stopdimensioneringen

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen stopdimensioneringen.


Gæst

#26

2014-10-24 09:52

Denne underskriftindsamling er dedikeret til alle de ramte uddannelser, samt deres pågældende studerendes fremtid. Uden de nu ramte uddannelser kan de studerende ikke få lov til at komme til at arbejde med det som de virkelig ønsker og det vil jeg som en ramt studerende gerne støtte op omkring, da min uddannelse også skal sikres en varig fremtid.

Gæst

#27 Re:

2014-10-24 10:50

#25: -  

 Det er et generelt problem, at vores uddannelses- og forskningsministre i de sidste mange år ikke har haft forstand på hvordan uddannelses- og forskningssektoren rent faktisk fungerer. Man kan håbe, at fremtidige regeringer vil tænke sig lidt mere om med hensyn til hvem, der er minister for hvad. Egentligt burde der være et eller andet lovmæssigt krav om, at man skal have beskæftiget sig med det, man bliver minister for.


Gæst

#28

2014-10-24 17:18

Gratulationer från Sverige: Danska regeringen sparar in en spottstyver och gör landet till internationellt åtlöje.

Gæst

#29

2014-10-25 12:12

Hvordan kan det være at tusinde års erfaring ikke har overbeviset regeringerne endnu, at det som bærer et land, det som gør forståelsen mellem kulturerne mulig, det som kan deles globalt, glæde og bære fredensfrugt er sprog og kultur?

Gæst

#30

2014-10-26 11:42

Et land der nedvurdere værdien af humanitære fag, og kunst, er et fattigt land - Eller det bliver det!

Gæst

#31

2014-10-27 10:39

Jeg håber dette initiativ kan sætte fokus på de beslutninger som politikerne tager, uden at lytte til dem som de repræsenterer.
Kære regering - lyt nu !

Gæst

#32

2014-10-27 15:43

Låt humanioran och språkvetenskapen bestå, de är grunden för all högre utbildning! /Grecist och antikstuderande.

Gæst

#33

2014-10-27 16:16

Nej douisk at.

Gæst

#34

2014-10-30 02:16

Jeg bekræfter, at jeg støtter op om, at uddannelsesministerens dimensioneringsplan skal skrottes. Lad universiteterne lave en dimensionering, der passer fagligt og forskningsmæssigt til virkeligheden baseret på virkelighedens tal og fakta.
Prebse

#35 Langt ude og snart et patologisk træk ved regeringen!

2014-10-30 12:15

Det er ikke første gang, der foretages store beslutninger på skingert grundlag. Jeg er af den holdning, at der skal være plads til uenighed, plads til beslutninger, der ikke falder i alles smag osv. Det, der er humlen i denne sag er dog, at der ikke blot er særdeles velbegrundet uenighed og bekymring, men at regeringen nonchallerer befolkningen, når den ikke tager kritik til efterretning eller i det mindste anerkender og bemøder den. En forudsætning for, at vi kan fungere i et demokratisk samfund, er, at der værnes om den offentlige debat. Resultatet er ellers en ekstrem frustration og afmagt. Og desuden lider resultatet kvalitetsmæssigt, hvilket regeringen gentagende gange har vist. Hvis man skal begå en fejl, kan man i det mindste vise respekt over for sine ofre (i dette tilfælde Danmark som helhed)!


Gæst

#36 Re: Re:

2014-10-30 12:28

#27: - Re:  

 Måske er det at stramme den. Men man kan i det mindste have den legitime forventning, at en minister ikke gennemtrumfer så fundamentale reformer som hastebeslutninger uden at vise interesse i seriøst at vurdere argumenterne for og imod. Politik handler i grunden, som det ser ud i Danmark, om at finde passende midler til at opnå acceptable og ønskværdige mål. Hvis et kor af kompetente mennesker giver uddybende begrundelser for synspunktet, at midlet skader mere end målet, så går kalkylen simpelthen ikke op. Det er grundlæggende rationel hæderlighed, at man så sikrer sig, at ens kritiker ikke har ret. Og det er grundlæggende medmenneskelig hæderlighed, at man viser den omtanke, at man i det mindste lader de, vis interesser man blandt andet skal tjene, indgå i en diskussion. Og så er det almindelig demokratisk hederlighed, at man ikke udviser sådan en grad af arrogance og elitisme, der ligger bag udelukkelsen af kritiske input. For ingen siger, kritikerne med nødvendighed har ret. Men når de nu en gang har kritiseret specifikke punkter og metodologiske greb, så er det ikke nok, at man i stilhed finder kritikken harmløs. Som minister og folkevalgt skal sådan en overbevisning ikke kun luftes, men gøres forståelig. Alt andet er hybris! Det ligger desværre i tiden, at der ikke er plads til den slags. Måske skal folk lære det på den hårde måde. 


Gæst

#37

2014-11-05 10:33

Låt språken leva.

Gæst

#38

2014-11-14 12:02

Der bør være plads til viden, der ikke er rettet mod profit. Med den kurs regeringen har lagt for dagen, ender vi i et samfund, hvor universitets rolle bliver at gøre mennesker til neoliberalistiske marionettedukker.

Anonymous

#39

2015-03-29 20:26

På RUC har man netop fyret 7 forskere, blandet andet som indirekte konsekvens af dimensioneringen. Der protesteres, ikke mindst på faget Filosofi og Videnskabsteori, hvis eksistens efterhånden er truet. Interesserede kan se mere her: http://www.skrivunder.net/protestbrev_imod_lammende_nedskaringer_pa_rucs_filosofiafdeling