Skriv under på at 19 årig Sabrina IKKE bør udvises af Danmark

Da Sabrina Beltran var 17 år gammel, fik hun revet sit danske pas ud af hænderne. I stedet fik hun en midlertidig opholdstilladelse, som udløber næste år.
Indtil da havde hun ingen anelse om, at hendes tilværelse som dansker var på lånt tid.

Sabrina Beltrans forældre kom til Danmark som politiske flygtninge fra Chile, da hendes far var i begyndelsen af 20'erne, og hendes mor endnu var teenager. Familien har boet i Danmark lige siden, og Sabrina Beltran blev født på Roskilde Sygehus i 1995.


- Jeg har altid troet, at jeg var på lige fod med alle andre, men det er jeg åbenbart ikke. Jeg er født, døbt og opvokset i Danmark, og begge mine forældre har permanent opholdstilladelse, men ifølge reglerne er det ikke godt nok, fortæller hun.

- Det var et chok, da jeg fik det brev. Jeg var meget forvirret.

Brevet kom med posten fra Udlændingestyrelsen et par måneder før Sabrina Beltrans 18 års fødselsdag. Der stod, at hun er datter af udlændinge med opholdstilladelse, og derfor er hun ikke automatisk dansker. De skrev, at hun skulle møde op hos Udlændingestyrelsen for at ansøge om midlertidig opholdstilladelse.

Hun tog sit danske pas med, som hun fik lavet, da hun som 15-årig skulle på en rejse til udlandet med sin skole. Hendes første tur over landets grænser.

- Jeg var en normal 17-årig pige, så jeg forstod slet ikke, at jeg blev bedt om at møde op der. Men jeg gjorde det. Jeg tog derhen og tog mit danske pas med. Da jeg så stod ved skranken, kiggede damen mærkeligt på mig, da jeg viste hende mit danske pas. Hun kunne ikke forstå, hvorfor jeg så var der, og hvorfor jeg overhovedet var blevet kontaktet, når jeg havde et dansk pas.

Dansk pas blev destrueret
I stedet blev hun sendt til sin egen kommune, som på det tidspunkt var Greve. Der var forundringen over, at hun havde et dansk pas i hånden lige så stor.

- Men hun sagde til mig, at hun havde hørt om, at der tidligere var sket en fejl, som gjorde, at personer havde fået udstedt danske pas, selvom de ikke burde få det, fortæller Sabrina Beltran, som bor i Albertslund med sin kæreste.

- Hun spurgte, om hun måtte beholde mit pas til næste dag, så hun lige kunne undersøge det og spørge sin leder. Jeg var meget forvirret. Da jeg kom tilbage dagen efter, fik jeg bare at vide, at mit pas var blevet sendt til destruktion, og hun gjorde klart for mig, at det ville være umuligt at få tilbage.

Sabrina Beltran tog tilbage til Udlændingestyrelsen og fortalte dem, at hun ikke længere havde et pas, og at hun ikke vidste, hvad hun skulle gøre.

- Jeg fik stukket en ansøgning i hånden om midlertidig opholdstilladelse, som jeg så fik, og som gælder indtil oktober 2016.

Hun fik samtidig at vide, at hun kunne søge om permanent opholdstilladelse, og det har hun siden gjort. Syv gange.

- Jeg har fået afslag alle gangene, fordi reglerne siger, at man skal have været under uddannelse i tre år uden pause. Jeg har været under uddannelse i fire år med én pause, og derfor er jeg åbenbart ikke kvalificeret til at blive i landet.

Sabrina Beltran har afsluttet 10. klasse, og hun begyndte efterfølgende på en uddannelse som social- og sundhedshjælper, som hun nu har afbrudt for et fuldtidsarbejde i et supermarked. Hun kan ikke koncentrere sig om at studere, som situationen er lige nu.

Hvad tænker du om, at du har boet i Danmark hele dit liv, og at du alligevel har fået syv afslag på permanent opholdstilladelse?

- Jeg synes, at det er uretfærdigt. Jeg føler mig uretfærdigt behandlet. Jeg kan stadig ikke forstå det, når jeg nu er født her. Jeg har ikke nogen tilknytning til Chile overhovedet. Jeg har aldrig været der. Det eneste, jeg ved, er, at mine forældre er derfra, men ellers kender jeg intet til Chile. Det er så mærkeligt. Det virker som om, de er ret ligeglade med, om man har tilknytning til sit hjemland eller ej.

- De har fortalt mig, at jeg har mulighed for at søge igen tre måneder før, min midlertidige opholdstilladelse slutter. Men jeg har jo allerede søgt syv gange, så jeg kan næsten forudse, at jeg også får afslag næste gang. Jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre, hvis jeg bliver smidt ud, siger Sabrina Beltran og tilføjer, at hun føler sig 100 procent dansk.

Hendes midlertidige opholdstilladelse udløber i oktober næste år. Får hun afslag på sin næste ansøgning om permanent opholdstilladelse, er hendes sidste mulighed at blive gift med sin danske kæreste. Men det har hun ikke lyst til. - Det skal jo helst være en god oplevelse at blive gift, så man ikke tænker tilbage på, at 'nå ja, det var fordi, jeg var ved at blive smidt ud af landet'. Så det er den allersidste udvej, siger hun.