Bevar MCS-videncentret og IMS/forbrugerkemi.dk

ag

/ #23 Re:

2013-09-10 11:56

#19: -

Kender begge dine versioner rigtig godt selv: den milde version daglig og den hårde version for 5½ år siden: blev (midlertidigt) delvis lammet i venstre side af underkæben samt i halsen, føleforstyrrelser i venstre ben og arm. Blev indlagt og undersøgt på neurologisk afdeling, men de kunne ikke finde noget, så det blev betegnet som en blodprop, der havde passeret. Dengang kendte jeg ikke til MCS! Men med tiden har jeg/vi fjernet så mange dufte som muligt herhjemme både mht personlig plejeprodukter, rengøring, vaskemiddel, nyt tøj og nye sko hænger til udluftning i måneder m.m. Jeg medbringer altid min egen uparfumerede håndsæbe. Også de såkaldte lugtfrie produkter bliver jeg dårlig af. Den hårde version som for 5½ år siden har jeg heldigvis ikke oplevet siden, men har været heldig at kunne tage det i opløbet ved senere lejligheder. Bruger kun maske i absolutte nødstilfælde, da jeg altid har problemer med næse/hals, og så gør masken faktisk vejrtrækningen værre. Det er både godt og skidt, at fjerne duftene fra sine omgivelser: Andre og andres dufte kommer derved tættere på.

Gad vide, om mange (især aggressive unge, som vi hører om) også er overfølsomme overfor dufte - jeg kan stadig selv fare op som trold af en æske, når der er en duft (lugtbar eller ej), som generer mig.

Vi må i den grad håbe, at Videncentret for MCS får lov at bestå. Min tidligere (desværre) gode sagsbehandler henvendte sig til Videncentret for at få råd og vejledning.