Jyllinge Bygaden 28, bør bevares!


Gæst

/ #13

2016-07-24 19:33

Begrundelsen for at jeg har skrevet dette indlæg imod nedrivning af bygaden 28 m.m. er at jeg elsker dens charme med de gamle fiskehuse og de skønne nostalgiske gule huse i bybilledet...Hvilken anden by kan bryste sig af at være så smuk, som Jyllinge ...Ingen .... Jyllinge er unik, meget usædvanlig og en perle, derfor har vi valgt at bosætte os i lige netop denne smukke by, og derfor skal den bevares nøjagtig som den er. Vi skal værne om de værdier vi har og ikke sælge ud af noget så dyrebart ....Jyllinge er det tætteste vi kommer på nostalgi, med en fiskerihavn og de smukke gule huse i bygaden.   Der er jo en grund til at man valgte at optage Strisser på Samsø her i Jyllinge....netop pga Jyllinge er autentisk og det er det der gør den så fantastisk og unik. 

Det er desværre nemt at gennemskue at Roskilde kommune ønsker at få del i de penge, der vil være efter et salg af de to grunde, men det kan og skal ikke lykkedes at ødelægge vores by, pga I i Roskilde byråd mangler penge..... 

Et råd hold fingrene fra vores skat !!!!..

Vi lever stille og roligt her i byen, uden de store sværdslag.

Vi klarer os selv uden økonomisk hjælp fra Roskilde Kommune, sammenlignet med hvad vi betaler af skatter til fælleskassen er vi en "må man nok sige" fin partner for Roskilde ;)  .... Derfor Byrødder, bliver I nødt til at tænke jer om en ekstra gang om det er det rigtige I har gang i ifh. til at fjerne bygaden 28 , det som vi her i byen skatter meget højt. 

 Det vil ikke være fair overfor os der har valgt at bo her, ikke at bevare de smukke huse..

Vi vil foreslå at de bliver renoveret og evt brugt til kulturhus til både unge og ældre, med en caffe, dette  ville gøre lykke.. Et sted hvor vi kan samles og spise en tallerken Natchos eller drikke en latte sammen, det efterspørges meget og vil blive et hit for hele Jyllinge .

Hvad har vi egentlig af Aktivitets huse ???  

HVIS nu husene skal rives ned, og man vælger at  sælge grundene og får et to cifret million beløb... hvad har I så tækt pengene skal gå til, kan vi få et ærligt svar  ???????..

Hvis I finder det rimeligt at pengene skal bruges her i byen," hvilket vi naturligvis mener de skal, da vi mangler et sted for folk der gerne vil være sociale og ikke er til sport" , hvad skal det så være ???

Vi mangler et sted hvor både unge og ældre kan være, og gerne sammen....Hvor vi kan hjælpe og støtte hinanden i alle sammenhænge, så kunne det være en form a et kulturhus a la det på bryggen, det kunne indbefatte en caffe. Vi mangler i den grad et sted hvor folk mødes....I dag sidder mange hjemme i deres stuer og ser tiden forsvinde uden relation til nogen eller noget bare helt alene ...Disse mennesker ville have så meget gavn af et sted hvor man kunne samles .

Det er foruroligende og ikke i orden, at der ikke er steder hvor vi kan mødes , har I egentlig tænkt over det kære politikere ?

Det er intet mindre end kritisabelt, at vi ikke har noget at tilbyde de enlige ældre eller de unge, som er blevet for store til poplen. 

Intet kulturliv uden sport det kan jo ikke være rigtigt .

Så hvis I Har tænkt jer at sælge grundene , så skal pengene med sikkerhed gå til kulturfremmende tiltag her i byen. 

Tak fro jeres tid . 

 

Mvh L Petersen.