Konsekvenser til kommuner som sjusker, begår fejl og misbruger lovgivningen

Jacob

/ #34 Straffelovens kapitel 16

2014-09-23 14:30

Husk at det rent faktisk er muligt, at straffe offentligt ansatte, når de ikke gør deres arbejde, overskrider deres bemyndigelse, herunder fra tid til anden mener de har retten til at agere dommere.

Det er vigtigt, at vi alle bliver meget bedre til, at anmelde offentligt ansatte som gør ovenstående for at få ryddet op i alle de brådne kar og det kan kun gå for langsomt.

Hvis Politiet ikke vil optage en sag, men kun henviser til anke eller klagenævn, så skal man afvise dette og henvise til, at der er tale om lovbrud, som skal håndteres af Politiet. Lovbrud er det ikke op til anke eller klagenævn, at rejse sigtelse for. Det er Politiets opgave.

Se straffelovens kapitel 16:

http://www.themis.dk/searchinclude/Lovsamling/Straffeloven_kap_16.html

Dernæst husk, at alle svar fra det offentlige skal indeholde henvisning til med hjemmel i hvilken lov og paragraf, som beslutningen er truffet. Det er en god ide, at gøre opmærksom på dette ved første henvendelse, at det offentlige har pligt til, at svare på alle punkter i borgerens henvendelser og indvendelser. Vælger den offentlige instans ikke at gøre det, så er det lig en accept af borgerens indvendelse.

Har man glemt eller ikke vidst, at man skal gøre opmærksomt på ovenstående overfor det offentlige fra starten, så må man gøre det klart i et efterfølgende svar på en 'afgørelse' fra det offentlige, da det offentlige har en tendens til at glemme dette. Går den så går den.

Så husk, der er ikke tale om nogen form for afgørelse eller beslutning, men bare ligegyldige ord. Det er vigtigt at man i så fald skriver tilbage til det offentlige og takker for afgørelsen i ens favør, og gør det klart at beslutninger uden hjemmel i lov er lig accept af din henvendelse.

Vil du gøre det ekstra klart og gøre din borgerpligt overfor dine medborgere, så bed dem om at dementere deres afgørelse uden hjemmel i lov eller dom. Tydeliggør, at hvis de vedholder deres forsøg på magtmisbrug, så vil det medføre en politianmeldelse jf. ovenstående kapitel i Straffeloven.