkt af året vil store dele af befolkningen have gavn af D-vitamin-tilskud«, siger professor Peter Schwarz, Endokrinologisk Klinik & Knoglemetabolisk Forskningsenhed på Rigshospitalet (...)

»Vi har en mørk tid foran os, og vi ved, at et lavt D-vitamin niveau generelt er negativt for vores knogler og muskelfunktion. Så hvis vi kunne få flere danskere op i normalområdet, og det så siden hen viser sig at have en positiv effekt på covid-19-sygdom, så har vi gjort noget godt. Hvis der viser sig ikke at være en sammenhæng, så har vi også gjort noget godt. Der er ingen risiko forbundet med det, såfremt det ikke overdrives«, siger han.

Normalt kalder han sig en forsigtig mand, der kun melder ud, når der er solid evidens for, at noget virker. Men i den nuværende situation mener han, at alle danskere, raske som syge, godt kan tage en vitaminpille om dagen."

Den anden læge, der citeres i artiklen er enig:
»Du finder ikke en læge her på afdelingen, der ikke tager 50 mikrogram D-vitamin. Alle tager da det, hvis man arbejder med det her felt«, siger Jens-Erik Bech Jensen.

»For mig at se bør ’Husk din D-vitamin’ være et råd på linje med at bruge mundbind og hoste i ærmet. Hvis D-vitamin var farligt, var det en anden sag, men vi snakker om et stof, som vi alle synes, vi skal have mere af«.

Hele artiklen kan læses på Politikens hjemmeside, men kræver abonnement:

https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art7985354/%C2%BBUd-fra-mit-kendskab-til-det-kan-det-v%C3%A6re-forskellen-p%C3%A5-at-leve-og-at-d%C3%B8%C2%AB

Gør gerne dine venner og bekendte opmærksomme på artiklen og på denne underskriftsindsamling - som overlægen siger, kan det være forskellen på at leve og at dø!

Igen: tak for din hjælp!


Anette PaulinDel denne underskriftsindsamling

Hjælp med at skaffe flere underskrifter til denne indsamling

Hvordan promoverer man en underskriftsindsamling?

  • Del andragendet på din Facebook-væg og i grupper relateret til emnet.
  • Kontakt dine venner
    1. Skriv en besked, hvor du forklarer hvorfor du har skrevet under på denne underskriftindsamling, da folk vil være mere tilbøjelige til at skrive under, hvis de forstår, hvor vigtigt et emne det er.
    2. Kopier og indsæt webadressen for din underskriftindsamling i din besked.
    3. Send beskeden vha. e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...