Etablering af cykelsti mellem Ålum og Tånum.

Cykelsti fra Tånum til Ålum

 

Ålum er en by i meget stor vækst hvad angår antallet af børnefamilier. Det har den været gennem et par år, og er det mere end tidligere, hvilket nu har genereret et meget stort og presserende behov for en cykelsti:

 

Vi oplever eksempelvis, at vi ikke tør sende vores børn afsted på cykel i skole i Randers, da landevejen mellem Ålum og Tånum (hvorfra der nu endelig eksisterer cykelsti til Over Hornbæk/Randers) er meget befærdet og meget kuperet (med meget dårlige oversigtsforhold for bilister). Vejen er livsfarlig, især for børn på cykel.

 

Voksne vil også have stor gavn af at kunne/turde cykle på arbejde i Randers og omegn, men de få der tør cykle turen dagligt fortæller om store problemer med at færdes sikkert på vejen blandt den megen og ofte meget tunge trafik.

 

At gå en tur med barnevognen eller klapvognen langs vejen er flere steder direkte farligt, - jeg måtte personligt selv opgive efter at måtte springe for livet flere gange  

 

Vi borgere herude elsker naturen, og vil rigtig gerne deltage i eksempelvis kampagner, der jævnligt afholdes om at cykle på arbejde og i skole - men vi vil simpelthen ikke gøre det med vores liv som indsats!

(Vores børn føler sig som dårligere elever, når kampagnerne om at cykle i skole finder sted, fordi vi voksne siger NEJ!)

 

Randers Kommune gerne vil udvide begrebet "Randers Cykelby". Alletiders ide’! Men det skal - selvfølgelig - ikke kun være byen, men HELE kommunen.

Kommunen har i flere omgange lånt elcykler ud for at få flere borgere til at springe på cyklen i stedet for at sætte sig i bilen. Fordi det er sundere og fordi det giver færre trafikproblemer i myldretiden, hvis flere cykler og færre kører bil.

Hvis man mener noget med Randers Cykelby skal man have hele "byen" med...

 

Efter den nyeste skolereform skal børn i Ålum og omegn nu gå på Hornbæk skole i de store klasser - og bliver nødt til at tage skolebussen. De kunne passende cykle, hvis det var sikkert.

 

Området er MEGET benyttet af motionscyklister, hvilket desværre ofte opleves at skabe meget farlige situationer for både cyklister og billister grundet de dårlige oversigtsforhold mellem Ålum og Tånum.

 

Ruten er ellers helt perfekt at nyde den smukke natur på, som fører til skovene ved Fussingø og er en god bagvej til Fussing Sø, som benyttes meget af turister fra området (f.eks. Randers) om sommeren.

 

Vi håber meget på at kunne tages i betragtning til en sikker cykelforbindelse, da vi er et meget stort antal indbyggere i Ålum og i den grad også opland, der vil drage en lettelsens suk samt formentlig komme i bedre form med sådan een!

 


Bonnie Hyldahl Nielsen    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Bonnie Hyldahl Nielsen tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...