Imod opførelse af gigantisk svinefabrik på Vinderuphøjvej 1, 4171 Glumsø

Kommentarer

#1

Jeg støtter op om bevarelse af vores smukke område

Lotte Johansen (Glumsø, 2021-01-12)

#8

Som nabo til svinefabrikken in spe. Dette har ikke noget med landbrug af gøre, det hører til i et industriområde.
Hvordan kan man i disse tider uden videre godkende øget produktion af svinekød, udslip af CO2 og ammoniak til skade for mennesker, dyr og natur og samtidig opfordre folk til at spise meget mindre kød?????

Lone Peters (Glumsø, 2021-01-13)

#10

I en tid med pandemi, miljøproblemer og dyrevelfærd, ønsker nogen gudhjælpe mig at opføre en kødfabrik midt midt ovenpå en drikkevandsreserve. Deres forsikring er, at denne staldtype er xx% mindre forurene end hvis det var en gammel staldtype. Men der har aldrig været en gammel stald, så det er vel hvor mange xx% mere der nu skal forurenes, som er sagen. Et bindegalt projekt, som prøves at luskes igennem i en tid hvor alt er nedlukket

Kjeld Marslew (Glumsø, 2021-01-14)

#12

Der er ca. 500 m. til en bæk, der dræner markerne, og løber ud i Suså å, og ender i Tyvelse- Bavelse sø.
Der er lugtsener fra den allerede eksisterende gylletank, og tøj kan man ikke hænge ud og få tørret mere.

Arne Petersen (Åsø 4171 Glumsø, 2021-01-14)

#13

En så stor svinefarm vil ødelægge naturen og miljøet.
Derudover har firmaet bag en stor koncentration af svin i Susålandet i forvejen.
Og dyrevelfærd er der ikke tænkt på, vi skal stoppe med så store koncentrationer af dyr samlet på et sted for dyrenes skyld og for menneskers skyld.
Den næste pandemi kan meget vel blive blandt svin.

Susanne Krag (Glumsø, 2021-01-14)

#14

Min kone, lider meget af astma, og er derfor vi valgt at flytte ud på landet.

Mike Hearne (Sandby, 2021-01-14)

#15

Jeg er nabo og ønsker at bevare områdets naturværdier og bevare livskvaliteten for beboerne i området.

Maja Zwolinska (Glumsø, 2021-01-14)

#16

Hvornår indser vi, at vi bliver syge af de kæmpe store mad industrier. Og at disse industrier ødelægger vores natur.

Cebina Giiff (Glumsø, 2021-01-14)

#18

Sympati, forargelse og fordi jeg selv snart flytter til området

Majbritt Andersen (Ringsted, 2021-01-14)

#22

Udvidelse af den industrielle svineproduktion er i strid med den vej, jeg mener det danske landbrug bør bevæge sig for at være både konkurrence- og bæredygtigt i fremtiden.

Morten Jastrup (Glumsø, 2021-01-14)

#23

Jeg skriver under for at støtte venner i området, som vil få deres hverdag og livskvalitet forringet. Desuden mener jeg, at anlæggelsen af kæmpe industrilandbrug er den helt forkerte vej for mindre landsbysamfund og Danmark som helhed, både miljømæssig, socialt og økonomisk.

Mads Jensen (København S, 2021-01-14)

#24

Min kæreste og jeg er i gang med køb af landejendom i Glumsø, men en sådan udvidelse af svineproduktion nær ved vores ellers nye adresse, skræmmer os bestemt væk fra at købe bolig i området!

Mathilde Freese (Græsted, 2021-01-14)

#25

Jeg skriver under fordi at jeg lige har købt hus med min kæreste i området. Huset ligger kun 3km væk fra den måske kommende fabrik..

Julie Damgaard (Græsted, 2021-01-14)

#29

At nok er nok - en svineproduktion i den størrelse hører til i et industriområde, ikke i det åbne land.

Helene Hansen (Holbæk, 2021-01-14)

#36

Jeg elsker naturen i området, og det ville være en skam med en produktion af svin.

Wilhelm Freese (Frederiksberg C. , 2021-01-14)

#38

Jeg er imod dette systematiske dyreplageri.
Vi kan IKKE være det bekendt

Camilla Noro (Hørsholm , 2021-01-14)

#42

Jeg er særlig bekymret for de fysiske lungegener det ser ud til at medføre for os naboer, lugtscener, forurening samt hvad det gør ved huspriserne.

Birgit Nors (Glumsø, 2021-01-15)

#50

Disse store svinefabrikker er en skændsel. Produktionen er ødelæggende for natur, miljø, drikkevand, vandmiljø, biodiversitet og borgernes sundhed og helbred. I dette tilfælde i et meget smukt område. Det er ubærligt at tænke på, at endnu et område med dejlig natur skal ødelægges. Lovgivningen skal laves om hurtigst muligt, så disse produktioner ikke mere kan etableres.

bente jørgensen (kirke eskilstrup, 2021-01-15)

#66

Til sagsbehandler

Vi gør på det kraftigste indsigelse vedrørende udvidelse af stald/pruduktionsanlæg mm. Vinderuphøjvej 1, 4171Glumsø.

Det er til stor gene at få anlagt Sjællands største svineproduktion.
Glumsø har en skøn natur og Susåen der flugter smukt i landskabet, skal svineproduktionen, bare på grund af beliggenheden tæt på slagteriet og grundet minimal transport af slagtesvin til Ringsted. For nærværende kan det være Ringsted slagteri tilbyder den bedste billigste pris på slagteriet. Men hvis det i fremtiden ændre sig, hvad så. Så er det sikkert et længere transport med miljø og dyretransport(dyrevelfærd) forringelse til følge.
Det er ikke tiden til at anlægge et så stort anlæg på et så stort belastende prodruktionsdyr(svin er det næstmest co2 belastende dyr).
Ingen interesse i at få sjællands største svineproduktions som nabo. Det virker som om dette er planlagt i en periode hvor vi ikke kan samle os og stå samlede. Det eneste link i vore eboksbrev om indsigelsen, der ikke virkede var e-mail adressen hvor vi sku gøre indsigelse hmm!! Landspolitikerne fra regeringspartiet går ikke ind for større dyreproduktion specielt af den næst mest CO2 forurenede art(svin). Få Mette Frederiksen på banen.
Det skatte provenu der bruges som trækplaster er jo ikke en garanti i årene fremover(han kunne jo få brug for likviditet om et par år og låne af et selskab i skattely) det er jo frit for.
Men det er til gengæld en garanti på at området omkring mister evt. Andre mulige fremtidige visionære ideer og skatte provenuer.

Kæmp imod
Sille & Jerry Løwe

Sille&jerry Løwe (Glumsø, 2021-01-16)

#76

Store, konventionelle svinefarme er dels dyrplageri, dels belastende for miljøet. Så nej tak!

kathrine Assels (Ry, 2021-01-16)

#78

Jeg er nabo til denne evt. Kæmpe svinefabrik.

Lars juul Christoffersen (Glumsø, 2021-01-16)

#87

Det ligger alt for tæt på begyggelse og vil give store gener for dem der bor i nærheden.

Max Madsen (Glumsø, 2021-01-17)

#89

Jeg har familie der tilflytter området og på sigt overvejer måske også at bosætte mig i området.

Jeannette Thougaard (Haderslev, 2021-01-17)

#96

Jeg allerede synes, at der er for meget svineindustri Danmark.

Janus Høhne (Glumsø, 2021-01-17)

#97

Der er nu opført alt for mange gigantiske svinefabrikker på Midtsjælland specifikt om Tybjerg og Sneslev.
Disse medfører lugtgener, tung trafik på de små veje m.m. alt resulterende i forværring af det miljø, som vi ikke mindst fra såvel kommunal som landsdækkende side kraftigt opfordres til at værne om.
Samtidig opfordres vi til at spise langt mindre kød - langt flere svin skal altså eksporteres, hvilket gavner eksporten, men igen med voldsom miljøbelastning til følge.
Da det er mest dyreetisk, at dyrene aflives så geografisk tæt på staldene som muligt, vil dette medføre, at f.eks. Danish Crown i Ringsted må udvide betydeligt...
Den luftbårne ammoniak er vældig god næring for alger på f.eks. havefliser og kalkede mure, hvilket er til gene for husejere og mange af de kalkede landsbykirker i en ret stor radius fra grisefabrikkerne.
I disse tider, hvor Corona-virus muterer, kan det nok ikke udelukkes, at en mutation vil ramme tamsvinene med en gigantisk her-og-nu-aflivning til følge; en gris er unægteligt en hel del større end en mink...
Der kan føjes mange flere argumenter for at stoppe den voldsomme vækst af grisefabrikkerne og jo flere, der slutter op om at protestere desto bedre.

ANNEGRETE SCHMIDT (Ringsted, 2021-01-17)

#99

Jeg støtter vores kære familie som bor i Sandby og vil ende som nabo til en kæmpe svineindustri og hvad der følger med som belaster helbredet og deres daglige liv med lugt og støj derfra.

Nina Sandholt (Rødovre , 2021-01-17)

#105

Det går ud over mine forældre der prøver at sælge deres gård på den anden side af vejen, hvor interesseret siger nej pga. Den grisefarm.

Mette Hoffmann (Kastrup, 2021-01-18)

#106

Hvad skal vi med alle de svinefabrikker. Skal vi ikke snart til at sætte handling på vores miljø intentioner. Næste gang er vi måske lagt ned af en svin PEST.
Og desuden forringer det andres ejendomme og livskvalitet.

Joan Baadsager (Herlufmagle, 2021-01-18)

#111

Jeg er imod svine fabrikker

Ulla Rostgaard-juul (Dalmose, 2021-01-18)

#112

Industrifabrik og pga miljø

Inge Jørgensen (Fensmark, 2021-01-18)

#113

Det vil være ødelæggende for min juletræer. Ved højere ammoniak indhold i luften vil det medføre algevækst på træerne hvilket gør træerne usælgelige med meget store tab til følge

Torben Kristensen (Glumsø, 2021-01-18)

#118

Jeg skriver under fordi min gård er blevet usælgelige. Meget interesseret køber er sprunget fra, da de blev bekendt med svinefabrikken. Så min fremtid ser sort ud.

Allan Hoffmann Poulsen (Glumsø, 2021-01-19)

#120

Er opvokset ved Susåen og har familie der bor ved Susåen og er ofte i området. Det skal beskyttes! Fantastisk natur og dyreliv.

Kamma reinhold Nielsen (holbæk, 2021-01-19)

#124

At det er dybt uforstående at beboere i området bliver generet af dette .

Morten Boserup (Kastrup, 2021-01-20)

#127

Det er ikke nogen naturlov, at der skal være gigantiske stalde til produktion af tusindvis af svin i Danmark. Alene det, at man kalder opfostring af et levende, tænkende og følende væsen for ’produktion’ viser, hvor gennemført modbydelig en industri det er. Den er helvede på Jord for dem, der lever deres korte liv på spaltegulve og i fikseringsbåse. Den er ødelæggende for den natur, der må vige til fordel for produktionsanlæggene og dyrkningen af det foder, dyrene skal have. Og den er til fare for helbredet hos dem, der er så uheldige at komme til at få et sådant anlæg som nabo.
Så nej, staldene skal hverken ligge ved Glumsø eller noget andet sted. Den intensive svineproduktion er en gennemført ækelhed, en skamplet, der skal afvikles, jo før, jo bedre.

Christoffer Bech (København SV, 2021-01-20)

#134

Der må kunne findes et langt bedre sted

Jan Johansen (Ringsted, 2021-01-21)

#137

Alt for mange grise på et lille areal skulle forbydes

Lene Haltrup (Ringsted, 2021-01-22)

#138

Støtter op om at nu må det stoppe, med at give tilladelse til store svine-frabriker. Til stor gene for borger i området, og kraftig miljø-belastning til naturen. Området er i forvejen belastede af stort svinehold. Så grænsen er nået for yderlig belastning.

Anja Larsen (Herlufmagle, 2021-01-22)

#139

Det er på tide politikerne, får ændrede lovgivning på området.
De tromler det hele igennem, uden hensyn til borger og miljø.

Lise Ulriksen (Tybjerlille bakker, 2021-01-22)

#141

Det er helt urimeligt overfor de mennesker som bebor området!
Tak

Stefan Gravang (København , 2021-01-24)

#147

Vi producerer i forvejen langt over eget forbrug, Danmark skal ikke være en svinestald, og vi kan ikke være vores efterkommere det bekendt med den CO2 udledning.

Carsten Andersen (Århus, 2021-01-24)

#149

Jeg er imod svinefarme

Pernille Frandsen (Vordingborg, 2021-01-24)

#150

Ikke mener at den slags industri i den skala skal kunne "terrorisere" et helt landområde.
Desuden er det ikke den vej vi skal som samfund og hører ingen steder hjemme

Ivan Riener (Glumsø, 2021-01-24)

#153

Danmark skal stoppe den intensive produktion af svin. For dyrevelfærdens skyld og miljøets skyld.

Mie Andersen (København , 2021-01-24)

#159

Jeg bor selv på landet og har for nylig fået en mindre grisefarm som nabo hvilket har medført ekstra lastbiler, gylletank stank og larm fra store kornsiloer. Dybt uretfærdigt at disse industrier må opføres nærmest overalt!

Line Clausen (Dybvad , 2021-01-24)

#162

Af flere årsager og specielt stangen derfra vil være i vores retning meget ofte

Pia Lykke Hansen (Sandby, 2021-01-24)

#165

Jeg er imod svinefabrikker , det burde forbydes .

Ea Charlotte Schjeldahl (Allerød , 2021-01-24)

#171

Danske svinefabrikker må tage en ende! Skader dyr, miljø og mennesker!

Freja Frisell (København , 2021-01-25)

#173

Vi bør ikke øge mændgen af svineproduktion!

Miljøet er allerede hårdt belastet og vores kamp for et bedre klima starter HER og mange andre steder.

Sebastian Elkjær (4340, 2021-01-25)

#175

Glumsø er min barndomsby og svinestalde er ikkr vejen frem.

Rosa Lidsmoes (Næstved, 2021-01-25)

#176

Vi skal have det animalske landbrug kraftigt reduceret.

Ole Eivind Hansen (2900 Hellerup, 2021-01-25)

#180

Pga. Regler og paragraffer ikke er lige stillet med alle.

Mike Poulsen (Sorø, 2021-01-25)

#188

Det er slet ikke i overensstemmelse med den grønne omstilling. Det er en skændsel for miljø og dyrevelfærd. Nu må den “konventionelle svineproduktion” stoppe. Det er forrykt!

Sidse Jensen (Klippinge, 2021-01-25)

#189

Synes at svinefabrikker er uhyrlig dyremishandling

Sarah Pedersen (Brønshøj , 2021-01-25)

#193

Det er det rigtige at skrive under på 👍🌳🌸

Anastasiah Søndergaard (København , 2021-01-25)

#194

Jeg skriver under fordi jeg også har den tvivlsomme ære at komme til at bo forholdvis tæt på denne industri. Ja faktisk lige midt imellem Skullerupvej og Vinderuphøjvej på toppen af Bøgeskovvej. Og vi kender i forvejen til konsekvenserne fra da Skullerupvej blev bygget.
Skriver i øvrigt også indsigelse til Næstved Kommune.
Håber vi sammen kan vinde kampen🙏

Karina Kolze (Herlufmagle, 2021-01-25)

#195

Fordi vi bor imellem skullerupgård og denne nye gård og ved at der er kommer ekstra ammoniak/alger i luften og vi lever med følgerne heraf på vores hustage, gavle, biler osv... fra skullerupgård, der også ejes af Bent Jeppesen og familie. Der er også lugtgener allerede på nuværende tidspunkt når de omrør i gylletanken.

Jesper Olsen (Herlufmagle, 2021-01-25)

#196

Jeg er imod avl, udnyttelse, mishandling og drab af uskyldige, følende væsner!

Maria Pedersen (Hillerød , 2021-01-25)Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...