NEJ TAK til ny lov om aktindsigt i miljøoplysninger

Kontakt forfatteren af dette andragende

Indsamling afsluttet

2013-12-23 22:32:39

Jeg har valgt at lukke denne underskriftsindsamling, da det viser sig, at Ida Auken i følge Åbenhedstinget har trukket sit lovforslag og i stedet sendt en vejledning til den gamle lov i høring. http://www.aabenhedstinget.dk/nyside/wp-content/uploads/2013/12/Vejledning-om-milj%C3%B8oplysningsreglerne-pr-1-januar-2014Final.pdf

Ændringen betyder, at der fremover vil herske totalt kaos på området omkring aktindsigt i miljøoplysninger, idet aktindsigt nu skal behandles efter både nye og gamle love. Se for eksempel denne forklaring om, hvorfor blandt andet ministerbetjeningsreglen ikke gælder og alligevel gælder.

4. Undtagelserne vedrørende aktindsigt
Den nye offentlighedslov har en række bestemmelser, som ud fra en generel betragtning kan siges at begrænse den gældende offentlighedslovs princip om åbenhed i den offentlige forvaltning. Det er bl.a.:
• Undtagelse af alle sager om førelse af en kalender fra retten til aktindsigt (§ 22).
• Undtagelse af dokumenter, der udveksles mellem myndigheder i forbindelse med ministerbetjening (dele af § 24).
• Undtagelse af dokumenter, der udarbejdes og udveksles mellem ministre og folketingsmedlemmer i forbindelse med sager om lovgivning eller anden tilsvarende politisk proces (§ 27, nr. 2).
• Adgang til at nægte at foretage såkaldt ekstrahering af oplysninger fra bl.a. interne dokumenter, i det omfang det vil indebære et uforholdsmæssigt ressourceforbrug (§ 28, stk. 2, nr. 1).

Disse undtagelser m.v. gælder ikke i forhold til afgørelser, der træffes efter miljøoplysningsloven, da miljøoplysningsloven som tidligere nævnt henviser til den gamle offentlighedslov, som ikke indeholder disse bestemmelser. I det omfang oplysninger og dokumenter vurderes efter den nye offentlighedslov, eksempelvis fordi denne på det pågældende område i øvrigt giver en videre adgang til aktindsigt end miljøoplysningsloven, vil de nævnte undtagelser imidlertid finde anvendelse i forhold til de dokumenter og/eller oplysninger, som skal vurderes efter offentlighedsloven.

Det er helt i strid med kommissoriet for Offentlighedskomissionen, der gav kommissionen i opdrag at fremkomme med et forslag til en samlet Offentlighedslov. Kommissionen med Hans Gammeltoft-Hansen i spidsen skamred behandlingen af miljøoplysningsloven. Formentlig fordi en integration af miljøoplysningsloven ville have umuliggjort de nye regler om undtagelse af oplysning om ministerbetjening.

Med venlig hilsen og tak for opbakningen

John Damm Sørensen


John Damm Sørensen



Del denne underskriftsindsamling

Hjælp med at skaffe flere underskrifter til denne indsamling

Hvordan promoverer man en underskriftsindsamling?

  • Del andragendet på din Facebook-væg og i grupper relateret til emnet.
  • Kontakt dine venner
    1. Skriv en besked, hvor du forklarer hvorfor du har skrevet under på denne underskriftindsamling, da folk vil være mere tilbøjelige til at skrive under, hvis de forstår, hvor vigtigt et emne det er.
    2. Kopier og indsæt webadressen for din underskriftindsamling i din besked.
    3. Send beskeden vha. e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.