Tilskud til pasning af eget barn i Favrskov Kommune

Frigør tilskuddet, så flere kan gøre, hvad der er bedst for deres småbørn

Hvis man som forælder i Favrskov sender sit barn i vuggestue eller dagpleje, får man over 9000 kr. tilskud, så egenbetalingen ligger på 3000-3600 kr. Vi mener, at hvis man vil passe sit eget barn, bør en del af dette tilskud gå til forældrene, så man selv uden en høj indtægt eller uden at kunne miste den enes fulde indtægt har muligheden for at passe barnet selv i et ekstra år inden evt. institutionsstart (hvis det er det rigtige for barnet), ligesom i fx Horsens, Randers og Silkeborg.

Pengene følger i dag nemlig IKKE barnet i Favrskov kommune, og forældrenes frie valg til at fravælge vuggestue eller dagpleje og passe deres eget barn er stærkt begrænset. Kun få familier ville kunne vælge en vuggestue til 12.195 kr. uden kommunalt tilskud (på mindst 9.146 kr og egenbetaling på maks. 3.048 kr.), ligesom det kun er få familier, der kan hjemmepasse deres barn længere end barslen uden kommunalt tilskud.

Vi underskriver, fordi vi mener, at forældre i Favrskov skal kunne passe deres eget barn hjemme uden at miste tilskuddet. De skal have friheden til at vælge, om tilskuddet til deres barn skal gå til institutionen eller direkte til barnet. De skal kunne gøre det, der er bedst for barnet.

---

I fx Horsens Kommune er det lykkes via underskriftindsamling, så hvorfor ikke her?

Kilder: 

https://www.lskommunikation.dk/wp-content/uploads/Citater-fra-børnesagkyndige-om-effekter-af-institutionalisering-af-børns-liv.pdf

Omtaler:

Århus Stiftidende: artikel omkring godkendt tilskudsordning i Horsens kommune

TV2 Øst: artikel af forsker omkring mindre stresspåvirkede børn ved hjemmepasning

Se debatten på DR2 ”er der en voksen til stede”

Se dokumentar på TV2 PLAY "Daginstitutioner bag facaden"

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive accepterer jeg, at Luxshan Ratnaravi vil kunne se alle de informationer jeg angiver på denne formular.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.


Jeg giver samtykke til behandling af de oplysninger jeg angiver i denne formular, til følgende formål:
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...