MINDRE STØJ FRA HERNING LUFTHAVN

Kontakt forfatteren af dette andragende

RETTELSE: FRISTEN FOR INDSENDELSE AF MAIL ER MANDAG DEN 22. APRIL KL. 23.59

2024-04-21 18:25:01

RETTELSE: FRISTEN FOR INDSENDELSE AF MAIL ER MANDAG DEN 22. APRIL KL. 23.59.

 

Med venlig hilsen

 

Borgergruppen

 

Jan Andreasen. 


Jan Andreassen

Mail til Herning Kommune i forbindelse med partshøring - frist Mandag 23. april kl. 2359 !

2024-04-21 11:25:25

Vi har modtaget opfordring om at lave et forslag til en mail, der kan sendes til Herning Kommune i forbindelse med den igangværende partshøring om tillæg til miljøgodkendelse til Herning Lufthavn. Det er fortsat vores anbefaling, at I sender en personlig klage med jeres egne oplevelser med støjen fra Herning Lufthavn/DropZone, og beskriver jeres bekymring omkring den kraftige udvidelse af flyaktiviteten og dermed støjen. Hvis I ikke har lyst til selv at forfatte en mail, er I velkommen til at benytte nedenstående tekst helt eller delvist. Uanset indholdet skal I maile jeres klage til virksomheder@herning.dk senest mandag d. 23. april kl. 23.59.

 

Med venlig hilsen Borgergruppen ”Mindre støj fra Herning Lufthavn / DropZone”

 

Jan Andreasen  

- - - - - - - -

 

  Emne: Høring vedr. tillæg til miljøgodkendelse – S/I Herning Lufthavn,  

 

Kære Herning Kommune Jeg er klar over, at Herning Kommune ikke opfatter mig som part i sagen om Herning Lufthavns miljøgodkendelse. Det er jeg skuffet over, da jeg de seneste år har oplevet stadig større støjgener fra lufthavnens aktiviteter. Jeg frygter, at det bliver endnu værre med udkastet til den nye godkendelse, som tillader væsentligt flere flyvninger generelt end der blev gennemført i 2023 og næsten fire gange så mange faldskærmsflyvninger. Samtidig tillades øget flyvning i weekender. Støjgenerne berører allerede nu mange af kommunens borgere, og høringen bør derfor ikke være begrænset til beboerne i nogle få boliger tættest på lufthavnen. Dette særligt i lyset af, at det udarbejdede udkast til miljøgodkendelse ikke sikrer borgerne imod en forøgelse af flystøjen, som vi borgere og Byrådet ellers er blevet lovet af formanden for Miljø-, Infrastruktur- og Naturudvalget, John Thomsen, på byrådsmødet d. 19/12-2023.

 

Ud over at den øgede flyaktivitet, herunder faldskærmsaktivitet, i sig selv vil øge støjbelastningen, er der flere forhold i det udkast, der er sendt i partshøring, som underbygger, at vi borgere kan se frem til en uacceptabel forøgelse af støjbelastningen. De mest vigtige er:

 

·       Udkastet punkt 8 side 6: Fundamentet for miljøgodkendelsen er støjrapporten fra Force Technology. De støjberegninger Force har lavet holder kun, når forudsætningerne bag beregninger overholdes. En af forudsætningerne er, at faldsskærmsflyet er et propelfly med støjtal 69 dB med stigegradient C. Det officielle støjtal på det Cessna faldskrærmsfly (D-FSWW), som benyttes af DropZone er 76 dB med stigegradient B. DropZone skal dokumentere overfor Herning Kommune, at faldskærms­flyet lever op til de forudsætninger, som støjberegningerne bygger på. Hvis flyet ikke overholder forudsætningerne, skal der laves nye støjberegninger, som basereres på de korrekte oplysninger om flyet.  

 

·       Udkast punkt 8 side 6 (fortsat) – her står: ”Der må som udgangspunkt ikke anvendes faldskærmsfly med højere støjtal, dog kan andre fly anvendes, når flyet, brugt i beregningsforudsætningerne, er til service og reparationer”. Det fremgår senere i udkastet: ”Hvis et mere støjende faldskærmsfly anvendes, så afspejles det i bidraget til støjbelastningen i de perioder hvor flyet anvendes, og dette indgår i beregningen af den samlede støj fra lufthavnen.” Her åbnes en ladeport for støj over borgerne. Det bør ikke være muligt at benytte et mere støjende fly. Dropzone har ansøgt om næsten 4 gange så mange faldskærms­flyvninger som gennemført i 2023. Jeg frygter, at dette høje antal ansøgte faldskærmsflyvninger vil blive udnyttet til at anvende det gamle og mere støjende faldskærmsfly (OY-RUL) i tide og utide, da der så at sige er plads til det i støjberegningerne. Dette er helt uacceptabelt.  

 

·       Min bekymring omkring den fremtidige støj forstærkes af, at det er kommet frem, at DropZone kun har lejet det mindre støjende D-FSWW fly. DropZones direktør har bl.a. i TV Midtvest fortalt, at de har købt flyet for 12 mio. kr. Det er ikke sandt. Hvordan er vi borgere stillet, hvis DropZone ikke længere kan leje det fly, som er hele forudsætningen for støjrapporten fra Force? Det må ikke kunne føre til, at det mere støjende faldskærmsfly OY-RUL igen benyttes. Det er vigtigt, at miljø­godkendelsen ikke åbner mulighed herfor, da jeg oplevede dette fly som meget støjbelastende.  

 

·       Udkast punkt 9 side 6: Den helt afgørende forudsætning for støjrapporten er ignoreret i udkastet. Det er ikke i orden. Støjberegningerne er baseret på følgende, som fremgår af støjrapporten fra Force: ”For 25 % af flyvningerne forudsættes det, at udspring foregår både i 6.000 fods højde og i 13.000 fods højde. For de resterende 75 % forudsættes det, at udspring kun foregår i 13.000 fods højde. Flyvningerne forudsættes at stige til disse højder ved at flyve i en større sløjfe i afstande op til 13 NM og derefter på samme vis nedstige til landing. Det forudsættes derfor, at flyvningerne spredes og foretages langs forskellige ruter hver gang indenfor et område omkring lufthavnen med en radius på 13 NM, dog undviges større byområder som fx Herning”. Dette afsnit er MEGET vigtigt og skal indgå som krav i miljøgodkendelsen, ellers holder støjberegningerne ikke. Det er kun 25% af flyvningerne, som må indeholde udspring i 2 højder og dermed give anledning til at loope rundt 2 gange omkring lufthavnen. For de resterende 75% må udspring kun ske i 13.000 fods højde, og der skal flyves i en større sløjfe op til denne højde – ikke loopes rundt i små ovaler, som er det jeg oplever sker konstant i dag, og som er meget generende.  

 

·       Udkast punkt 9 side 6 (fortsat): Af udkastet fremgår, at overflyvning af Herning, Hammerum-Gjellerup, Gullestrup, Tjørring og Sunds i videst muligt omfang bør undgås i højder under 3.000 fod (914 meter) for faldskærmsflyvning. Det er positivt, at byområderne skal undgås. Dette skal fastholdes, men formuleringen ”i videst muligt omfang” er for upræcis. Hvordan vurderes det? Derudover er 3.000 fod (914 meter) ikke tilstrækkeligt til at beskytte imod støjen fra det flyvemønster, som faldskærmsflyene og til dels skoleflyene har med loops i små ovaler over de samme områder. Et andet eksempel sås d. 13/4-2024 hvor DropZone foretog et styrtdyk hen over et byområde med en ekstrem og fuldstændig uacceptabel støj til følge. Selv om et sådant styrtdyk blev afsluttet i 3000 fods højde, og dermed holdt sig indenfor de overflyvningskrav, som er angivet i udkastet, er støjen alt for voldsom. Borgerne skal beskyttes imod den uacceptable adfærd fra DropZone og andre, ved at det angives i miljøgodkendelsen, at byområder skal undviges i mindst 6000 fods højde. Derudover mangler udkastet et krav om horisontal afstand til byområderne. Der bør flyves i en afstand på mindst 2 NM / 3,7 km til de boliger, som ligger i byernes yderste række – og større afstand i forbindelse med landingsrunder.

 

  ·       Udkast punkt 10-14 side 7: De angivne miljøtilpasninger er i realiteten en udvidelse af den hidtil tilladte flyaktivitetet i weekenderne med dertilhørende øget støj til følge. Der lægges op til at tillade flyvning alle ugens dage, og der er INGEN fastlagte hele weekender fri for faldskærms­flyvning, da DropZone kan flytte den kvarte og den halve månedlige ”fri-weekend” med kort varsel ud fra vejrudsigten, så de støjfri perioder ligger på dage med dårligt vejr. Det finder jeg dybt frustrerende. Det beskrives desuden i udkastet, som om der ikke må flyves på lørdage og søndage efter kl. 17. Det ødelægges dog af, at der tillades 40 faldskærmsoperationer pr måned i weekender efter kl. 17, der kan fordeles på 2 lørdage og 3 søndage. Det betyder reelt, at der kan flyves til ca. kl. 19.30 alle de 5 weekenddage, hvis vejret alle 5 dage er godt, og de 40 operationer fordeles jævnt. I praksis vil vejret ofte betyde, at ca. 3 af dagene er brugbare til faldskærmsflyvning, og dermed giver kl. 17 begrænsningen ingen mening, da der på weekenddage med godt vejr vil være faldskærmsflyvning mindst 3-4 timer efter kl. 17, mens de flyvefri weekendaftener er ”indedage”. Baseret på de nævnte punkter i udkastet forudser jeg samlet set en forværring, af de støjgener jeg oplever i dag grundet øget flyvning, og jeg kan ikke planlægge udendørs aktiviteter omkring min bolig uden risiko for store støjgener. Det er uacceptabelt. Skoleflyvning med landingsrunder bør fortsat ikke være tilladt i weekender. Almindelige skoleflyvninger bør fortsat ikke kunne udføres lørdag aftener, søn- og helligdage. Hver anden weekend bør friholdes helt fra flyaktivitet fra kl. 15 fredag til kl. 07 mandag, så der er en rimelig sandsynlighed for, at borgerne, det danske vejr taget i betragtning, kan få 1 weekend pr måned med godt vejr uden flystøj. Som kun må anses for rimelig.  

 

·       Udkast punkt 16-17 side 8: Der lægges op til at tillade events i samlet set 23 dage pr. sæson, hvor der ingen begrænsning er på flyvningen. Det svarer til omkring hver 4. dag, da events typisk afholdes i sommermånederne. Det er uanstændigt. Jeg foreslår ét event af max 7 dages varighed og ét event af max 1 weekends varighed pr. år, svarende til Miljøstyrelsens vejledning.

 

  Jeg håber, at Herning Kommune vil tage min bekymring alvorligt og udvise samme grad af hensyn til kommunens borgere, som der indtil nu er udvist overfor Herning Lufthavn og DropZone.

 

Med venlig hilsen ....    


Jan Andreassen

Brev fra Herning Kommune vedr. partshøring.

2024-04-17 16:38:13

Her teksten i brevet der er sendt til Borgergruppen fra Kaare Hjort, Herning Kommune,  som er sendt ude til 10 ejendomme der er berettiget til at blive partshørt. (Det er desværre ikke muligt at vedhæfte brevet som fil.)

 

Partshøring tillæg til miljøgodkendelse – S/I Herning Lufthavn, Skinderholmvej 25, 7400 Herning
Herning Kommune sender hermed udkast til tillæg til miljøgodkendelse i høring i 14 dage, inden der træffes endelig afgørelse.
Partshøring
I henhold til forvaltningslovens1 § 19 må der ikke træffe endelig afgørelse i en
sag, før relevante parter er blevet gjort bekendt med sagens oplysninger og
har fået mulighed for at kommentere disse.
Har I eventuelle bemærkninger eller nye oplysninger til sagen bedes I sende
disse til Herning Kommune, Torvet 5, 7400 Herning eller på mail: virksomheder@herning.dk, inden den 23-04-2024. Hvis ikke Herning Kommune har
modtaget bemærkninger inden denne dato, træffes der afgørelse på det foreliggende grundlag.
Aktindsigt
Opmærksomheden henledes på, at der til enhver tid er adgang til aktindsigt i
sagens dokumenter, jf. forvaltningslovens § 9.
Baggrund
Herning Kommune har besluttet, at der skal gives et tillæg til nuværende miljøgodkendelse til S/I Herning Lufthavn. Tillægget omfatter miljøgodkendelse af
faldskærmsflyvecenter med tilhørende aktiviteter samt udvidede flyvetider for
andre aktiviteter.
Der er blandt andet tale om reguleringer i omfanget af flyvning med faldskærmsfly i weekender, samt ændringer mht. skoleflyvninger med landingsrunder.
Hvis der er spørgsmål til sagen, kan jeg kontaktes på tlf. 93 59 52 00 eller på
mikkh@herning.dk.
Med venlig hilsen
Kaare Hjorth
Afdelingsleder Miljø og Klima
1 Forvaltningslov nr. 571 af 19. december 1985 jf. lovbekendtgørelse nr. 433 af 22. april 2014
TEKNIK OG MILJØ
S/I Herning Lufthavn
Skinderholmvej 25
7400 Herning
CVR: 67194055
P-nr.: 1002246756
Miljø og Klima
Rådhuset, Torvet
7400 Herning
Tlf: 9628 2828
mikkh@herning.dk
www.herning.dk
Sagsnummer:
09.02.00-P19-40-22
Kontaktperson:
Kaare Hjorth
Dato: 08-04-2024
- 2 -


Jan Andreassen

Partshøring vedr. miljøgodkendelse/tillæg til Herning Lufthavn.

2024-04-17 16:27:35

Kære underskriftgivere,

Nu er høringen ude i forbindelsen med godkendelsen af tillægget til Herning Lufthavn. 

Der er desværre kun 10 huse der er partshørt, hvoraf de 2 huse er ubeboet. 

Med så få partshørte i denne store og vigtige sag, er det derfor meget vigtigt at i hver i sær sender jeres egen personlige klage, hvor i kort beskriver jeres personlige oplevelse med støjen fra Herning Lufthavn/DropZone. 

Samt jeres bekymring omkring den kraftige udvidelse af flyaktiviteten og derned støjen i området. 

Mailen med jeres historie skal mailes til:
virksomheder@herning.dk   Senest mandag d. 23. april kl 23.59. 

 

På forhånd mange tak for hjælpen. 

 


I bliver løbende fortsat orienteret om sagens udvikling.
 
 
 
Med venlig hilsen
 
 
Borgergruppen.
 
 
Jan Adreasen. 
 
 
 
 
 

Jan Andreassen

Byrådsmøde d. 19. december 2023 vedr. tillæg til miljøgodkendelse af Herning Lufthavn.

2023-12-18 20:08:34

Kære medunderskrivere,  

I opfordres alle til at møde talstærkt op på Herning Rådhus i morgen tirsdag d. 19. december kl. 16.45.  

Det vigtige byrådsmøde på 3. sal starter kl 17.00,  hvor dørerne lukkes præcist kl 17.00   Punkt 216 er vedr. miljøgodkendelsen (forventet kl ca 17.45) Mødet slutter senest kl 19.00. Forventet sluttidspunkt kl 18.30, hvorefter man bliver lukket ud igen.

PS. Efter vores punkt kan man liste stille ud. Som tilhører har vi ingen talemulighed (ro og orden forventes)   Det er vigtigt, at så mange som muligt møder op og viser interesse for sagen og giver de ansvarlige politikere mulighed for at se de berørte borgerne i øjnene.

Vel mødt :-) og på forhånd tak for opbakningen.  

 

Venlig hilsen

Borgergruppen

 

Jan Andreasen

 


Jan Andreassen

Hjælp til læserbreve nu

2023-11-30 17:38:36

 

Kære medunderskrivere,

 

Vi der har startet denne underskriftndsamling, har nu brug for Jeres støtte og opbakning til at indsende læserbreve til Herning Folkeblad, NU.

Vi har brug for at politikerne bliver opmærksom på de mange borgere der er generet af flystøj. 

Læserbrevene bør omhandle, de støjgener i oplever, Jeres holdning til at Politikerne ser ud til at godkende den voldsomme forøgelse i antallet af flyvinger, uden at indrage os borgere.

Herning Byråd forventes at godkende et tillæg til gammel eksisterende miljøgodkendelse tirsdag d. 19/12-2023. Forslaget der ligger på bordet lige nu er langt værre end det tidligere forslag fra oktober 2023.

Antallet af faktiske faldskærmsoperationer har i år været 1230, indstillingen som der skal stemmes om lyder på 4458 operationer! Hvilket vil medføre ca. 22.000 overflyvninger, da faldskærmsflyveren kredser 4-6 gange rundt i lokalområdet, inden den lander igen for at tage nye springere ind. Bemærk indstillingen lyder på kun 1/2 friweekend pr. måned. Samt 1/4 friweekend pr. måned. 

Antallet af landingsrunder med skolefly var i år 2022 2839 hvor alle weekender var friholdt. Nu ansøges der om 4010 hvor der må flyves i 2 weekender pr. måned. Altså en væsentlig stigning i støjbelastingen for borgere, natur og miljø.

Vi håber på Jeres opbakning og takker for den allerede underskrevne støtte.

Har i brug for yderligere information vedr. sagen kan i kontakte:

Jan Andreasen på mail: jan@rothenborg.dk

Telefon 40523177

Med Venlig Hilsen

Borgergruppen "Mindre støj fra Herning Lufthavn/DropZone"

Formand Jan Andreasen

 

 

 

 

 

 

 

 


Jan Andreassen

Tak for din underskrift

2023-08-07 17:02:37

Kære medborger,

I morgen indleverer vi 453 fysiske og digitale underskrifter vedr. "Mindre støj fra Herning Lufthavn/Dropzone".

Vi takker for din underskrift, som vil blive brugt i vores dialog med kommunen for at forbedre de nuværende forhold.

Underskriftsindsamlingen er fortsat åben, så du må meget gerne opfordre dit netværk til at bidrage.

Indsamlingen ligger på: skrivunder.net - Søg på "mindre støj fra Herning Lufthavn" - Dato: 7/7-2023.

Mvh. Borgergruppen bag "Mindre støj fra Herning Lufthavn/Dropzone"


Jan Andreassen



Del denne underskriftsindsamling

Hjælp med at skaffe flere underskrifter til denne indsamling

Hvordan promoverer man en underskriftsindsamling?

  • Del andragendet på din Facebook-væg og i grupper relateret til emnet.
  • Kontakt dine venner
    1. Skriv en besked, hvor du forklarer hvorfor du har skrevet under på denne underskriftindsamling, da folk vil være mere tilbøjelige til at skrive under, hvis de forstår, hvor vigtigt et emne det er.
    2. Kopier og indsæt webadressen for din underskriftindsamling i din besked.
    3. Send beskeden vha. e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.



Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...