TANDLÆGEPERSONALE STÅR SAMMEN FOR BEDRE TANDSUNDHED.

Som ansat inden for tandplejen, som enten tandlæge, klinikassistent eller tandplejer i Danmark, ønsker jeg med min underskrift at gøre opmærksom på min utilfredshed med de forringelser særloven (L235, vedtaget d.24/5, m. effekt d.1/6-2018) påfører den danske tandsundhed.

 

Vi kan konstatere, at der ved særloven:

 

  • bliver fjernet 20% af det offentlige tilskud til den basale tandpleje.
  • tidligst kommer en ny særlov i 2019, alt imens alle danskeres tandsundhed står på standby.
  • vil være væsentlige samfundsøkonomiske konsekvenser (Forebyggelse koster - men behandling koster endnu mere. Ikke kun for patienten, men også for hele samfundet, pga. de følgesygdomme der kommer med dårlig tandsundhed).
  • gøres op med årelang tradition for, at tilskuddet til tandbehandling aftales ved overenskomst mellem tandlægeforeningen og regionerne.

 

Vi ønsker, som tandplejeteam, ikke at gå på kompromis med vores faglighed, fordi en urealistisk budgetramme er blevet fastlagt.

 

Derfor tilkendegiver vi med vores underskrift at vi ønsker, at særloven erstattes så hurtigt som muligt, og senest 1. november 2018, med en ny overenskomst mellem tandlægeforeningen og regionerne, med en større vision for Danmarks fremtidige tandsundhed.

 

Således opfordrer vi med vores underskrift, Sundhedsministeren, Regionerne og Folketinget, til at sørge for, at der bliver indkaldt til forhandlinger straks og inden sommerferien.

4C5075B7-9375-4807-AC28-D171D1669442.jpeg