MINDSTELØNNEN SKAL FASTSÆTTES VED LOV

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen MINDSTELØNNEN SKAL FASTSÆTTES VED LOV.


Gæst

#1

2014-10-09 00:53

Utroligt, at der ikke er mere interesse om denne indsamling, det er jo netop fordi vi mangler lovgivning på dette område, at vi oplever social dumping af østeuropæisk arbejdskraft i Danmark.
Kim Limkilde-Welcher

#2 Re:

2014-10-11 15:27

#1: -  Ja lige præcis. Det er den eneste måde man kan sikre lønmodtagerene på - og fastholde arbejdet på danske hænder.

 

Lasse Thies

#3

2014-12-16 23:42

Hvis mindstelønnen fastsættes ved lov, vil vi kunne ende med indkomster svarende til Tysklands, som altså også er fastsat på lov. I glemmer, at vores mindsteløn næsten er 2 gange højere, ifølge OECD og Danmarks Statistik. I har ret, at vi vil sikre arbejdspladser, fordi at vores løn ligepludselig er faldet, hvilket er godt for virksomhederne, da det betyder færre lønomkostninger. Den faldende løn vil ydemere betyde fald i priser på madvarer - men vores samlede indkomst vil også falde drastisk. 

mindsteløn ved lov? dårlig idé. 

I Danmark har vi nok af arbejdspladser, men der er de færreste som f.eks. gider at tage et rengøringsjob, selvom man er uddannet akademiker el. lign. Vi vil også kunne opleve jobs, som bliver tilbudt med mindsteløn, som idag er på ca. 125kr. Virksomhederne mangler stadig arbejdskraft, men da det er de færreste danskere, som vil arbejde til mindstelønnen, mangler virksomhederne jo stadig arbejdskraften. Danskerne tager ikke imod jobbet, derfor søger virksomhederne at dække efterspørgslen til de østeuropæiske arbejder.

Vi har selv givet afkald på arbejde - og vi har taget imod østeuropæere med åbne arme.