Fælles erklæring om frustration over letbaneprojektet

Kontakt forfatteren af dette andragende

Skriftligt svar fra Borgmesteren og Gladsaxe byråd

2023-06-27 08:19:18

Borgmester Trine Græses talepapir til Byrådet d. 21.6. 2023 vedr. fælleserklæring om klage over letbanebyggeriet:

Kære Mace Haddad og I andre medunderskrivere af den fælleserklæring, I har sendt til Byrådet d. 23. maj vedr. letbane-byggeriet.

Det gør altid stort indtryk på mig, når borgere oplevet frustrationer over, hvad der sker i kommunen.
Jeg ved, at letbanebyggeriet påvirker mange, som færdes i Gladsaxe, og især dem som bort helt tæt på selve byggeriet, og dem som dagligt er afhængige af at komme rundt i bil i området omkring ring 3.

Jeg har stor forståelse for, at det giver gener og anledning til utryghed, når man færdes i trafikken, og jeg ville som alle andre ønske, at vi kunne gennemføre projektet, uden at det vender op og ned på vores by og vores muligheder for at færdes ugeneret i hverdagen.
Jeg ved også, at generne har stået på længe, og at det desværre må forventes at fortsætte det næste års tid. Nyeste melding fra Hovedstadens Letbane, som er bygherre på projektet, er heldigvis, at tidsplanen holder.

I stiller I jeres erklæring fire konkrete spørgsmål.


1. Hvilke tiltag vil byrådet iværksætte for at minimere ge-nerne fra trafikomlægninger og byggeriet i kommunen?
Netop fordi vi ved, at der er store trafikgener i Gladsaxe Kommune, har vi valgt at sætte ekstra mandskab på til at følge tæt med i anlægsarbejderne og hjælpe Hovedstadens Letbane med at finde trafikløsninger, som balancerer hensy-net mellem en god fremdrift for anlægsarbejdet og hensynet til, at det skal være sikkert at færdes i trafikken.
Når der bygges et så stort projekt, kan gener desværre ikke helt undgås. Jeg ved at By- og Miljøforvaltningen dagligt bestræber sig på at minimere generne mest muligt.
Hovedstadens Letbane er også opmærksom op at afhjælpe generne så godt som muligt, og der er også en erkendelse af, at det har været sværere at koordinere de mange løbende trafikændringer, end man forestillede sig. Derfor vil der i den kommende tid blive afsat flere ressourcer til at styre og kontrollere anlægsarbejderne løbende i samarbejde med vores medarbejdere.


2. Hvordan vil der blive taget skridt til at forbedre kommu-nikationen om projektets fremskridt og hvordan kan borgernes livskvalitet forbedres under byggeriet?
Både Hovedstadens Letbane og vi fra kommunen bestræber os på at kommunikere præcist og rettidigt om de trafikale ændringer. Det gør vi både med nyhedsbreve fra Hovedstadens Letbane, på kommunens Facebook, via Gladsaxe Bladet og ved udsendelse af nabobreve. Det er også praksis, at der hele tiden leveres opdateringer til de forskellige tjenester, der leverer trafikinformation – som for eksempel Google Maps. Vi vil gøre en indsats for at informere yderligere om, at man kan tilmelde sig nyhedsbrevet, så man kan holde sig opdateret om de trafikændringer, der sker løbende efterhånden som projektet skrider frem.


3. Hvordan vil byrådet håndtere de økonomiske byrder, som mange borgere oplever som følge af trafikomlæg-ningerne og byggeriet? Herunder merudgifter til brænd-stof og forlænget arbejdstid for børnefamilier.
Vejarbejder på offentlige veje – det gælder både almindelige vejarbejder, ombygninger og store projekter som letbaneprojektet – er desværre nødvendige for at sikre en fortsat god infrastruktur på den lange bane, og vi må stå generne igennem. Formålet med letbaneprojektet er at skaffe en bedre betjening med kollektiv trafik, som vil kunne afhjælpe trængsels- og støjudfordringer i vores by. Det betyder desværre, at vi alle må leve med gener, så længe anlægsarbejdet står på.
I letbaneprojektet er det prioriteret, at de bløde trafikanter skal have bedst mulige forhold under den givne situation, og det betyder, at bilerne må holde lidt længere i kø eller køre en omvej. Vi vil ikke gå på kompromis med den størst mulige trafiksikkerhed for de gående og cyklister. Der er ikke mulighed for, at vi som kommune kompenserer økonomisk for de gener, anlægsarbejder påfører i en periode, det gælder også i forhold til letbaneprojektet.

4. Hvordan vil der blive taget hensyn til borgernes behov og bekymringer, og vil der blive iværksat dialog og sam-arbejde mellem byrådet og borgerne for at finde en løs-ning, som tager hensyn til begge parter?
Det er Hovedstadens Letbane, som er bygherre for projektet, og de står også for design og planlægning af trafikomlægningerne. Både de og vi har stor opmærksomhed på generne for især naboerne, men det er med et så stort projekt ikke muligt at lave en direkte naboinvolvering.
Men som jeg allerede har nævnt, så bestræber både Hovedstadens Letbane og vi fra kommunen os på at levere en god og rettidig kommunikation.
Alt i alt, så deler jeg jeres irritation over de gener, letbaneprojektet pålægger os alle sammen i øjeblikket. Men jeg glæder mig også over, at vi kan se fremskridt langs hele strækningen, og jeg er sikker på, at slutresultatet bliver rigtig godt.
Vi ser ind i et års tid endnu, hvor anlægsarbejdet fylder meget i gadebilledet, men så bliver det bedre, og jeg glæder mig til at letbanen kommer i drift, forventeligt i 2025.

Jeg håber, at I også til den tid vil blive glade for den nye kollektive forbindelse, der vil binde vores by bedre sammen og blive et stærkt alternativ til at sidde i bilen eller i en bus, der hænger fast i trængslen.


Mace Haddad

Byrådet i Gladsaxe besvarer spørgsmål onsdag den 21. juni

2023-05-30 10:22:36

Hej!

Tak for din opbakning og underskrift, på den fælles erklæring om frustration over letbaneprojektet.

Byrådet er nu vendt tilbage på vores henvendelse og vil besvare spørgsmålene onsdag den 21. juni kl. 18.30

Byrådets møder er åbne, og alle er velkomne til at følge møderne fra tilhørerpladserne i Byrådssalen på Gladsaxe rådhus.

Du kan også følge med på Livestreaming - direkte fra byrådsmødet via dette link:

https://gladsaxe.dk/kommunen/politik/byraad-og-udvalg/byraadets-arbejde/foelg-med/livestreaming-direkte-fra-dagens-byraadsmoede

Venlig hilsen

Mace Haddad, initiativtager


Mace Haddad



Del denne underskriftsindsamling

Hjælp med at skaffe flere underskrifter til denne indsamling

Hvordan promoverer man en underskriftsindsamling?

  • Del andragendet på din Facebook-væg og i grupper relateret til emnet.
  • Kontakt dine venner
    1. Skriv en besked, hvor du forklarer hvorfor du har skrevet under på denne underskriftindsamling, da folk vil være mere tilbøjelige til at skrive under, hvis de forstår, hvor vigtigt et emne det er.
    2. Kopier og indsæt webadressen for din underskriftindsamling i din besked.
    3. Send beskeden vha. e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.



Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...