Hjemmepasnings tilskud 0-3 år københavn

Du skal som forældre (biologiske- og adoptiv forældre) kunne modtage tilskud fra Københavns kommune, for at hjemme passe dit barn fra 24 uger og op til 3 år, som udgør 7.594,00 kr pr. mdr svarende til tilskuddet som bliver givet til institutionen.
(prisen er sat udfra tilskuddet der bliver givet til forældre i Frederiksberg kommune pr. 1.7.2020)

PLADS I HJEMMET, MEN IKKE I INSTITUTIONERNE!

”Vi havde hjemmepasning oppe at vende igen i 2018, da der var mangel på daginstitutionspladser i Københavns Kommune, og vi var nødt til at bede de enkelte institutioner om at tage flere børn, under forudsætning af at der ville følge personale med. Men det var der en hel del, der sagde nej til,” siger Helle Bonnesen til Indblik.net.

Vi ønsker at få genindført ’tilskud til pasning af eget barn’, som Dagtilbudlovens § 86* giver Københavns kommune mulighed for at tilbyde forældre med småbørn. 

Et etårigt tilskud, som Dagtilbudslovens § 86* giver Københavns kommunerne mulighed for at tilbyde forældrene et alternativ til en institutionsplads, idet et stigende antal Københavnske forældre ønsker at passe deres egne børn hjemme

Tilskudsordningen vil give Københavnske familier en økonomisk mulighed for at vælge at give deres barn en tryg og rolig start på livet, i vante omgivelser, sammen med barnets primære omsorgspersoner (mor/far) op til et helt år efter endt barsel.
 
Som forældre i Københavns kommune kan man pt. kun få offentlige tilskud ved privat pasning, så længe man ikke er barnets forældre. 
 
Hvilket ikke er i overensstemmelse med, hvad flere af nutidens psykologer og psykiatere anbefaler for små børn (bl.a. børnepsykiater Gideon Zlotnik, som generelt fraråder at sende børn i pasning udenfor hjemme når de er under 2 år - og børnepsykolog John Aasted Halse, der anbefaler at man taler for en så sen start i institution som overhoved muligt - og at børn bør passes primært af deres forældre, til de er tre år, f.eks. Jesper Juul.). 

 

Alle kommuner kan give dette tilskud - Københavns kommune har valgt ikke at gøre det. 

Skriv under hvis du ønsker at der også skal være tilskud til pasning af eget barn i Københavns kommune.Liste over kommuner der yder tilskud til hjemmepasning 

kilde: dr.dk

 • Assens
  Dragør
  Egedal
  Esbjerg
  Fanø
  Fredericia
  Frederiksberg
  Frederikshavn
  Frederikssund
  Faaborg-Midtfyn
  Greve
  Haderslev
  Helsingør
  Hillerød
  Holstebro
  Jammerbugt
  Kalundborg
  Køge 
  Lejre
  Middelfart
  Morsø
  Nyborg
  Odense
  Randers
  Ringkøbing-Skjern 
  Ringsted 
  Roskilde 
  Rudersdal
  Silkeborg 
  Skive 
  Slagelse 
  Sorø
  Svendborg
  Vallensbæk
  Varde
  Vejen

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Laura christensen tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...