Bak op om Haandvaerkerhøjskolen i Haslev med din underskrift

Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriftindsamlingen er afsluttet.

2020-01-13 09:27:32

Endelig opgørelse. Der blev indsamlet i alt 3.261 underskrifter (inkl. 410 på skrivunder.net.)

Stor TAK til alle, som har bakket op om Haandværkerhøjskolen med sin underskrift. I morgen den 14. januar 2020 bliver underskrifterne afleveret til Borgmester Ole Vive på Faxe Kommunes rådhus i Haslev - med en opfordring til byrådet om at stoppe arbejdet med boligplaner på Haandværkerhøjskolen. 

I et følge brev til borgmester Ole Vive bliver der anført:

 • "I stedet for boligplaner vil initiativtagere opfordre dig og hele byrådet til at arbejde på, at Haandværkerhøjskolen i Haslev fortsat kan være et uddannelsessted, eller anvendes til de formål, som er beskrevet i den gældende kommuneplan".
 • Helt konkret opfordrer vi til, at kommunen meddeler EUC-Sjælland afslag på ændring af den gældende kommuneplanramme H-O3. Kun herved kan muligheden for nytænkning for Haandværkerhøjskolen bevares - og kun herved kan bestyrelsen for ”Haslev Efterskole, Håndværk, Design og Teknologi” få en realistisk mulighed for at forhandle en købspris med ejeren EUC-Sjælland, og fremskaffe den nødvendige finansiering af etablering og drift af efterskolen.
 • Vi mener desuden, at Faxe kommune hermed kan markere sig som en uddannelses- og erhvervsvenlig kommune. I det netop igangsatte arbejde med planstrategi 2020 og ny kommuneplan 2021, kan kommunen understrege og tydeliggøre disse mål for borgere, institutioner og virksomheder, samtidig med at planer for boligudbygning og bosætning kan blive styret af kommunen og ikke af udefrakommende investorer."      

Der er kommet rigtig mange positive kommentarer fra borgere der har underskrevet blanketter, og ligeledes positive kommentarer på Facebook-grupperne "Vores Haslev" og "Politik og debat i Faxe Kommune". Desuden gode kommentarer på LinkedIn, som fx: "Et smukt stykke historie og en skole med sjæl. Boliger bygger vi andre steder :0)"

Se evt. mere om arbejdet med at etablere en håndværksefterskole på https://haslevefterskole.dk/  og om de skolekredse, der bakker ideen op.  

mvh og godt nytår

Jørgen Hansen 

 


Jørgen Hansen, initiativgruppen for etablering af en håndværksefterskoleDel denne underskriftsindsamling

Hjælp med at skaffe flere underskrifter til denne indsamling

Hvordan promoverer man en underskriftsindsamling?

 • Del andragendet på din Facebook-væg og i grupper relateret til emnet.
 • Kontakt dine venner
  1. Skriv en besked, hvor du forklarer hvorfor du har skrevet under på denne underskriftindsamling, da folk vil være mere tilbøjelige til at skrive under, hvis de forstår, hvor vigtigt et emne det er.
  2. Kopier og indsæt webadressen for din underskriftindsamling i din besked.
  3. Send beskeden vha. e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.