Støt Karabakh

DET TAVSE FOLKEMORD – ÅBENT BREV TIL UDENRIGSMINISTER LARS LØKKE RASMUSSEN 

I september var vi vidner til, at flere end 100.000 kristne armeniere blev fordrevet fra Karabakh af de muslimske aserbajdsjanere – uden at Vesten gjorde det mindste. Vi har set dokumentation og hørt beretninger fra de flygtede om, at hundreder af de armenske civile i Karabakh blev udsat for voldtægt, mord og lemlæstelse. Aserbajdsjans præsident Alijev truer nu også selve Armenien og kalder Armenien for Vestaserbajdsjan. Samtidig køber Europa olie og gas i Aserbajdsjan og kører Formel 1 i Baku. Europa og Vesten støtter ganske enkelt en islamisk stat og lader de kristne armeniere betale prisen. Det er en katastrofe, og for det lille kristne land med godt to millioner mennesker på randen af Europa er det et spørgsmål om overlevelse.Den 1. december mødtes 80 armeniere og danskere i Vartov for at sætte spørgsmålet på dagsordenen, med oplæg fra Kristeligt Dagblads Mellemøsten-korrespondent Allan Sørensen.På mødet blev det forklaret, at Aserbajdsjans præsident Alijev har gjort krav på en korridor tværs gennem det sydlige Armenien. Men hvem skal afholde ham fra at stoppe der?Allan Sørensen fra Kristeligt Dagblad sagde blandt meget andet: ”Og når Aserbajdsjans præsident og medier skriver de ting, som de gør. Så mener de det. Så er det ikke, fordi vi skal tolke på det i Danmark. Vi skal tage det for det, de siger.”I 2014 overfaldt Rusland Krim og det østlige Ukraine, men Vestens reaktion var nærmest symbolsk. En masse ord og ingen handling. Seks år senere gik Rusland videre og nu står vi med en krig med flere hundrede tusinde døde og lemlæstede og militærudgifter for hundredvis af milliarder – i dollars. Lektien må være, at det kan betale sig at handle i tide og ikke glemme, men forebygge en ny konflikt.Nu står vi i en fuldstændig parallel situation i Armenien.På den baggrund ønsker vi at stille følgende åbne spørgsmål til den danske udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen:

1. Hvad agter Danmark at gøre i regi af NATO, EU eller Europarådet for at forhindre Aserbajdsjans aggressive fremfærd?

2. Vil Danmark arbejde for at afbryde det sportslige og kulturelle samarbejde med Aserbajdsjan og i stedet indføre en embargo af landets ressourcer af olie og gas?

3. Vil Danmark tale for at sende en fredsbevarende styrke bestående af soldater fra europæiske lande – for at forhindre en udvidelse af konflikten og overtagelsen af dele af eller hele Armenien?

4. Vil Udenrigsministeriet tage imod en delegation fra Karabakh med vores ven, den tidligere statsminister for Karabakh, Artak Beglaryan i spidsen?

Underskrevet:Kim Hartzner, læge, Mission10forty. Kirsten Callesen, psykolog, Psykologisk Ressource Center. Niels Birkemose, bestyrelsesformand, Mission10forty. Jenis av Rana, medlem af Lagtinget, tidl. udenrigsminister, Færøerne. Jørgen Sejergaard, tidligere sognepræst. Søren Klem, tidligere EU-diplomat i Armenien. Ole Buchardt Olesen, sognepræst, Gilleleje. Sose Hakhverdyan, økonomisk konsulent, Dansk Arbejdsgiverforening. Marianna Shirinyan, koncertpianist. Helle Frimann Hansen, vikarpræst ved Vordingborg kirke. Carsten Dalsgaard Hansen, Leder af Hellig Kors Kloster. Anna Karapetian, Dansk Armensk Venskabsforening. Christopher Arzrouni, cand scient pol, tidl. særlig rådgiver i Udenrigsministeriet, tidl. debatredaktør, Børsen. Matthias Bjørnlund, historiker.     

Kim Hartzner| Managing Director, FounderFuglsangvej 11| 4720 Præstø | DenmarkTlf: +45 30700249 | Skype: kimhartzner| CVR 42647489https://mission10forty.org | https://www.facebook.com/mission10forty/ 

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Mission10forty tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...