Social og sundhedsfagligt personale i solidaritet med det palæstinensiske folk

Som social og sundheds hjælpere og assistenter, terapeuter og andet omsorgspersonale i Danmark, vil vi ikke fortsætte med at se passive til dehumaniseringen af det palæstinensiske folk og krænkelse af deres menneskerettigheder.

Vi er uddannet som omsorgs og plejepersonale til ikke at sætte nogle menneskers liv over andres. Alle mennesker bør være lige og frie og har ret til et værdigt liv.

De forhold som civilbefolkningen i Gaza ige nu lever under defineres af FN og Human rights Watch som "et åbent fængsel". Vestbredden er ulovligt besat af Israel, og 14000 palæstinensere er døde, heraf er næsten halvdelen børn.

hvert eneste af disse liv var mennesker med en identitet, relationer, ambitioner og håb og drømme.

som sundheds og omsorgs profesionelle går vores tanker især til de borgere og patienter på Gazas hospitaler som enten er afgået ved døden på grund af manglende ressourcer, eller lider under manglen på helt basale ting som strøm, vand og medicin. Og til vores kollegaer som fortsat må yde den utilstrækkelige hjælp de formår, under de præmisser der er til rådighed. 

Den situation som patienter og personale i Gazas sundhedssektor såvel som den øvrige civilbefolkning i Gaza, er underlagt er umennskelig og uværdig og strider fuldstændigt i mod vores faglige værdier. Vi har som omsorgs og sundhedsfaglige pligt til at reagere når vi oplever omsorgssvigt og uværdig behandling af menneskeliv.

Vores solidaritet tager udgangspunkt i følgende:

1; Det er ikke en krig, det er en etnisk udrensning

Palæstina er besat, og befolkningen kan ikke flygte. De bliver bekæmpet af samme magt som holder dem indespærret, uden selv at have et militært forsvar. 

Argumentet om Israels ret til selvforsvar er derfor dybt uprotpotionelt og flytter fokus fra det folkemord der udspiller sig for øjnene af os lige bu.

2; De danske medier skal udvise ansvarlighed i deres dækning

Den danske mediedækning bør være neutral og retvisende i sin dækning. De danske medier skal leve op til deres ansvar og dække situationen i Gaza og de verdensomspændende protester på lige vilkår med andre internationale nyheder af historisk karakter. 

3; Den danske stat skal opfordre til øjeblikkelig og permanent våbenhvile

Regeringen bør anderkende uretfærdigheden i undertrykkelsen af det palæstinensiske folk og fordømme den israelske regerings folkemord og fordivelse af den palæstinensiske befolkning.

i følge flere menneskerettighedsorganisationer, og formanden i eu, bryder Israel lige nu international lov. Den danske regering skal tydeligt tage afstand fra dette, og stoppe alt samarbejde med Israel.

4; vi tager afstand fra al racisme, islamofobi og antisemitisme!

Vi er uddannede til at se på alle mennesker i øjenhøjde og med værdighed og tager stærkt afstand fra al hadefuld retorik og handling.

vi er bevidste om at krigshandlingerne og Israels apardheidspolitik har en dyb påvirkning på mange tusind mennesker, og at modbydelighederne der finder sted, kan munde ud i vold og racistiske overgreb her i Danmark. Derfor kræver vi at vores magthavere aktivt gør tiltag for at bekæmpe og forebygge racisme og vold i Danmark.

vi understreger også at anti-zionisme ikke er lig med antisemitisme. Det er absolut legitimt og nødvendigt, at tage afstand fra Israels politiske apardheidsprojekt.

 


Sofie, SSA i københavns kommune    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Sofie, SSA i københavns kommune tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...