Bevar Rådhusbiblioteket.

Kirsten Norn
Gæst

/ #25

2014-11-14 13:58

Det kan da umuligt være folkevalgte, der vil nedlægge byens historisk/kulturelle videncenter. Sådanne plejer man at styrke for at få sin by exponeret så meget som muligt. Gad vist om der overhovedet findes en anden hovedstad, der kunne finde på at nedlægge sin byhistoriske samling? Jeg kommer jævnligt på
Rådhusbiblioteket og træffer der et stigende antal besøgende, som tager fotos og ser meget interesserede ud.
Vi som arbejder med bibliotekets materialer kommer til at få det svært, hvis bogbestanden pakkes ned. Det meste står i øvrigt på loftet, hvor der vel ikke er husleje.
En vigtig aktivitet på Rådhusbiblioteket er udarbejdelsen af Københavns Bibliografi, en fortegnelse over beskrivelser af byens liv. En aktivitet der har viden som forudsætning og som man ikke kan sætte nybegyndere til, og slet ikke hvem som helst.
Mon de folkevalgte på Christiansborg har tænkt sig at nedlægge Folketingets Bibliotek? Næppe, for det har de nemlig megen nytte af. Det er en grumme flov affærde at nedlægge sit bybibliotek - ved at styrke det ville København komme til at ligne andre storbyer, som den nok gerne vil være i selskab med.
Biblioteksrummet er helt unikt og et fortræffeligt eksempel på det kunsthåndværk som Danmark stadig er så kendt for viden om. Biblioteksrummene er meget små og egner sig ikke engang til receptionslokale.
Bevar Rådhusbiblioteket!