Tømmerupvej - Nedtagning af chikaner og to-i-en-markeringer

Kontakt forfatteren af dette andragende

Svar fra Tårnby Kommune

2019-11-22 16:55:06

Kære medunderskrivere

Herunder ses svaret fra Tårnby Kommune og nederst mit svar retur.

Lad os håbe, der vil være en positiv reaktion på vores henstilling, når kommunalbestyrelsen har punktet til behandling på deres kommende møde.

Vh. Lene 

 

Jeg har modtaget din henvendelse af 20.10.2019 vedrørende Tømmervej 2 minus 1 vej og har i den forbindelse været i kontakt med Teknisk Forvaltning, Ejendomscentret.

Tårnby Kommune har tilbage i 2006 bedt en rådgiver om at udarbejde en sikkerhedsgennemgang af Tømmerupvej. I den forbindelse blev det foreslået af rådgiveren, at der blev etableret 2 minus 1 vej på Tømm

serupvej på strækningen mellem Ullerupstrædet og bygrænsen. Derudover blev det foreslået, at der blev etableret vejbump og en hævet flade ved Nøragersmindevej.

Teknisk Forvaltning har på den baggrund forelagt en prioriteret liste over trafiksikkerhedsmæssige projekter på Tårnby Kommunes veje til politisk beslutning i Teknik- og Miljøudvalget. På baggrund af det ovennævnte, besluttede Teknik- og Miljøudvalget på mødet d. 8.4.2019, at der skulle etableres 2 minus 1 vej på Tømmerupvej fra kommunegrænsen til Viberupstræde.

I forbindelse med etablering af 2 minus 1 vej har Teknisk Forvaltning indhentet viden fra Vejdirektoratets rapport nr. 543 ”2 minus 1 veje Erfaringsopsamling”, hvor 32 kommuner har etableret 2 minus 1 veje. Disse kommuner er blevet spurgt om deres erfaringer med 2 minus 1 veje. Herudover er der indhentet viden fra Vejdirektoratets håndbog i ”Hastighedstilpasning i åbent land”. Her bliver der anbefalet, at 2 minus 1 veje bliver kombineret med hastighedsdæmpende tiltag, for at opnå den ønskede hastighedsdæmpende effekt. Omtrent ca. halvdelen af de analyserede 2 minus 1 vejstrækninger er suppleret med hastighedsdæmpende foranstaltninger. Dette i form af indsnævring, bump, steler, hævede flader, rumleriller eller heller.

Teknisk Forvaltning har registreret høj hastighed i de seneste 3 år på Tømmerupvej. Teknisk Forvaltning har udført trafiktælling i uge 41 i 2019 på Tømmerupvej 212, som viser en årsdøgntrafik på 2.919 køretøjer og en gennemsnitshastighed på 30,3 km/t og en 85% fraktil på 34,6 km/t (85 % fraktilen er den hastighed, som 85% af de registrerede køretøjer kører under). Målingen viser, at 85% fraktilen er faldet med ca. 44,6% sammenligning med tælling fra 2018.

Teknisk Forvaltning vil i 2020 evaluere projektet og forelægge resultatet til Teknik- og Miljøudvalget.

Er der spørgsmål til sagen kan henvendelse rettes til Ejendomscentret/Ala Salem på telefon 3247 1542.

 

Venlig hilsen

Allan S. Andersen Borgmester

 

----- 

Tilbagesvar:

Kære Allan

Tak for dit svar på vores henvendelse fra undertegnede og de øvrige 550 medunderskrivere.

Dit svar giver dog anledning til et par kommentarer.

Vi har i vores henvendelse ikke betvivlet, at det kunne være formålstjenligt med hastighedsreducerende tiltag på Tømmerupvej - dog kan du nok få disse gennemsnitsmålinger på mange veje i kommunen.

Vi har gjort opmærksom på, at chikanerne efter de flestes opfattelse er placeret hvor oversigtforholdene er direkte mangelfulde og ikke tilstrækkeligt gode til at muliggøre et sikkert udsyn. Dette skaber en farlig vej/farlige situationer/utrygge bilister/cyklister og ryttere der bliver klemt inde/frustrationer og en oplevelse af et projekt som måske på papiret og i sikkerhedsgennemgangsrapporten fra 2006… måske var løsningen, men som i virkeligheden har opnået den helt modsatte effekt.

Vi beder indtrængende om, at kommunalbestyrelsen genovervejer sagen og ikke mindst set i lyset af de oplevede virkninger af to-i-en-markeringerne og chikanerne, som der blev givet mange eksempler på i underskriftsindsamlingen, så der kan ikke være tvivl om brugernes oplevelse af tiltaget.

Der henstilles til at to-i-en-markeringen fjernes og chikanerne tages ned og at der ikke ventes i måneder førend dette projekt nedtages og nedlægges og der tænkes i andre løsningsmuligheder. 

 

Venlig hilsen 

Lene G


Lene Gyldensted og Camilla Nielsen

Underskriftsindsamlingen om chikaner og to-i-en-markeringerne på Tømmerupvej er nu lukket

2019-10-21 08:59:10

Kære medunderskrivere

Tusind tusind tak for jeres underskrift. Det har været overvældende, at så mange har sat sit navn på listen og på kun en uge. Det viser med al tydelighed, at to-i-en-afmærkningen og chikanerne ikke er hensigtsmæssig på Tømmerupvej men tværtimod har bidraget til utryghed, frustrationer og rigtig mange farlige situationer.

Jeg håber på vegne af os alle, at denne indsamling vil fungere som en øjenåbner for vores politikere, og at de udviser mod og handlekraft og sørger for nedtagning af to-i-en-markeringen samt chikanerne snarest muligt, og inden der sker alvorlige uheld.
Anmodningen er sendt til politikerne i Teknik- og Miljøudvalget og til borgmester Allan S. Andersen.

Medlemmerne af udvalget er:
Lars Hein, formand (A)
Vibeke Rasmussen (A)
Henrik Zimino (A)
Carsten Fuhr (C)
Winnie Sørensen (F)
Brian Bruun (O)
Dennis W. Clausen (V)

De bedste hilsner
Lene og Camilla

 

 

 


Lene Gyldensted og Camilla Nielsen

Underskriftsindsamlingen er nu lukket

2019-10-20 17:08:36

Kære medunderskrivere

Tusind tusind tak for jeres underskrift. Det har været overvældende, at så mange har sat sit navn på listen og på kun en uge. 
Det viser med al tydelighed, at to-i-en-afmærkningen og chikanerne ikke er hensigtsmæssig på Tømmerupvej men tværtimod
har bidraget til utryghed, frustrationer og rigtig mange farlige situationer. Jeg håber på vegne af os alle, at denne indsamling vil fungere som en øjenåbner for vores politikere, og at de udviser mod og
handlekraft og sørger for nedtagning af to-i-en-markeringen samt chikanerne snarest muligt, og inden der sker alvorlige uheld.
Anmodningen er sendt til politikerne i Teknik- og Miljøudvalget og til borgmester Allan S. Andersen.
Medlemmerne af udvalget er: Lars Hein, formand (A) Vibeke Rasmussen (A) Henrik Zimino (A) Carsten Fuhr (C) Winnie Sørensen (F) Brian Bruun (O) Dennis W. Clausen (V)
De bedste hilsner Lene og Camilla

Kære borgmester og politikere

I modtager her en anmodning fra 546 brugere af Tømmerupvej om at rekonstruere vejen uden to-i-en-markeringerne og chikanerne.
Afsættet for denne anmodning er, at vi ikke mener kommunen med dette tiltag lever op til sin forpligtigelse med at sikre, at man kan færdes
trygt og sikkert på kommunens veje, som det bl.a. er nævnt i forordet i kommunens Trafikhandlingsplan 2016-2020 at der arbejdes efter.
Vi har nu gennem længere tid afprøvet det nye tiltag med chikanerne og to-i-en-markeringen og som mange har kommenteret på
så har tiltaget medvirket til utryghed, frustrationer og mange farlige hændelser. Det er bilister, det er cyklister, det er gående
det er folk til hest som alle tilkendegiver, at de føler sig udsatte og tvunget ud i farlige situationer.
Vejens karakter med mange buer og sving gør ikke vejen anvendelig til de etablerede chikaner/to-i-en-ting. Det er kort sagt blevet farligt
at køre på Tømmerupvej med de nu helt utilstrækkelige oversigtsforhold.
Der sker dagligt rigtig mange nødopbremsninger og misforståelser bilisterne imellem med hvem der skal holde for hvem,
da det ikke er alle brugere af Tømmerupvej, som bruger vejen konsekvent og forstår ”logikken” i systemet. Ydermere er trafikken præget
af mange større vogntog og lastbiler der bl.a. leverer forsyninger til de mange gårde i området, busser mm. og som ikke bare kan kaste
deres køretøjer ind til siden.
Vi anfægter derfor kraftigt denne beslutning med to-i-en-markeringerne og chikanerne, som man hurtigt kunne få mistanke
om er gennemført rent administrativt og uden, at man har inddraget beboerne langs Tømmerupvej og de mange brugere og borgere
der færdes på vejen i en evt. problemløsning.
Det fremgår meget tydeligt af de kommentarer til underskriftsindsamlingen, at også de bløde trafikanter oplever systemet med chikanerne
som værende utrygt og farligt. Der har indtil nu allerede været flere tilfælde, hvor cyklister har måtte kaste sig selv i grøften/rabatten
for at undgå påkørsler! Så derfor kære politikere, så løser det altså ikke problemet, om I så oplyser chikanerne i neon og blink.
Det er systemet der ikke virker.
Vi forstår i øvrigt, at kommunen har reageret på en henvendelse fra nogle beboere (i den modsatte ende af Tømmerupvej) om,
at der køres for stærkt på vejen (et det mon i øvrigt dokumenteret og hvad siger ulykkesstatistikken mon kontra andre veje).
Er der reelle fartproblemer, så opfordres kommunen til at løse det på anden vis.
Desuagtet så beder vi jer tage denne henvendelse særdeles alvorligt og ikke mindst komme med et svar på jeres stillingtagen til opfordringen
om at nedtage to-i-en-markeringerne og chikanerne.
Vi opfordrer indtrængende til en meget hurtig behandling, inden det går galt. Især nu hvor dagene bliver mørkere og mørkere.
Denne henvendelse bedes behandlet som en hastesag og svar sendes til undertegnede. På vegne af medunderskriverne. Venlig hilsen Lene Gyldensted Bor på Tømmerupvej 173, heste opstaldet på Tømmerupvej og daglig bruger af Kongelundens Rideklub Camilla Nielsen Hest opstaldet på Tømmerupvej og daglig bruger af Kongelundens Rideklub.

 


Lene Gyldensted og Camilla Nielsen



Del denne underskriftsindsamling

Hjælp med at skaffe flere underskrifter til denne indsamling

Hvordan promoverer man en underskriftsindsamling?

  • Del andragendet på din Facebook-væg og i grupper relateret til emnet.
  • Kontakt dine venner
    1. Skriv en besked, hvor du forklarer hvorfor du har skrevet under på denne underskriftindsamling, da folk vil være mere tilbøjelige til at skrive under, hvis de forstår, hvor vigtigt et emne det er.
    2. Kopier og indsæt webadressen for din underskriftindsamling i din besked.
    3. Send beskeden vha. e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.