Beskyt Børglum Kloster mod kæmpevindmøller

Vi beder om støtte til en protest mod fire 125 meter høje vindmøller med en rotorlængde på 105 m, som planlægges nord for Børglum kloster og syd for Sejlstrup kirke.

Børglum Kloster er en unik kulturværdi i det Vendsysselske landskab. Det er ligeledes den meget mindre, men karakteristiske, granitkirke i Sejlstrup, som ligger ret synligt i landskabet.

Hjælp os med at beskytte dem mod kæmpevindmøller. 

Intet punkt i vest-Vendsyssel rager højere op end 90 meter. 

Rubjerg Knude med fyret -  90 m

Børglum Bakke med klosteret 

Vennebjerg Bakke med kirken 

De er nogle markante fikspunkter i horisonten, som øjet altid leder efter.  

Hvis disse landskabsmarkører bliver plastret til med kæmpemøller, sløres de totalt, og den helt unikke landskabs-og naturoplevelse vil blive ødelagt for både turister og fastboende. 

Vi er ikke imod  vedvarende energi, men det har vi stadig ganske meget af på vores egn - også uden disse møller.

Energiforliget 2018 forusætter en reducering af landvindmøller til under det halve. Vi mener, at et godt sted at  påbegynde denne reducering er aksen mellem Børglum og Sejlstrup, således at vi bevarer et gammelt kulturlandskab, der er ridset ind i Vendelboernes sind med historiens griffel. 

Dét er værd at bevare - også for de mange turister og fraflyttede Vendelboere, som år efter år vender tilbage for at indsnuse duften af forgangne tider. 

Du kan også protestere mod kæmpevindmøller syd for Børglum Kloster ved at klikke på dette link: https://www.skrivunder.net/beskyt_den_unikke_udsigt_til_og_fra_borglum_kloster

 

Med venlig hilsen Hanne Drejergaard Kjeldsen og Jens Kjeldsen


IMG_3674.JPGVær med til at stoppe planer om dobbelt så høje møller som dem på billedet.

 

Læs evt: https://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE8189820/nekrolog-over-et-landskab1/


Jens Kjeldsen og Hanne Drejergaard Kjeldsen    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Jens Kjeldsen og Hanne Drejergaard Kjeldsen tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...