Fleksjob og førtidspensionsreformen forfra


Gæst

/ #18

2015-06-09 12:25

Fordi at jeg synes at det er urimeligt, at man bliver smidt fra et sygedagpengeforløb -
Direkte ned på kontanthjælp og dermed føler sig som en mindre begavet person, som for hjælp fordi man ikke vil, og det er jo ikke grunden.
Desuden har jeg flere gange fået påtalt at kontanthjælp IKKE er en ydelse man skal kunne leve for, da man ønsker folk skal arbejde, men det sgu ikke fair at en syg person skal føle sig påtvunget til noget som ikke er muligt. Og heller ej må/kan få en ydelse som er højere end kontanthjælp, da der er stor forskel på at gide og kunne.
Jeg har f.eks ikke kunne købe tøj i over 4-5 år nu, og ved ikke hvor at jeg skulle få pengene fra.
Imens der er folk som netop vælger kontanthjælp fordi det er mere tilforladelig, hvis man bare har børn osv.
Så ligger ydelserne betydeligt højere, og det er begge parter der for disse ydelser, plus boligsikring, børnepenge og jeg ved ikke hvad.
Udelukkende fordi ydelsen er større end hvis man tog er arbejde, når nu man ER sund og rask.
Men den gernerelle ydelse til en enlig kontanthjælps modtager over 30 år, ligger på 10:000 før skat, og efter skat ligger man omkring de 8000, og hvis man ligesom jeg har regninger i form af telefon, tv og lån ved siden af, så er man nede omkring 3000 om måneden, og hvis man spiser normalt, så er det ca 50 kr dagligt.
Dvs man har faktisk under 1500 kr til at skulle købe tøj, betale transport, og generelt til at "hygge" sig med. Alt i alt.
Der er aldrig råd til at føle sig i live.
Selv en Tur i biograf koster godt og vel 2-300 kr.
Så du kan måske føle at du lever 1-2 gange om måneden, og ganger du det med 12, så har du jo aller højst en følelse af at være i live, max 24 dage ud af de 365 dage der er årligt.
Der er ikke så meget at sige til hvis folket rammes af depression oven i de i forvejen triste sygedomme som mange lever med, selvom man stadig kun er en "penstilens" for samfundet i de fleste øjne, netop pga titlen som kontanjhjælpsmodtager/ selvom det lyder bedre en bistandsklient.