Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs

Quoted post


Gæst

#10720 SF Billund truer man med at nedlægge lokalafdelingen

2014-01-29 11:41

Hos SF Billund truer man med at nedlægge lokalafdelingen, hvis SF ikke enten stopper Dong-salg eller forlader regeringen.
»Vi er kommet til et punkt, hvor nok er nok. Vi har lokalt skulle forsvare så mange sager og reformer, så er så fremmed for SF-hjerteblod, at salget af Dong-aktiere til Goldmann-Sachs bare er dråben,« siger bestyrelsesmedlem for SF i Billund Kommune, Susanne Mathiesen, ifølge jv.dk.
Lars Jørgensen, formand for SF Bornholm, slår overfor Jyllands-Posten fast, at folketingesgruppen er tvunget til at følge landsledelsen, hvis landsledelsen på mødet i aften peger på et nej til Dong.
Hvad sker der, hvis folketingsgruppen som politisk ordfører Lisbeth Bech Poulsen siger, stemmer ja til aftalen uagtet hvad landsledelsen mener?
»Altså, hvis folketingsgruppen ikke følger en indstilling fra landsledelsen? Mellem landsmøderne er landsledelsen SFs højeste myndighed, og spørgsmålet bør derfor være meningsløst - for den situation kan ikke opstå«.
Hvad hvis den opstår alligevel?
»Opstår den alligevel, så har vi vel en forfatningskrise i partiet«.

Svar


Gæst

#10915 Re: SF Billund truer man med at nedlægge lokalafdelingen

2014-01-29 14:38:59

#10720: - SF Billund truer man med at nedlægge lokalafdelingen

Faktisk er den enkelte folketingspolitiker forpligtet til at følge sin egen samvittighed, når han eller hun skal stemme. I praksis stemmer de altid med gruppen. Men her er et spørgsmål af  en så væsentlig karakter, at det burde få de menige folketingsmedlemmer til at gå imod partiernes ledelser.

Ifølge Gallup er 8 ud af 10 danskere uanset politisk tilhørsforhold imod et salg af aktier i DONG, som giver Goldman SaIhs så store magtbeføjelser. Og 'tilbuddet' fra goldman Sachs gælder frem til august, derfor er der absolut ingen grund til ikke at afsøg ALLE andre finansieringsmuligheder, som kan give DONG likvider til at investere i havvindmølleparker m.v. Og der skal ikke kun være sølle 50 millioner. Herregud. Med denne aftale er det meningen at DONG's formand skal have 30 millioner lige ned i  foret. Desuden skal en lang række ledere forgyldes med aftalen med op til 3 millioner kr pr snude. I det perspektiv virker det latterligt med 50 millioner til det egentlige, og så lige et lignende beløb blot til at forgylde uduelige chefer i i DONG.

Respekt til SF BILLUND. Jeg håber oprøret breder sig til resten af baglandet også i Socialdemokratiet.