Hjemmedag Epilepsiforeningen Nordjylland
Dette er en fortælling fra et af vore medlemmer i Kreds Nordjylland.
Nedenstående er en beskrivelse af, hvordan Aalborg Kommune tog den sidste hjemmedag fra voksne borgere, der er udviklingshæmmede samt fysisk og psykisk handicappede og som bor i kommunal botilbud. Derudover har borgerne epilepsi og andre diagnoser.
Med udgangspunkt i serviceniveauet for voksne/handicappede – besluttet i 2012, har Aalborg Kommune i 2016 med 8 dages varsel fjernet den sidste hjemmedag fra borgerne.
En hjemmedag bruges til: læge/tandlæge, frisør, indkøb af tøj m.m., oprydning, rengøring i lejlighed samt samvær - en til en - med en pædagog.
Rådmand Thomas Krarup har tilkendegivet i et svar, at det ikke er med baggrund i en besparelse, men en mere målrettet indsats tilpasset den enkelte borger.
Epilepsiforeningen Kreds Nordjylland finder fremgangsmåden uheldig, da der ikke er brugt tid til at inddrage borgerne og de pårørende med respekt for deres viden om, hvad en hjemmedag betyder for den enkelte borger. Her er der tale om nogle af samfundets svageste borgergruppe.
Med den viden Epilepsiforeningen Kreds Nordjylland har om det korte forløb med annullering af hjemmedag, er dette ikke sket ud fra faglighed, demokrati og medbestemmelse.
Vort medlem og epilepsiforeningen har brug for, at andre der har oplevet det samme eller som bare synes fremgangsmåden er kritisabel, tilkendegiver dette med deres underskrift.
På forhånd tak for hjælpen.
Kredsbestyrelsen i Nordjylland v. Bente Djørup, Ivan Kronborg, Preben Røschmann, Kirsten Feldskov, J Kontakt forfatteren af dette andragende
Meddelelse fra administratoren af dette webstedVi har lukket denne underskriftsindsamling, og vi har fjernet underskriveres personlige oplysninger.Den Europæiske Unions generelle databeskyttelsesforordning (GDPR) kræver en legitim grund til lagring af personlige oplysninger, og at oplysningerne opbevares så kort tid som muligt. |