Skriv under mod besparelser på Børne & Unge området i Svendborg

Kontakt forfatteren af dette andragende

Status

2023-10-28 06:33:03

Kære alle

Tusinde tak for at have skrevet under på underskriftsindsamlingen mod besparelser på B&U i Svendborg. Det har virkelig haft en stor betydning. 

Vi (Rebecca, Amalie og Katrine) har nu talt med direktør for børne og unge området Jonas Wittendorf, Sekretariatschef Birgit Lindberg, Udvalgsformand Henrik Nielsen og Borgmester Bo Hansen.

Vi har fået et reletivt dybdegående indblik i besparelserne og det er klart der skal spares hvert år frem til 2027, og at besparelserne dels er effektiviserings kvotienten (0,35% af ramme aftalen), som vil betyde færre ressourcer til lønninger, og så sparer de på initiativer, som man kan læse i sparekataloget. For 2024 har de valgt at friholde trivsels undersøgelser og tilskuddet til idrætsskoler. Det er selvfølgelig rigtig godt! Men der vil (foruden de konkrete initiativer i sparekataloget) blive sparret 800.000 i rammeaftalen for børnehaver og vuggestuer og 1.700.000 mio i folkeskolen i 2024. Og det fortsætter hvert år frem til 2024. 

Vi har i vores dialog fortalt dem alle, at vi er bekymrede over udviklingen i Svendborg- at vi ikke alle steder oplever at de har båndbredde og ressourcer nok, og at vi helt grundlæggende ønsker at støtte alle de voksne som passer vores børn hver dag, så de ikke ryger ud over kanten. Det har været lange snakke. Vigtige snakke.

Hvad sker der nu? 

Vi vil fortsætte dialogen med udvalget omkring 2025 besparelserne - der er en reel mulighed for at påvirke hvordan besparelserne udmøntes og vi vil sende en opsamlende mail til Bo hvor der igen appelleres til at der kigges på børne og unge området og er nysgerrig på om det er det rigtige sted at spare. 

Hvis vi sammen fortsætter med at sætte fokus på emnet, gå i dialog, udfordre status quo, så kan vi måske sammen påvirke vores politikere til at træffe beslutninger der ikke går ud over børne og unge i Svendborg.

Tak igen for støtten 🫶🏼

Kh 

Amalie

 


Amalie Grevsen & Svendborgs forældre



Del denne underskriftsindsamling

Hjælp med at skaffe flere underskrifter til denne indsamling

Hvordan promoverer man en underskriftsindsamling?

  • Del andragendet på din Facebook-væg og i grupper relateret til emnet.
  • Kontakt dine venner
    1. Skriv en besked, hvor du forklarer hvorfor du har skrevet under på denne underskriftindsamling, da folk vil være mere tilbøjelige til at skrive under, hvis de forstår, hvor vigtigt et emne det er.
    2. Kopier og indsæt webadressen for din underskriftindsamling i din besked.
    3. Send beskeden vha. e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.



Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...