Bevar DR Underholdningsorkesteret

Quoted post


Gæst

#2

2014-09-08 21:10

Det er ikke rimeligt at regningen for direktionens fejlkalkuleringer skal betales af et orkester der står på vippen af det helt store internationale gennembrud. Skam jer!

Svar


Gæst

#650 Re:

2014-09-28 08:59:18

#2: -  

Det hedder sig jo, at DRUO nedlægges af sparehensyn.

Men det er min opfattelse, at der er helt andre motiver:

De musikere, som er tjenestemænd, skal efter sigende have løn i tre år fra afskedigelsestidspunktet, den 1. jan. 2015. De overenskomstansatte musikere et halvt år. De kontraktansatte skal have løn for hele deres kontraktperiode.

Og hvad med dirigenterness kontrakter, og DRs mistede koncertindtægter ved de aflyste koncerter? Kan det kaldes en besparelse?

Det handler ikke efter min mening om økonomi. DR Symfoniorkestret vil udvide strygerbesætningen. Ønsket er, sammen med deres nye chefdirigent, at udvikle orkesteret, så det kan måle sig med Berlin- og Wienerfilharmonikerne. Vil man overflytte strygerne till DR Symfoniorkesteret fra DRUO?Hvis det er tilfældet, er der ikke tale om en sparerunde, men en omprioritering!

 

Det er jo godt med store ambitioner på musikkens vegne, men man kan stille sig spørgsmålet, om det er DRs opgave at fostre et orkester der kun er for det smalle publikum på bekostning af et toporkester, der når ud til den brede befolkning, og som vel at mærke samtidig er et af Europas bedste kammerorkestre!
 
At skrotte DRUO er for øvrigt at sælge ud af arvesølvet.
Til lykke til DR Big Bandet med de 50 år.
Men lad os kondolere DRUO med 75-års jubilæumsgaven: En FYRESEDDEL !!