Fasthold 10 års byggestop i Lejre/Allerslev/Højby

Kontakt forfatteren af dette andragende

Der er fortsat behov for din aktive indsats for at bevare byggestoppet

2023-11-21 22:58:53
Tak fordi du i foråret skrev under på opfordringen til kommunalbestyrelsen om at fastholde byggestoppet i en periode på minimum 10 år. Fire politikere har reageret positivt på jeres underskrifter. Yderligere to lovede at vende tilbage, men har ikke gjort det. 

 

Utroligt nok spøger et byggeri på Åvangsgård stadig. I den nye plan og bæredygtighedsstrategi står det beskrevet som et lokalt dilemma. Konkret tales der om et seniorboligfællesskab på 35 boliger. Andre steder er det beskrevet som halvdelen af første etape på 70 boliger, og Gefion håber at fortsætte med yderligere 2 etaper. Ønsker du et fortsat byggestop er det derfor vigtigt, at du - igen - går på kommunens platform og kommenterer på plan- og bæredygtighedsstrategien.

 

Du finder plan og bæredygtighedsstrategien her: https://vores.lejre.dk

 

D. 28. november er der et borgermøde om strategien på allerslev skole kl. 19.00 til 21.00. Det er et vigtigt møde, der kan have afgørende betydning for hvordan fremtiden kommer til at se ud i vores lokalområde. Tilmeld dig straks her:


 

Jeg kan personligt ikke forstå, at mere byggeri eller ej betragtes som et "dilemma" i teksten til planen. Området Allerslev/Lejre/Højby er gennem de seneste 6 år vokset med mere end 339 nye boliger. Alle mennesker der flytter til Lejre er mere end velkomne - og det tror jeg også, de føler, at de er. Men jeg har svært ved at finde nogen, hverken indfødte eller nybyggere, der mener, at det er ønskværdigt at bebygge flere arealer. Naturen og landsskabet er netop grunden til, at man har valgt at bo her og holder af stedet. Der findes ingen undersøgelse, der kortlægger et behov for seniorboliger. Hvad der specifikt menes med "seniorboliger" er der et hav af meninger om. Reelt er der måske behov for mindre boliger, der kan klares med én indkomst eller for en husleje til under 10.000 kr. om måneden, men det udfordres af kvadratmeterpriserne i området og kommer aldrig til at ske, når en privat investor skal tjene så meget som muligt. Der er andre arealer, der allererede er udlagt til bebyggelse i lokalplanen, som kan anvendes til at imødekomme lokalsamfundets boligbehov - ikke investoreres profitoptimering. Der er også flere gode eksempler på, at eksisterende bygningsmasse omlægges til mindre, seniorvenlige boliger. 

 

Giv dit høringssvar på vores.lejre.dk -  det kan blot være en kort kommentar og et like til de forslag og holdninger, du vil støtte. Og mød op til arrangementet på Allerslev Skole d. 28. november kl. 19, så din mening også tæller.

 

Siden underskriftindsamlingen er vi nogle stykker, der har dannet en borgergruppe, hvor vores håb er, at sikre at udviklingen af Lejre/Allerslev/Højby sker med afsæt i borgernes ønsker og ideer. Send mig en mail på mikkel246 @ gmail.com hvis du vil høre mere om borgergruppen Lejre By og inviteres til møderne. 

 

Mvh. Mikkel Mojo Møller Johansen

Mikkel Mojo Møller Johansen

Orientering vedrørende underskriftindsamling

2023-02-19 23:38:19

Kære allesammen

Hermed en orientering omkring underskriftindsamlingen for byggestop i lejre. 

Jeres underskrifter har heldigvis allerede medvirket til, at kommunalpolitikerne er blevet opmærksomme på, at der er noget her, der betyder noget for folk i vores allesammens lokalområde. 

Underskriftindsamlingen fortsætter til 23. marts. Det vil være fedt med endnu flere underskrifter og hvis I alle blot kunne skaffe en ekstra underskrift, så har vi jo allerede dobbelt så mange. Så måske er der én I kender, som I kan sende en mail med linket skrivunder.net/byggestop-i-lejre. Jeg skal nok også snart gøre en ekstra indsats.

Jeg sender underskrifterne til kommunalbestyrelsen d. 23. marts og d. 27. marts vil jeg benytte spørgetiden på kommunalbestyrelsesmødet til at spørge, hvad kommunalbestyrelsens strategiske prioriteter er for udviklingen af området Lejre/Allerslev/Højby. 

Derudover er vi en gruppe borgere, der arbejder på at danne en forening, der skal sætte fokus på udviklingen af vores lokalområde. Håbet er, at vi får skabt en forening, der gennem egne projekter og borgerforslag til kommunen, kan være med til at sætte en positiv dagsorden for udviklingen af vores område med afsæt i nøgleordene fra Vores Sted-strategien. Send mig en mail, hvis du gerne vil høre mere.

Mvh. Mikkel Mojo Møller Johansen

 

 


Mikkel Mojo Møller Johansen



Del denne underskriftsindsamling

Hjælp med at skaffe flere underskrifter til denne indsamling

Hvordan promoverer man en underskriftsindsamling?

  • Del andragendet på din Facebook-væg og i grupper relateret til emnet.
  • Kontakt dine venner
    1. Skriv en besked, hvor du forklarer hvorfor du har skrevet under på denne underskriftindsamling, da folk vil være mere tilbøjelige til at skrive under, hvis de forstår, hvor vigtigt et emne det er.
    2. Kopier og indsæt webadressen for din underskriftindsamling i din besked.
    3. Send beskeden vha. e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.



Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...