NEJ TAK til støj og rystelser fra strækningen Næstved -Nivå via KBH

Imens EU, Miljøministeriet og WHO aktivt arbejder for at nedbringe trafikstøjen, gør DSB det modsatte.  

muskelbundt.pngBanedanmark har valgt at indsætte støjende og vibrerende Vectron-lokomotiver og tunge dobbeltdækkervogne på strækningen fra Næstved til Nivå. Når de buldrer forbi, udsendes dybe vibrationer, kraftig banken fra hjulene, hyl ved opbremsning og støj.

Beboere langs hele strækningen oplever, at de forværrede støjgenerne påvirker vores hverdag, nattesøvn, lyst til at sove med åbne vinduer og opholde sig i egen have. Husene risikerer at revne og værdien forringes.

Men det er desværre ikke blot et spørgsmål om komfort. I nye studier har støjforurening vist sig at føre til søvnbesvær, stress og være kilden til en række alvorlige sygdomme. Det er ikke fair overfor naboer til banen at indsætte så tungt materiel.

Naboer til banen er vant til togdriften. Problemet er, at den nye forbindelse bruger materiel, som i den grad støjer og ryster. Vectron lokomotivet vejer 86 ton og har en starttrækkraft på 320 kN. Det virker som totalt overkill for at trække tre passagervogne.

Og, det er netop dette voldsomme materiel, der skaber rystelserne. Skriv under og hjælp med at sende et klart budskab til Banedanmark: Hav respekt for jeres naboer - indsæt støjsvagt materiel, der ikke giver rystelser.

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive accepterer jeg, at Anette Kaae-Bødker vil kunne se alle de informationer jeg angiver på denne formular.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.


Jeg giver samtykke til behandling af de oplysninger jeg angiver i denne formular, til følgende formål:
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...